Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

28 Αυγούστου 2017

Μια πρεμιέρα που έγινε τη 2η αγωνιστική (1993)

Σαν σήμερα στις 28/8/1993, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την Παναχαϊκή, για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος, της περιόδου 1993-1994...

Ουσιαστικά ήταν το πρώτο παιχνίδι που έδιναν οι ομάδες εκείνη τη σεζόν για το πρωτάθλημα, καθώς τα ματς της πρεμιέρας αναβλήθηκαν λόγω αποχής των διαιτητών!

Ο Δικέφαλος επρόκειτο στις 22/8/1993 να αντιμετωπίσει στον Βύρωνα τον Αθηναϊκό, Ο ρέφερι εκείνης της αναμέτρησης (Δερμεντζόγλου), βρέθηκε στο γήπεδο, αλλά ποτέ δεν σφύριξε την έναρξη της αναμέτρησης, καθώς υπάκουσε στην απόφαση του Συνδέσμου διαιτητών!
 
Το παιχνίδι στον Βύρωνα τελικά έγινε στις 20/10/1993 και τελείωσε με πολύ βαριά ήττα για τον ΠΑΟΚ με 4-0.

Έτσι σαν σήμερα στις 28/8/1993, ο Δικέφαλος με τον Όλεγκ Μπλαχίν στον πάγκο του, μπροστά σε 4.500 θεατές (3.933 τα εισιτήρια), αντιμετώπισε την Παναχαϊκή στην Τούμπα, επικρατώντας με 4-1.

Τα γκολ τα σημείωσαν οι Λούχοβι στο 30' μετά από σέντρα του Αναστασιάδη και στο 53' με δυνατή κεφαλιά μετά από σέντρα και πάλι του Αναστασιάδη, Αλεξίου στο 45' με κεφαλιά μετά από σέντρα του Οικονομίδη και Μπορμπόκης στο 60' με δυνατό σουτ μετά από ασίστ του Οικονομίδη.
Για τους Πατρινούς σκόραρε το μοναδικό τους γκολ ο Κυριακόπουλος στο 57ο λεπτό, μετά από ολιγωρία της άμυνάς μας σε εκτέλεση κόρνερ.

Σε εκείνο το ματς διαιτητής ήταν ο γνωστός και μη εξαιρετέος ... Περικλής Βασιλάκης! Ήταν η εποχή που η κόντρα του τότε μεγαλομετόχου Θωμά Βουλινού με τους οργανωμένους -και όχι μόνο- είχε πιάσει ταβάνι!

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Ζαγοράκης, Οικονομίδης, Λαγωνίδης, Παναγιωτίδης, Αναστασιάδης και από την Παναχαϊκή οι Μικές, Κοντζάλοβιτς, Ανδριόπουλος, Κυριακόπουλος.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πουρλιοτόπουλος, Παναγιωτίδης, Γιουκούδης (46' Χάβος), Ηλιάδης, Αλεξίου, Λαγωνίδης, Ζαγοράκης, Οικονομίδης, Λούχοβι, Μπορμπόκης, Αναστασιάδης (51' Αντώνας).

Παναχαϊκή: Ζαφειρόπουλος, Γκίνας, Αργυρόπουλος, Ζερδεβάς, Μάρισιτς, Μικές, Κυριακόπουλος, Γκότζιας, Δρακόπουλος, Κοντζάλοβιτς (68' Σταθόπουλος), Γεωργάτος (50' Γιοβάς).
* O ΠΑΟΚ εκείνη τη χρονιά τερμάτισε στην 5η θέση με 51 βαθμούς, έχοντας 14 νίκες, 9 ισοπαλίες, 11 ήττες και τέρματα 45-38.

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Όλεγκ Μπλαχίν στον πάγκο μας (26 ματς) και συνεχίστηκε με τον Σταύρο Σαράφη (8 παιχνίδια).
* Στην παραπάνω εικόνα, μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1993-1994.
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4