Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

05 Μαΐου 2020

Τελείωσε το πρωτάθλημα αήττητος (2019)

Σαν σήμερα στις 5/5/2019, o ΠΑΟΚ κέρδισε εκτός έδρας τον ΠΑΣ Γιάννινα με 0-2, πήρε τον τίτλο αήττητος, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Παναθηναϊκού που κρατούσε από το 1964,  στο τελευταίο παιχνίδι, της 30ής αγωνιστικής της Super League, της περιόδου 2018-2019...

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου παρέταξε στο αρχικό σχήμα τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Κρέσπο - Ίνγκασον - Τόσκα - Γιαννούλη, αμυντικά χαφ τους Ολιβέιρα - Κάνιας, μεσοπειθετικά τους Μπίσεσβαρ - Πέλκα - Ζαμπά και στην κορυφή της επίθεσης τον Τσούμπα Άκπομ. 

Ένα σχήμα που λίγοι το περίμεναν, καθώς σίγουρα εξέπληξε η παρουσία στην αρχική ενδεκάδα των Κάνιας - Τόσκα, η εξέλιξη όμως του παιχνιδιού δικαίωσε για μια ακόμη φορά των Ρουμάνο τεχνικό, καθώς ξεκούρασε Βαρέλα - Σάκχοφ και φυσικά τον Μάτος που θα είναι έτοιμος για τον σαββατιάτικο τελικό με τη χάρτινη! 

Ο Δικέφαλος μπήκε καλύτερα στο ματς από τους γηπεδούχους που θεωρητικά καιγόταν για τη νίκη και στο 15ο λεπτό, χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με τον Άκπομ να βγαίνει τετ α τετ, μετά από μπαλιά του Μπίσεσβαρ, αλλά ο Μιχαήλ να αποκρούει... 

Στο 31' ο Ολιβέιρα εκτέλεσε φάουλ αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του ΠΑΣ, με τον ΠΑΟΚ να είναι η ομάδα που δημιούργησε τις -λίγες- καλές φάσεις στο ματς στο πρώτο 45λεπτο. Από πλευράς γηπεδούχων δεν έλειψαν κάποια δυνατά μαρκαρίσματα, με τον Σιδηρόπουλο να κιτρινίζει τον Κριζμάν για μαρκάρισμα στον Μπίσεσβαρ. 
Στις αρχές της επανάληψης, ο ΠΑΣ πίεσε την εστία μας, με τον Πασχαλάκη να φωνάζει παρών όποτε χρειάστηκε και στο 61' ο Άκπομ μετά από μπαλιά πάρε βάλε του Πέλκα, έγραψε το 0-1. Ένα γκολ που πυροδότησε ένταση στην κερκίδα του ΠΑΣ και υπήρξε τρίλεπτη διακοπή! 
Στο 79' ο Σάκχοφ με κεφαλιά σημείωσε το 0-2, λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο ματς, ενώ στα εναπομείναντα λεπτά δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο με τους οπαδούς της τοπικής ομάδας να συμπλέκονται με τα ΜΑΤ και τον Σιδηρόπουλο να τελειώνει το ματς χωρίς να κρατήσει την 10λεπτη καθυστέρηση! 
Οι συνθέσεις: 

ΠΑΣ Γιάννινα: Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Κάργας, Μιχαήλ, Μπουκουβάλας, Νικολιάς, Κάστρο (74' Γιάκος), Πάντελιτς, Σεργκελασβίλι, Παμλίδης (71' Λεό), Κριζμάν (71' Μάνος). 

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Κρέσπο, Ίνγκασον, Τόσκα, Γιαννούλης, Ολιβέιρα (78' Σάκχοφ), Κάνιας, Ζαμπά (81' Σφιντέρσκι), Πέλκας, Μπίσεσβαρ (69' Ενρίκε), Άκπομ. 

................................... 

Ο Δημήτρης Πέλκας μίλησε για τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ. 
Αναλυτικά τα όσα είπε : 

Για τη νίκη επί του ΠΑΣ: "Ήμασταν πρωταθλητές από το προηγούμενο παιχνίδι κι ήρθαμε εδώ ως πρωταθλητές και θέλαμε να πετύχουμε ένα σπουδαίο αήττητο ρεκόρ καλύτερο από εκείνο του Παναθηναϊκού που είχε δύο παραπάνω ισοπαλίες. Πλέον το ξεχνάμε γιατί έχουμε μπροστά μας τον τελικό κυπέλλου".

