Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

05 Μαΐου 2020

Πρωταθλητής στις καρδιές μας και στο χορτάρι (2018)

Σαν σήμερα στις 5/5/2018, o ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ στους αγωνιστικούς χώρους ΠΑΟΚ, κέρδισε τον Πλατανιά με 3-0, για την 30η αγωνιστική της Super League, της περιόδου 2017-2018...

Ο Λουτσέσκου παρέταξε στο αρχικό σχήμα τους Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Μιχόγιεβιτς, Μάτος στην άμυνα, Σακχοφ, Μαουρίσιο αμυντικά χαφ, Μπίσεσβαρ, Πέλκα, Μακ μεσοεπιθετικά και στην κορυφή της επίθεσης τον Πρίγιοβιτς. 

Σε ένα παιχνίδι που σε μια ευνομούμενη χώρα θα έπρεπε να είναι ημέρα γιορτής για τον Δικέφαλο καθώς θα γινόταν η στέψη του Πρωταθλητή, ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη και έφτασε στο χορτάρι τους 70 βαθμούς με παιχνίδι λιγότερο. 

Απέναντι σε έναν αντίπαλο που έχει υποβιβαστεί εδώ και καιρό, ο ΠΑΟΚ βρήκε δίχτυα στο 9', όταν ο Πέλκας με βολέ μετά από σύγχυση στην άμυνα του Πλατανιά, νίκησε για πρώτη φορά τον Κλιάγιτς. 
Έξι λεπτά αργότερα (15'), ο Πρίγιοβιτς μετά από μπαλιά του Μάτος, δε δυσκολεύτηκε από κοντά να κάνει το 2-0. 
Στα λεπτά που ακολούθησαν ως τη λήξη του ημιχρόνου, ο κόσμος ασχολήθηκε με τον τελικό και η ομάδα προσπάθησε να βρει και πάλι τον δρόμο προς τα δίχτυα χωρίς να τα καταφέρει, αν και κατά διαστήματα έκλεινε τον Πλατανιά στο 1/3 του γηπέδου. 

Με την έναρξη της επανάληψης, στο 49', ο Ελ Καντουρί πέρασε στη θέση του Πέλκα και αργότερα ο Κάμπος στη θέση του Μακ και ο Λημνιός στη θέση Σάκχοφ. 

Ο ΠΑΟΚ ήταν ορεξάτος, αλλά έλειψε η καλή τελική μπαλιά για να βγει ένα ακόμη γκολ. Ένα γκολ που τελικά ήρθε στο 93' με εξαιρετική κεφαλιά του Πρίγιοβιτς σε σέντρα του Βιεϊρίνια! 
Μετά τη λήξη ο κόσμος αποθέωσε την ομάδα που είναι πρωταθλήτρια στις καρδιές μας και ζήτησε το Κύπελλο, στον τελικό με την ντροπή της προσφυγιάς! 

Δείτε εικόνες από το παιχνίδι ΕΔΩ.

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Μιχόγεβιτς, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Σάκχοφ (75' Λημνιός), Πέλκας (49' Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ, Μακ (63' Κάμπος), Πρίγιοβιτς. 

Πλατανιάς: Κλιάγιτς, Βάντερσον, Καρυπίδης, Ντικαμονά, Ουές, Ντουαλά, Μαλσά, Ζίκο, Ενσικουλού (68' Σινγκ), Κασάλιτσα (84' Φούγλια), Ουντότζι. 
......................................... 

Διαβάστε τα όσα είπε στη συνέντευξη τύπου ο Ράζβαν Λουτσέσκου, μετά το τέλος του αγώνα με τον Πλατανιά... 
Αναλυτικά: 
Για την αποθέωση του κόσμου και το χειροκρότημα μετά το τέλος του αγώνα: "Είναι ένα χαμόγελο που καλύπτει τη στεναχώρια. Είναι δεδομένο ότι όσοι αγαπούν τον ΠΑΟΚ έχουν μια τεράστια λύπη. Στην ομάδα και σε όσους είναι γύρω μας. Αλλά από την άλλη, νιώθω μια τεράστια ικανοποίηση γιατί είμαστε οι Πρωταθλητές μέσα στο γήπεδο. 

Κερδίσαμε 70 βαθμούς μέσα στο γήπεδο, έχοντας την καλύτερη διαφορά τερμάτων. Εχοντας το γήπεδο χωρίς κόσμο για δέκα παιχνίδια. Εχοντας κερδίσει όλα τα ματς στην έδρα μας και παίζοντας καλό ποδόσφαιρο. Για αυτό είμαστε ικανοποιημένοι αλλά έχουμε μια τεράστια λύπη στις ψυχές μας". 

