Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

09 Μαρτίου 2017

Ανάσα με φοβερή κεφαλιά του Σκαρτάδου! (1986)

Σαν σήμερα στις 9/3/1986, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Άρη, για την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1985-1986 ...

Ο πρωταθλητής της περιόδου 1984-1985 ΠΑΟΚ, με τον Βάλτερ Σκότσικ στον πάγκο, εκείνη τη σεζόν (1985-1986) πήγαινε από το κακό στο χειρότερο!!! Ο Δικέφαλος γνώρισε ανέλπιστες ήττες τόσο εντός όσο και εκτός έδρας, πραγματοποιώντας απαράδεκτες εμφανίσεις που δε θύμιζαν σε καμία περίπτωση το νικηφόρο πέρασμά του από τα ίδια γήπεδα λίγους μήνες νωρίτερα.

Σαν σήμερα πάντως στις 9/3/1986, κατάφερε να κερδίσει τον Άρη με 1-0 και να πάρει βαθιά βαθμολογική ανάσα (όσο και αν αυτό ακούγεται περίεργο!), απομακρυνόμενος από την επικίνδυνη ζώνη, όπως μπορείτε να δείτε στη βαθμολογία πιο κάτω ...
Ο αγώνας έγινε μπροστά σε 28.000 θεατές (24.179 τα εισιτήρια), με την ομάδα της συνοικίας να βρίσκεται -όπως και η γριά- στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, πίσω από τον βάζελο και να κάνει όνειρα (απατηλά φυσικά!) ακόμη και για τίτλο (ναι, καλά διαβάσατε, έγινε και αυτό!!!).

Ο Δικέφαλος με τον Μιχάλη Μπέλλη στον πάγκο του (αντικατέστησε τον Βάλτερ Σκότσικ μόλις εκείνη την εβδομάδα!), προερχόταν από βαριά και ασήκωτη ήττα στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό (5-0!), όμως στο συγκεκριμένο παιχνίδι οι παίκτες μας βρήκαν τα ψυχικά και σωματικά αποθέματα να αντιδράσουν και να φτάσουν στη νίκη με 1-0.

Αφού ο Κατσιαούνης είδε στο 13' τον Καρασαββίδη με ωραία ατομική προσπάθεια να στέλνει την μπάλα στο κάθετο δοκάρι του Άρη, ήρθε στο 18' ο Σκαρτάδος να σημειώσει το γκολ που τελικά έκρινε την αναμέτρηση.

Η φάση ξεκίνησε από σέντρα ακριβείας του Ψαρρά από τα αριστερά, η μπάλα έφτασε στο ύψος της γραμμής της μεγάλης περιοχής και ο Σκαρτάδος με κεφαλιά - όνειρο, την έστειλε να αναπαυτεί για τα επόμενα δευτερόλεπτα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων.
Στα λεπτά που ακολούθησαν ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, η αναγκαστική αλλαγή όμως στο 36' του Γιώργου Σκαρτάδου, οδήγησε την ομάδα να φυλάει περισσότερο να νώτα της, παρά να έχει το νου της στην επίθεση!

Ο Μπέλλης είδε εξαιρετικά το παιχνίδι, βάζοντας τους Γιούρισιτς - Τσουρέλα - Ψαρρά να παίξουν μαν του μαν στους Νίκιτς - Μπάχτιτς - Οικονομίδης που κυριολεκτικά δεν ακούμπησαν μπάλα!

Στην επανάληψη ο Άρης είχε την φλύαρη υπεροχή, αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν φωτιά στην κόντρα, δεν κατάφερε όμως να πετύχει περισσότερα γκολ εξαιτίας της επιπολαιότητας στην τελική προσπάθεια των Ορφανού - Καρασαββίδη - Βασιλάκου!

Ο διαιτητής Μπρέντας απέβαλε στο 70' τον Γιούρισιτς με 2η κίτρινη και στο 80' τον Νίκιτς γιατί ... κλώτσησε τα σύνεργα ενός φωτογράφου! Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Αλαβάντας, Γιούρισιτς, Τσουρέλας, Ψαρράς, Πίττας και ο Σκαρτάδος μέχρι τη στιγμή που αντικαταστάθηκε!
Οι πικραμένοι συμπολίτες τις επόμενες ώρες έβγαλαν και ανακοίνωση (παλιά μου τέχνη κόσκινο), κατά του διαιτητή Μπρέντα, ανακαλύπτοντας οι αθεόφοβοι συγγενική σχέση με τον Σταύρο Σαράφη (!), θεωρώντας πως τους αδίκησε σε ένα ματς στο οποίο ήταν κυριολεκτικά ανύπαρκτοι!

Ο ΠΑΟΚ απάντησε και κάπου εκεί η ανταλλαγή ανακοινώσεων έλαβε τέλος, όπως και τα όνειρά τους για κάτι παραπάνω εκείνη τη χρονιά!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης, Τσουρέλας, Αλαβάντας, Γιούρισιτς, Ψαρράς, Σκαρτάδος (36' Αλεξανδρίδης), Ορφανός (84' Λιάκος), Πίττας, Σίγγας, Καρασαββίδης, Βασιλάκος.

Άρης: Κατσιαούνης, Μουστακίδης, Τζιφόπουλος, Κούης, Μιχαλίτσιος, Βόσδου (89' Σκούτας), Μπάχτις, Τζιόλας, Αναγνώστου, Οικονομίδης (69' Μπιμπισίδης), Νίκιτς.

Δηλώσεις Μιχάλη Μπέλλη: "Με ανάμικτα συναισθήματα χαιρετίζω τον μεγάλο λαό του ΠΑΟΚ γιατί μου έδωσε θάρρος να αναλάβω την ομάδα!

Νομίζω ότι έδωσα στον ΠΑΟΚ όλα εκείνα τα στοιχεία που του έλειπαν. Γνώριζα τις δυνατότητες του Άρη και προσπαθήσαμε να τον αντιμετωπίσουμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Παρά τις ελλείψεις μας σε άτομα και σε προηγούμενα παιχνίδια οργάνωσης και πειθαρχίας, καταφέραμε να εξουδετερώσουμε τα ατού των αντιπάλων μας και κυρίως τους δύο Γιουγκοσλάβους (Μπάχτις - Νίκιτς), με αποτέλεσμα να κινδυνέψει η εστία μας μόνο μια φορά (εννοούσε τη φάση του Βόσδου στο 73').

Διαφωνώ με τον κ. Λίμπρεχτς που είπε ότι ο Άρης κοιμόταν στο πρώτο ημίχρονο. Ο αντίπαλος δε φάνηκε επειδή μπλοκάραμε τους παίκτες που κάνουν το παιχνίδι του, ενώ αντιμετωπίσαμε σωστά τον Μπιμπισίδη και τον Κούη όταν πέρασε στο κέντρο".
* Τη σεζόν 1985-1986 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 10η θέση (!!!), με 27 βαθμούς (10 νίκες, 7 ισοπαλίες, 13 ήττες) και τέρματα 33-38...

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Αυστριακό Βάλτερ Σκότσικ στον πάγκο (22 αγώνες) και ολοκληρώθηκε με τον Μιχάλη Μπέλλη (8 παιχνίδια).

* Εκείνο το Σαββατοκύριακο, η ομάδα μπάσκετ διέλυσε στο "Παλαί" τον Ιωνικό με 100-83, με τον Κορωναίο να σημειώνει τους 36 πόντους του Δικεφάλου.
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4