Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

24 Αυγούστου 2017

Τον "πλήγωσαν" δύο πρώην του (2003)

Σαν σήμερα στις 24/8/2003, ο Κυπελλούχος ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην άδεια λόγω τιμωρίας Τούμπα, τον Ολυμπιακό, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της περιόδου 2003-2004...

Η ομάδα του Πειραιά είχε στη σύνθεσή της τους Καφέ - Γεωργιάδη (σκόραραν αμφότεροι με κεφαλιά, χωρίς να πανηγυρίσουν), οι οποίοι μέχρι πριν λίγους μήνες αγωνιζόταν στον Δικέφαλο και είχαν στεφθεί Κυπελλούχοι Ελλάδας με τον ΠΑΟΚ, στον τελικό με τον Άρη.

Μάλιστα ο Γεωργιάδης ήταν αυτός που με δικό του γκολ χάρισε στον ΠΑΟΚ το τρόπαιο. Τα πολλά οικονομικά προβλήματα του Δικεφάλου, ώθησαν και τους δύο παίκτες στην έξοδο και βρήκαν ποδοσφαιρική στέγη στην πλέον μισητή ομάδα του πλανήτη, κάτι που πολλοί συνοπαδοί δεν το συγχώρεσαν ποτέ!

Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό έγινε σαν σήμερα στις 24/8/2003 και παρά το καλό ξεκίνημά του ΠΑΟΚ, οι φιλοξενούμενοι στο 9' είχαν μια καλή στιγμή με τον Βάλλα, ενώ στο 13' ο Ευθυμιάδης έκλεισε τα μάτια σε χέρι του Άντζα μετά από προσπάθεια του Γιασεμή.

Πέντε λεπτά αργότερα (18') ο Γεωργιάδης με κοντινή κεφαλιά άνοιξε το σκορ. 

Ο ΠΑΟΚ στη συνέχεια ήταν η ομάδα που πατούσε πολύ καλύτερα στο γήπεδο και στο 65' ο Καρεμπέ ανέτρεψε πεντακάθαρα τον Σαλπιγγίδη (ακόμη απορούμε για τις διαμαρτυρίες του κακομαθημένου και υπερτιμημένου Γάλλου), το εκτέλεσε ο Γιασεμή όμως ο Κατεργιαννάκης πέφτοντας στη δεξιά του γωνία απέκρουσε (αρχική εικόνα)...

Το τελικό 0-2 ήρθε στο 76', πάλι με κεφαλιά, αυτή τη φορά του Καφέ, με τον Τοχούρογλου πάντως να έχει μεγάλη ευθύνη, καθώς έπρεπε να καθαρίσει τη φάση, στη σέντρα που βγήκε από τα αριστερά, μετά από εκτέλεση φάουλ...

Πάρα πολλά παράπονα είχε ο Άγγελος Αναστασιάδης από τον ρέφερι, ενώ σημειώνουμε πως ο τεχνικός του ΠΑΟΚ έβλεπε το ματς μετά το 30' από την κερκίδα.

Η ασυλία που είχε ο Ολυμπιακός και σε αυτό το ματς ήταν εξωπραγματική! Το τρίο τα έβλεπε όλα κόκκινα και σε μια άδεια Τούμπα χωρίς πίεση, έκανε ότι μπορούσε για να μην έχει την παραμικρή βαθμολογική απώλεια η ομάδα του Κόκκαλη!

 
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Χασιώτης, Βόκολος, Καπαγιαννίδης, Κουτσόπουλος, Μάρκος, Χάγκαν (46' Ουντέζε), Βεγγελής (59' Εγκωμίτης), Θεοδωρίδης (31' Σαλπιγγίδης), Φουτσίνι, Γιασεμάκης.

Ολυμπιακός: Κατεργιαννάκης, Μαυρογεννίδης, Βάλλας, Άντζας, Βενετίδης, Στολτίδης, Καρεμπέ (69΄Γκόνιας), Γεωργιάδης (90' Νινιάδης), Τζόρτζεβιτς, Καφές, Χούτος (62' Τζιοβάνι).

Δηλώσεις ...

Άγγελος Αναστασιάδης:
"Ο αγώνας ήταν κακός στα πρώτα 45 λεπτά. Από δικό μας λάθος δεχτήκαμε το πρώτο γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο δημιουργήσαμε φάσεις και είχαμε 3-4 καλές ευκαιρίες για να ισοφαρίσουμε. Όμως ο Θεός μάλλον κάτι ήθελε να μας στερήσει... Μετά το χαμένο πέναλτι δεχτήκαμε το δεύτερο γκολ από στημένη φάση.

Και το τονίζω αυτό, γιατί πριν το ματς είχαμε δουλέψει πάνω σε στημένες φάσεις επειδή ο Ολυμπιακός ειδικεύεται σε αυτές! Είναι δύσκολο να χάνεις στην πρεμιέρα, αλλά είμαι ευχαριστημένος από τα παιδιά. Μας λείπουν εμπειρίες, δεν εγκαταλείπουμε. Θα σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι.

Ο χρόνος δουλεύει για εμάς. Πριν το παιχνίδι ο 4ος διαιτητής μου ζήτησε να να βοηθήσω την κατάσταση. Δε μου αρέσει να σχολιάζω τη διαιτησία, αλλά και φέτος βλέπω μια από τα ίδια!"


Κυριάκος Τοχούρογλου: "Διαφωνώ με τον προπονητή του Ολυμπιακού (ο Προτασόφ είχε ευχηθεί, να βρει ο ΠΑΟΚ τον δρόμο του!), η ομάδα έχει βρει τον δρόμο της και είναι στα πόδια μας να αποδείξουμε ποιοι πραγματικά είμαστε".


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4