Για τον τελικό του Κυπέλλου και αν αυτή η στεναχώρια μπορεί να επηρεάσει την ομάδα: "Θα το διαχειριστούμε όπως το διαχειριστήκαμε όπως τώρα. Είμαστε επαγγελματίες, έχουμε ένα καλό και δυνατό σύνολο που δίνει τα πάντα σε κάθε παιχνίδι, σε κάθε προπόνηση, προσπερνώντας τις αδικίες που δεν έχουμε ξαναδεί στο ποδόσφαιρο. 

Συνεχίσαμε να παίζουμε, κερδίζαμε τα ματς έχοντας αυτό το πνεύμα. Στο ποδόσφαιρο γίνονται λάθη από τους διαιτητές, από τους προπονητές, από τους παίκτες που είναι αποδεκτά. Μπορείς να χάσεις ένα ματς, μια πρόκριση αλλά να σε κλέβουν με αυτό τον τρόπο έναν τίτλο δεν μπορείς να το αποδεχθείς. Περίμενα δίκαιες αποφάσεις από τους δικαστές. 

Μας πήραν έντεκα βαθμούς (και δυο από το επόμενο Πρωτάθλημα) και αυτό είναι δύσκολο να το αποδεχθείς. Εμείς κάναμε το καλύτερο δυνατό μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Εμείς τιμωρηθήκαμε για ένα ρολό χαρτί και για ένα παιχνίδι που κερδίσαμε. Ντροπή για το ελληνικό ποδόσφαιρο και για τις ομάδες της Αθήνας. Ας ελπίσουμε ότι αυτά δεν θα ξαναγίνουν". 

Για το ότι παίζει στο ΟΑΚΑ στον τελικό και απέναντι στην ΑΕΚ που πήρε το Πρωτάθλημα στα χαρτιά: "Είναι μια διαφορετική κατάσταση. Είναι μια άλλη διοργάνωση. Θα πρέπει να είμαι σωστός, η ΑΕΚ είναι καλή ομάδα και το ματς θα είναι δύσκολο. 

Εμείς μέσα στον αγωνιστικό χώρο είμαστε οι Πρωταθλητές αλλά αυτό τελειώνει σήμερα. Πλέον έχουμε μπροστά μας ένα ακόμη παιχνίδι και σκεφτόμαστε αυτό. Θα πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτό και θέλουμε να σηκώσουμε το Κύπελλο. Να είμαστε έτοιμοι να θυσιάσουμε τους εαυτούς μας για να το πάρουμε αυτό το Κύπελλο". 

Για το ότι τα ΜΜΕ της Αθήνας τον κατακρίνουν για τα όσα λέει για τη βαθμολογία: "Ποτέ δεν έχω επιτεθεί σε κανέναν. Πιστεύω ότι όλοι αυτοί ζουν μέσα σε μια μεγάλη ντροπή και αυτή η προσωπική επίθεση που δέχομαι από αυτούς γίνεται γιατί αισθάνονται ένοχοι. 

Και προσπαθούν να κρύψουν αυτό που μας έκλεψαν οι άνθρωποι της ΑΕΚ και οι δικαστές. Εγώ λέω ότι εμείς δεν κλέψαμε βαθμούς από τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Αυτοί έκλεψαν από εμάς. Και πρέπει να αισθάνονται ντροπή. Γιατί πιστεύετε ότι δεν αισθάνονται; Εγώ λέω ότι αισθάνονται γιατί ξέρουν ότι έκλεψαν..." 

Για το αν μπορεί να χαρακτηρίσει πετυχημένη τη σεζόν ή θα πρέπει να περιμένει και τον τελικό Κυπέλλου: "Πώς θα μπορώ να πω ότι ένα παιχνίδι μπορεί να κρίνει μια ολόκληρη χρονιά; Μέχρι τώρα, κάναμε μια πολύ καλή σεζόν. Εμείς μέσα στον αγωνιστικό χώρο είμαστε πρωταθλητές και αυτό δεν αλλάζει. 

Απλά δεν μπορούμε να το πανηγυρίσουμε γιατί κάποιοι άνθρωποι αποφάσισαν εκτός γηπέδου κάποια πράγματα. Ο τελικός είναι μια διαφορετική διοργάνωση αλλά ξέρω την ομάδα μου, πώς δουλεύει και θέλουμε να το κερδίσουμε το Κύπελλο". 

