Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

19 Νοεμβρίου 2017

Γεννημένος πρωταθλητής!

Λίγα χρόνια μετά την ίδρυση του ποδοσφαιρικού τμήματος, άρχισαν δειλά δειλά να ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια  και τα υπόλοιπα τμήματα του Συλλόγου...

Το 1929 είχε έρθει  η ώρα να δημιουργηθεί το κολυμβητικό τμήμα του ΠΑΟΚ και το 1931 να αναβαθμιστεί, με πρωτεργάτη τον Νίκο Λούλη, ο οποίος ήταν κυριολεκτικά η ψυχή του τμήματος, καθώς εκτός από κολυμβητής ήταν παράλληλα και προπονητής αλλά και γενικός αρχηγός!
Αθλητές-σκαπανείς του Δικεφάλου ήταν οι: αδερφοί Μπατζόγλου, ο Νότογλου, ο Σαρρής, ο Βέικος, ο Κούντουρας, ο Ταυλαρίδης, ο Λάζος, ο Χατζηστρατής, ο Τσιλιγκιρίδης  και αργότερα στο team προστέθηκε ο Σταύρος Σουντουλίδης, (αρχική εικόνα), ένας εξαιρετικός αθλητής που ήρθε στον ΠΑΟΚ με μεταγραφή από τους Φιλίππους Καβάλας, το μακρινό 1932!

Με τις πολύ μεγάλες ικανότητές του ανέβασε επίπεδο την ομάδα, καθώς στην πρώτη επίσημη διοργάνωση στην οποία συμμετείχε (Κολυμβητικό Πρωτάθλημα Βορείου Ομίλου, τον Αύγουστο του 1932), με τα δύο χρυσά που κέρδισε στα 400 μέτρα και στα 1.500, δύο αργυρά στα 100 μέτρα και στα 4Χ200 και ένα χάλκινο στις καταδύσεις, βοήθησε τον ΠΑΟΚ να συγκεντρώσει 15 βαθμούς και να ισοβαθμήσει στην πρώτη θέση με τον Αρη, που ως τότε μονοπωλούσε τις πρωτιές και τα μετάλλια!

Στην παραπάνω φωτογραφία διακρίνεται η ομάδα πόλο του ΠΑΟΚ με τον Σταύρο Σουντουλίδη να είναι τρίτος από τα δεξιά...

Ένα μήνα αργότερα ο ΠΑΟΚ κατέβηκε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και ο Σουντουλίδης κατακτά το πρώτο μετάλλιο του Συλλόγου σε Πανελλήνια διοργάνωση, καθώς τερμάτισε τρίτος στα 1.500 μέτρα, με χρόνο 25 λεπτά, 23 δευτερόλεπτα και δύο δέκατα!
Ένα χρόνο αργότερα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που έγινε στον κόλπο της Καβάλας, ο Σουντουλίδης ήταν και πάλι εκεί! Πήρε τρία χρυσά μετάλλια (100 μέτρα, 400 μέτρα και 1.500 μέτρα) και ένα χάλκινο στα 4Χ200, γράφοντας ιστορία στο χώρο της κολύμβησης!

Δυστυχώς την επόμενη χρονιά ο Σταύρος Σουντουλίδης αποχώρησε από την ομάδα, καθώς το τμήμα της Κολύμβησης είχε περιθωριοποιηθεί από την τότε διοίκηση, με αποτέλεσμα και άλλοι αθλητές να φύγουν και να μεταγραφούν σε άλλες ομάδες...
 Τα πολλά μετάλλια και τα Κύπελλα, αδιάψευστος μάρτυρας των πολλών επιτυχιών του... Εκτός από τα 4 Κύπελλα που κράτησε για τα παιδιά του, όλα τα υπόλοιπα πουλήθηκαν στα χρόνια της κατοχής, για καθαρά βιοποριστικούς λόγους!

Ο Σουντουλίδης, στο επόμενο πρωτάθλημα αγωνίστηκε με την ομάδα των Φιλίππων και δεν παρέλειψε να πάρει την πρωτιά στα 1.500 μέτρα και στα 400 μέτρα, κολυμπώντας όμως εκτός συναγωνισμού!

Το κολυμβητικό τμήμα, μετά το 1934 προσπάθησε να ανασυνταχτεί και να ξαναβρεθεί στην κορυφή του Βορείου Ομίλου, χωρίς όμως κάτι τέτοια να επιτευχθεί, αργότερα ήρθαν και τα χρόνια της κατοχής  και έτσι η μεγάλη προσπάθεια που ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας πήγε στράφι ... 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4