Για το αήττητο: "Στο μυαλό μας ήταν μόνο το πρωτάθλημα χωρίς να μας νοιάζει αν θα χάσουμε. Από τη στιγμή που είδαμε ότι αυτό μπορεί να γίνει το παλέψαμε περισσότερο. Είμαστε όλοι χαρούμενοι και δεν ξέρω αν το έχουμε καταλάβει. Θα περάσει καιρός και θα το διηγούμαστε στα παιδιά μας".

Για το αν οι ξένοι το έζησαν πιο έντονα: "Οι ξένοι ήρθαν δυο τρία χρόνια εδώ και έχουν αγαπήσει στην ομάδα. Όσοι είναι τρία χρόνια έχουν κάθε χρονιά και μια επιτυχία. Έχουν από ένα κύπελλο, η ομάδα τους αγκάλιασε, έγιναν ηγέτες και όλοι το χαρήκαμε".

Για το πως άλλαξε επίπεδο ο ΠΑΟΚ: "Ο ΠΑΟΚ άλλαξε επίπεδο με τον ερχομό του Ιβάν Σαββίδη. Έδειξε εμπράκτως τις προθέσεις του από την αρχή. Φυσικά έγιναν κάποια λάθη τα οποία τα κατάλαβαν όλοι από τον Ιβάν Σαββίδη μέχρι όλους μας. Αυτά διορθώθηκαν και πλέον έχουν μπει οι σωστές βάσεις για να έρθουν κι άλλες επιτυχίες".

Για την μέτρια δική του σεζόν σε σχέση με την περσινή: "Προφανώς επηρεάστηκα καθώς δεν είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο στη μέχρι τώρα πορεία μου. Πέρσι είχα κάνει πολύ καλή σεζόν και ένιωσα άσχημα για εκείνα τα ματς που μας τα πήραν. 

Έπρεπε όμως να βγω πιο δυνατός και να μην επηρεάζομαι από το στόχο μου. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν σκαμπανεβάσματα. Το βλέπουμε και στην Ευρώπη παίκτες που δεν κάνουν πάντα πολύ καλές σεζόν. Αυτό που έκανα είναι να συνεχίσω να δουλεύω και να μην το βάζω κάτω".

Για το αν θέλει να παίξει με αντίπαλο τον Μέσι στο Champions League: "Θαυμάζω το Μέσι για τα δίψα του που έχει πάρει τόσα πράγματα. Ελπίζω να το πάρει η Μπαρτσελόνα για να γλιτώσουμε έναν προκριματικό. Από εκεί και πέρα βλέπουμε αν θα παίξουμε μαζί τους".

Για το ματς με τον ΠΑΣ: "Ξέραμε ότι θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που είχε μεγάλο κίνητρο να μείνει στην κατηγορία. Εμείς ήρθαμε εδώ ως επαγγελματίες και έπρεπε να κερδίσουμε και για το αήττητο και ως πρόβα για τον τελικό του Σαββάτου. 

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο όταν κερδίζεις είναι λογικό οι άλλες ομάδες να σε βλέπουν διαφορετικά. Σε σέβονται περισσότερο και αντιμετωπίζουν αλλιώς το παιχνίδι".

Για το μυστικό της ομάδας: "Έχει δημιουργηθεί ένα κλειστό γκρουπ παικτών προπονητή και έχουν απομακρυνθεί τα γύρω γύρω που έκαναν κακό στην ομάδα. Μεταξύ μας στα αποδυτήρια είμαστε πολύ καλά και βγαίνει προς τα έξω. Γι' αυτό έχει βγει και το συναίσθημα που βλέπετε. Και μεγάλο ρόλο έχει παίξει ο προπονητής ο οποίος ήταν πάντα εκεί".

…………………………………….. 

Όλα όσα δήλωσε ο συγκινημένος Ράζβαν Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη στα Γιάννινα επί του ΠΑΣ για την τελευταία αγωνιστική της Super League Σουρωτή, που βρήκε τον ΠΑΟΚ αήττητο πρωταθλητή. 
Για όσα έγιναν εκείνη τη μέρα: "Είμαι πολύ περήφανος για όσους ήταν κοντά μας και για τον τρόπο, με τον οποίο μας υποστήριξαν. 

Ήμασταν πραγματικά μία δεμένη ομάδα. Και είμαι πολύ χαρούμενος, για το γεγονός ότι δώσαμε τόσο μεγάλη ικανοποίηση στον κόσμο μας. Το θέλαμε πολύ αυτό. Παλέψαμε όλη τη σεζόν για αυτό, δεν ήταν καθόλου εύκολο, ενώ ξεκινήσαμε και με το -2. 

