Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

28 Μαρτίου 2017

Ισόπαλος σε ένα επεισοδιακό ματς (1962)

Σαν σήμερα στις 28/3/1962, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τον Άρη στο Χαριλάου, για την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1961-1962...

Το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα σκληρό, οι παίκτες σε κάποιες φάσεις έμπαιναν πολύ δυνατά και μόλις στο 20' οι δύο ομάδες έμειναν με 10 παίκτες, καθώς αποβλήθηκαν με απευθείας κόκκινη κάρτα οι Βασιλειάδης - Κεμαλίδης επειδή αλληλογρονθοκοπήθηκαν! 

Η πλάκα στην υπόθεση είναι πως ο Βασιλειάδης δεν συμμετείχε στο σκηνικό, αλλά αυτός που συμμετείχε ήταν ο ... Λέανδρος, όπως εξάλλου φαίνεται στην αρχική εικόνα!

Η φάση ξεκίνησε όταν ο Γιακουμής σούταρε χλιαρά, ο τερματοφύλακας Χρηστίδης μπλόκαρε εύκολα και στη συνέχεια της φάσης τον τζαρτζάρησε ο Λέανδρος. Ο Κεμαλίδης έσπρωξε τον παίκτη μας, ακολούθησε ένταση με εκατέρωθεν χτυπήματα και ο διαιτητής απέβαλε τους δύο παίκτες που προαναφέραμε!

Οι γηπεδούχοι πήραν την πρωτοβουλία στα λεπτά που ακολούθησαν, αλλά στο 43' ο Λέανδρος πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, πάσαρε στον Γιακουμή που αν και ήταν αμαρκάριστος, από πολύ κοντά έστειλε την μπάλα άουτ! 

Στο 45' ο Νανάκος ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Γιακουμή, όμως ο διαιτητής Κορκίδης, αντί να καταλογίσει το πέναλτι, έδωσε φάουλ επί της γραμμής της μεγάλης περιοχής, το οποίο εκτέλεσε ο Λέανδρος άουτ!

Με την έναρξη της επανάληψης ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ! Ήταν το 48', όταν ο Γιακουμής δέχτηκε την μπαλιά του Λέανδρου και νίκησε τον Χρηστίδη κάνοντας το 0-1. 

Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο αμέσως επόμενο λεπτό (49')με τον Σπανόπουλο. 

Το γκολ αυτό πείσμωσε τους παίκτες που που βγήκαν στην επίθεση, είχαν δύο δοκάρια με τους Μηλίτση στο 57' και Τασσόπουλο στο 58', όμως το 1-1 παρέμεινε ως το τέλος...

Οι συνθέσεις:

Άρης: Χρηστίδης, Ναν'ακος, Σωτηριάδης, Ζουρνατζής, Κεμαλίδης, Χατζηκώστας, Σπανόπουλος, Παναγούλιας, Καλλιοτζής, Καμπουρλάζος, Πασχαλίδης.

ΠΑΟΚ: Μιχαηλίδης, Χασιώτης, Πετρίδης, Απαλάκης, Νικολαΐδης, Μουρατίδης, Μηλίτσης, Βασιλειάδης, Γιακουμής, Λέανδρος, Τασσόπουλος.

* Στην αρχική εικόνα διακρίνονται οι Κεμαλίδης - Λέανδρος να ... αλληλογρονθοκοπούνται.

* Τη σεζόν 1961-1962 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 6η θέση με 12 νίκες, 6 ισοπαλίες, 12 ήττες. Συγκέντρωσε 60 βαθμούς (3-2-1 το σύστημα της βαθμολογίας) με τέρματα 31-43!

* Ο Δικέφαλος είχε τον Αυστριακό Κάρλ Ντούσμπεργκ στον πάγκο του από την αρχή της χρονιάς (όπως και ολόκληρη της επόμενη, πράγμα σπάνιο για ΠΑΟΚ!)

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4