Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

03 Φεβρουαρίου 2017

Λύγισε τον Άρη με γκολάρες του Κωστίκου! (1980)

Σαν σήμερα στις 3/2/1980, ο ΠΑΟΚ επικρατώντας με 2-0 του Άρη, βρέθηκε μόνος στην κορυφή της βαθμολογίας και αποσπάστηκε δύο βαθμούς από τους διώκτες του, την 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1979-1980 ...

Ο αγώνας έγινε στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, σε μια Τούμπα στην οποία δεν έπεφτε κυριολεκτικά καρφίτσα (42.795 τα εισιτήρια!), με τον Γιώργο Κωστίκο να γίνεται το πρόσωπο της ημέρας με τα δύο πανέμορφα σε εκτέλεση γκολ που σημείωσε!
Η Τούμπα εκείνη τη μέρα έκανε ρεκόρ εισιτηρίων για τη σεζόν 1979-1980, ο κόσμος πήγε γήπεδο από τις 12 το μεσημέρι, ενώ κατά την είσοδο των ομάδων η ατμόσφαιρα με τα χιλιάδες χαρτάκια ήταν εντυπωσιακή. Κερκίδα υπήρχε σε όλο το γήπεδο, με τους οργανωμένους να φουλάρουν ασφυκτικά τη θύρα 7!
Το 13ο λεπτό αποδείχτηκε γρουσούζικο για τους συμπολίτες του Πέπε Σασία, καθώς σε εκείνο το λεπτό, ο Κούδας με εκπληκτική μπαλιά βρήκε τον Κωστίκο και αυτός νίκησε τον Παντζιαρά, ανοίγοντας το σκορ!

Στο 33' τραυματίστηκε ένας από τους καλύτερους παίκτες του ΠΑΟΚ στο ματς ως εκείνη τη στιγμή, ο Άγγελος Αναστασιάδης, και δέκα λεπτά αργότερα ο Κωστίκος με κεφαλιά πάσαρε στον Κερμανίδη, που από κοντά το σουτ του βρήκε ... αέρα!
Το τελικό 2-0 ήρθε στο 83' και ήταν ένα γκολ που άνετα θα μπορούσαν οι προπονητές να δείχνουν στα σεμινάρια ορθής επιθετικής ανάπτυξης!
Ο Κερμανίδης έκλεψε την μπάλα πίσω από στη σέντρα από τον Βάγγη, την έδωσε πανέξυπνα στον Κωστίκο που κινήθηκε στον χώρο και αυτός με εξαιρετικό τελείωμα σκόραρε, στέλνοντας την μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Άρη... Ένα γκολ ποίημα, τόσο σε δημιουργία όσο και σε εκτέλεση!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Αποστολίδης, Πέλλιος, Ιωσηφίδης, Αλαβάντας, Κερμανίδης, Αναστασιάδης (33' Γκουερίνο), Κωστίκος, Κούδας, Ορφανός (65' Δαμανάκης).

Άρης: Παντζιαράς, Μόκαλης, Φοιρός, Βένος, Τζιφόπουλος (46' Πάλλας), Κούης, Μπαλλής, Όλε (76' Βάγγης), Ζήνδρος, Σεμερτζίδης, Ανανιάδης.

Δηλώσεις:

Έγκον Πίχατσεκ: "Παίξαμε ψύχραιμα και αποφασιστικά. Οι παίκτες μου τα έδωσαν όλα και πήραν δίκαια τη νίκη. Ο Άρης δεν έπαιξε όπως περίμενα.

Μπορούσαμε να κερδίσουμε με περισσότερα τέρματα. Μετά το παιχνίδι κάνοντας τον απολογισμό της μάχης, βλέπω ότι κερδίσαμε αλλά χάσαμε τέσσερις παίκτες.

Δεν θα έχουμε την Τετάρτη τον Κωστίκο και τον Πέλλιο, που συμπλήρωσαν κίτρινες κάρτες, ενώ οι Αναστασιάδης - Αποστολίδης, είναι σοβαρά τραυματισμένοι. Ήταν μια μεγάλη νίκη και τώρα βλέπουμε με αξιώσεις τον τίτλο".

Γιώργος Κούδας: "Κερδίσαμε ένα ντέρμπι, τώρα η προσοχή μας είναι στραμμένη στα υπόλοιπα παιχνίδια".

Γιώργος Κωστίκος: "Τα γκολ τα χαρίζω στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ! Είμαι χαρούμενος που κερδίσαμε τον Άρη με δύο γκολ δικά μου. Τώρα έχουμε δύσκολους αγώνες και πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια αγωνιστικότητα".

Κώστας Ορφανός: "Παίξαμε αποφασιστικά και κερδίσαμε τον πολύ μέτριο Άρη. Αποδείξαμε ότι ο ΠΑΟΚ είναι η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος".

* Ο Δικέφαλος εκείνη τη χρονιά, ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα στην 5η θέση, έχοντας 17 νίκες, 7 ισοπαλίες, 10 ήττες, συγκέντρωσε 41 βαθμούς, με τέρματα 53-33.

* Στον πάγκο του ΠΑΟΚ βρισκόταν για 31 ματς ο Έγκκον Πίχατσεκ (16 νίκες, 6 ισοπαλίες, 9 ήττες), για να τον διαδεχτεί στα τελευταία 3 παιχνίδια ο Γκιούλα Λόραντ (1 νίκη, 1 ισοπαλία, 1 ήττα).
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4