Αλλά όλοι μαζί και στα εύκολα και στα δύσκολα, μείναμε ενωμένοι, για να καταφέρουμε να πετύχουμε αυτή την απίστευτη επίδοση. Οι παίκτες κυρίως, όταν τελειώσουν την καριέρα τους, θα θυμούνται αυτές τις στιγμές, αυτά τα απίστευτα επιτεύγματα και θα μπορούν να λένε ότι έκαναν κάτι σημαντικό σε μία χώρα, στο ποδόσφαιρο". 

Για το τι σημαίνει για τον ίδιο αυτή η σεζόν: "Καταλαβαίνετε πολύ καλά. Είμαι πολύ συγκινημένος. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι του Σαββάτου, θα πάμε να παλέψουμε. Σήμερα όμως, τελείωσε το πρωτάθλημα και είμαστε σε αυτή τη θέση. 

Μετά από 34 χρόνια κατακτήσαμε το πρωτάθλημα, με την καλύτερη επίδοση στην ιστορία. Έτσι το είχε κατακτήσει και ο Παναθηναϊκός, αλλά με λιγότερους πόντους από εμάς". 

Για την συγκίνηση που δείχνει: "Έχω τεράστιο πάθος για το ποδόσφαιρο. Μπορώ να σας πω, ότι αυτή τη χρονιά, την θεωρώ ως την πιο σημαντική στην καριέρα μου".

Για την επόμενη ημέρα του ΠΑΟΚ: "Έχουμε μπροστά μας τον τελικό. Ο πρωταρχικός μας στόχος είναι αυτός και θέλουμε να το κερδίσουμε. Μετά έχουμε τις διακοπές να ηρεμήσουμε και να θέσουμε στη συνέχεια όλοι μαζί, τους επόμενους στόχους της ομάδας". 

Για τις στιγμές που κρατάει από τη σεζόν: "Πιστεύω ότι η πιο σημαντική στιγμή, ήταν η νίκη στο γήπεδο του Ολυμπιακού. Εκείνη τη στιγμή είχαμε παίξει 4 παιχνίδια, δεδομένου του -2 δεν μπορούσαμε να προσπεράσουμε τον Ολυμπιακό και το κάναμε τότε. Η θέληση μας να κατακτήσουμε για δεύτερη σεζόν το πρωτάθλημα, τουλάχιστον στο ποδοσφαιρικό κομμάτι, μας κράτησε όλη τη χρονιά τόσο ψηλά". 

Για την σπουδαία επίδοση του ΠΑΟΚ και τη φοβερή θέληση που έδειξαν φέτος όλοι: "Πρώτα από όλα ο ιδιοκτήτης μας, μας έδωσε τη δυνατότητα να δουλέψουμε με αυτούς τους φανταστικούς παίκτες. Είναι σημαντική η ποιότητα, αλλά είναι σημαντικό να έχεις κι αυτούς τους χαρακτήρες. Ξεκινήσαμε με αυτό και τη φετινή σεζόν κι αυτό που συνέβη, μας έδωσε μία αίσθηση εκδίκησης, για να κατακτήσουμε ξανά στο γήπεδο αυτόν τον τίτλο". 

Για τον τελικό του Κυπέλλου και το ενδεχόμενο να γίνει κεκλεισμένων των θυρών: "Το ποδόσφαιρο, είναι για τους φιλάθλους. Η ατμόσφαιρα που δημιουργείται από τους οπαδούς σε ένα παιχνίδι και η ατμόσφαιρα που μπορεί να ζήσεις στην Ελλάδα, πραγματικά σπανίζει στην Ευρώπη. Δεν είναι δική μου απόφαση, δεν είμαι αρμόδιος, αλλά είναι η άποψη ενός ανθρώπου που βρίσκεται μέσα στο γήπεδο". 

Για το παιχνίδι, το οποίο έζησε ο ίδιος πιο έντονα: "Το παιχνίδι με τα Γιάννινα, σήμερα; Περιμέναμε να τελειώσει. Μετά από 29 παιχνίδια, παίζαμε απέναντι σε μία ομάδα που είχε έναν πολύ υψηλό στόχο, θέλοντας να παραμείνει στην κατηγορία. 

Οπότε αυτό είναι το παιχνίδι, στο οποίο ένιωσα τόσο πολύ τα συναισθήματα. Ακόμη και μετά το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, δεν είχα τόση χαρά μέσα μου. Κερδίσαμε έναν τίτλο. Το να κερδίζεις με αυτόν τον τρόπο ένα πρωτάθλημα, είναι κάτι μοναδικό. Και θυμηθείτε ότι ξεκινήσαμε με -2 το πρωτάθλημα". 