Για το ότι ορίστηκε ο Κομίνης έστω και για δυο ώρες σε ματς του Πρωταθλήματος (πριν τελικώς βγει από τον ορισμό) και αν τον ανησυχεί η διαιτησία ενόψει τελικού: "Ας μην κρυβόμαστε, ήρθαν εδώ για να κλέψουν και έκλεψαν. Και ο ορισμός του Κομίνη είναι μια επιβεβαίωση. Δεν φοβάμαι για το ποιος θα μας σφυρίξει. Εμείς θα παλέψουμε και αυτό θα κάνουμε. Απέναντι σε όλους και σε όλα". 

Για το αν θέλει να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ στους ομίλους του CHL: "Θέλω αυτή τη στιγμή την ηρεμία γιατί έχουμε ένα ακόμη σημαντικό παιχνίδι. Έχω συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ αλλά στην παρούσα φάση χρειάζεται να σκεφτόμαστε το ματς του Κυπέλλου". 

Για τον Πρίγιοβιτς: "Σίγουρα αξίζει τον τίτλο του πρώτου σκόρερ, είχε μια πολύ καλή χρονιά και πιστεύω ότι ακόμη και αν δεν πάρει αυτή την πρωτιά, είναι δυνατός χαρακτήρας και θα μας βοηθήσει στον τελικό". 

Για το ντεμπούτο του Μιχόγεβιτς: "Εχει ποιότητα και για αυτό είναι στον ΠΑΟΚ. Αλλά υπήρχαν αρκετοί παίκτες μπροστά του και είχε λίγο χρόνο συμμετοχής. Πρέπει να παλέψει, να διεκδικήσει χρόνο και να αποδεχθεί πως έχουμε ένα πολύ δυνατό σύνολο. Απλά θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, έδωσαν τα πάντα σε όλη τη σεζόν, σε δύσκολες καταστάσεις αλλά ανταποκρίθηκαν σωστά". 
…………………………….. 
Ο Φερνάντο Βαρέλα τόνισε μετά το ματς με τον Πλατανιά πως η σημαντικότερη στιγμή γι' αυτόν στη σεζόν, ήταν ο πανηγυρισμός με το γιο του. 
Αναλυτικά: 
Για το ποια θεωρεί πως ήταν η καλύτερη στιγμή της φετινής σεζόν: "Δύσκολη ερώτηση, νομίζω πως η καλύτερη στιγμή ήταν ο πανηγυρισμός μου με τον γιο μου στο παιχνίδι με την Λάρισα. Είναι μια στιγμή που θα την κρατήσω μέχρι να πεθάνω". 

Για την πρόοδο που παρουσίαζε ο ΠΑΟΚ παιχνίδι με παιχνίδι: "Αλλάξαμε προπονητή, ήρθαν αρκετοί νέοι παίκτες, στην αρχή όντως δυσκολευτήκαμε να συντονιστούμε σαν ομάδα και να δέσουμε. Παρόλα αυτά στην πορεία δουλέψαμε με τον προπονητή στην τακτική μας στην αυτοπεποίθηση μας και αυτό φάνηκε και στο γήπεδο. Τώρα έχουμε έναν στόχο τον τελικό του Κυπέλλου". 

Για τον τελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ: "Έχουμε ακόμη μια εβδομάδα για να προετοιμαστούμε, θα προσπαθήσουμε να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται. Όσον αφορά το παιχνίδι εκεί θα φανεί ποια είναι η καλύτερη ομάδα". 
……………………………… 

Τα όσα δήλωσε ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς
Αναλυτικά: 
"Αξίζαμε τη νίκη και κυριαρχήσαμε, θέλαμε να προσφέρουμε ένα ωραίο σόου στον κόσμο. Είχαμε μια καλή σεζόν, είμαι ικανοποιημένος. Είμαστε χαρούμενοι που γέμισε το γήπεδο, ήταν πολύ στενάχωρο που πολλές φορές μέσα στη σεζόν έμεινε άδειο. 
Είχα φιλοδοξία να σκοράρω όσο περισσότερο μπορώ για το βραβείο του πρώτου σκόρερ, έχουμε μπροστά μας ένα ακόμα ματς για να τελειώσουμε τη σεζόν. 
Δεν θέλω να μιλήσω πολύ για τον τελικό, θα ξεκουραστούμε αύριο και στη συνέχεια συγκεντρωνόμαστε σε αυτό το ματς". 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4