…………………………………… 

Ο Αλίν Τόσκα μίλησε για την νίκη στα Γιάννινα και το αήττητο πρωτάθλημα που κατέκτησε ο Δικέφαλος... 
Αναλυτικά τόνισε: 

Για το τι θα απαντούσε σε κάποιον που θα του έλεγε πριν έρθει στον ΠΑΟΚ, ότι θα πάρει αήττητος το πρωτάθλημα: "Όταν πήρα την απόφαση να έρθω ήξερα την ομάδα. Ήξερα τον προπονητή, τον πρόεδρο και ότι έχουμε τους καλύτερους οπαδούς την χώρα. Είχαμε την εμπιστοσύνη ότι θα πάρουμε το πρωτάθλημα από την αρχή, αλλά σήμερα γράψαμε ιστορία με το αήττητο. Βέβαια δεν πρέπει να χαλαρώσουμε γιατί μας περιμένει και ένας τελικό στο κύπελλο. Θέλουμε να συνεχίσουμε να γράψουμε ιστορία και την επόμενη εβδομάδα". 

Για το πως αισθάνεται σαν πρωταθλητής: "Είναι ιδιαίτερο το συναίσθημα, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά. Το έχω ξαναζήσει και στην Ρουμανία. Είναι ωραίο να είσαι στον δρόμο και όλοι να είναι χαρούμενοι στη Θεσσαλονίκη. Το ίδιο συνέβαινε και στον Βουκουρέστι και αυτό το κάνει ξεχωριστό. Χαίρομαι που το καταφέραμε και θέλω να το επαναλάβουμε και σύντομα". 

Για τη θέση που αγωνίζεται: "Η φυσική μου θέση είναι στο κέντρο της άμυνας. Είναι απόφαση του προπονητή να παίξω μερικά παιχνίδια σαν αριστερός μπακ, αλλά είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και ότι μου πει ο προπονητής μου θα το κάνω. Τότε χρειάστηκα σε εκείνη τη θέση και σήμερα ή με τον Πανιώνιο στη φυσική μου θέση. Όπου ζητήσει ο προπονητής θα παίξω". 

……………………………… 

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης μίλησε για το αήττητο πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ και τον επικείμενο τελικό κόντρα στην ΑΕΚ... 
Αναλυτικά τόνισε: 

Για τη φετινή χρονιά: "Το σημαντικό είναι πως έκλεισε μια χρονιά σπουδαίας προσπάθειας δέκα μηνών με πολύ σπουδαία αποτελέσματα. Είμαι πολύ περήφανος. Από τον προπονητή μέχρι και τους φροντιστές κάναμε μια σπουδαία χρονιά. Με εξαίρεση τους τραυματισμούς όλα ήταν ιδανικά". 

Για τον υποβιβασμό του ΠΑΣ Γιάννινα: "Δεν το χάρηκα πολύ σήμερα, ένας λόγος είναι πως έπεσε ο ΠΑΣ, έπαιξα εδώ, είδα παλιούς μου συμπαίκτες να κλαίνε. Είναι κρίμα, είναι μεγάλη ομάδα, μου έδωσε την ευκαιρία να δείξω την αξία μου, χωρίς αυτό το βήμα στην καριέρα μου δεν θα ήμουν σήμερα εδώ. 

Ο κ. Πλαβούκος είναι σταθμός στην καριέρα μου, με έβαλε στον χάρτη, μου έδωσε ευκαιρία να δείξω την αξία μου. Είναι σπουδαίος άνθρωπος και προπονητής τερματοφυλάκων". 

Για τον τελικό με την ΑΕΚ: "Αντιμετωπίζουμε μια ΑΕΚ διαβασμένη, θέλει πολύ συγκέντρωση, η προετοιμασία ξεκινάει από αύριο. Πρέπει να είμαστε σοβαροί, το μάτι μας γυαλίζει και θα πάμε να τα δώσουμε όλα όπως κάνουμε σε όλα τα παιχνίδια". 

………………………………… 

* Ένα ανεπανάληπτο ρεκόρ κατέγραψε εκείνη τη μέρα, 5/5/2019, ο ΠΑΟΚ! 

Εκτός του ότι πήρε αήττητος (26 νίκες - 4 ισοπαλίες) το πρωτάθλημα της Super League, ήταν η μοναδική ομάδα στην Ευρώπη (σε 54 πρωταθλήματα) που ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της για το πρωτάθλημα ΑΗΤΤΗΤΗ! 

Η ομάδα με την οποία ... μοιραζόμασταν αυτό το φοβερό στατιστικό, η Μακάμπι Τελ Αβίβ του Ίβιτς, έχασε από τη γνωστή μας Μπνέι Γιεχούντα με 3-2, για τα play offs του ισραηλινού πρωταθλήματος! 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4