Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

01 Μαΐου 2020

Στους ρυθμούς του μεγάλου ντέρμπι (1976)

Σαν σήμερα στις 1/5/1976, ημέρα Σάββατο, όλος ο ΠΑΟΚ ζούσε και ανέπνεε στους ρυθμούς του μεγάλου ντέρμπι με την ΑΕΚ που επρόκειτο να γίνει την επόμενη μέρα (2/5/1976) … 

Ο Δικέφαλος με τον Γκιούλα Λόραντ στον πάγκο του, στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής θα υποδεχόταν στην Τούμπα την αθηναϊκή ομάδα, σε μια αναμέτρηση η οποία σε περίπτωση νίκης μας, ουσιαστικά θα έδινε τεράστιο προβάδισμα στην κούρσα για τον τίτλο του πρωταθλήματος! 

Μετά την 26η αγωνιστική ο ΠΑΟΚ προηγούνταν στην βαθμολογία με 43 βαθμούς (51-14 τα τέρματα) και ακολουθούσε η ΑΕΚ με 41 βαθμούς (52-15). 

Ο αγώνας είχε σημάνει συναγερμό στις τάξεις των οπαδών του ΠΑΟΚ, το ενδιαφέρον ήταν τεράστιο, καθώς όλοι ήθελαν να βρεθούν δίπλα στην ομάδα στην προσπάθεια που θα έκανε να σπάσει επιτέλους την κυριαρχία του ΠΟΚ. 

Η ομάδα μας προερχόταν από τη σπουδαία νίκη επί του Ολυμπιακού μια εβδομάδα νωρίτερα και ο τεχνικός της δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα απουσίας και αναμενόταν να παρατάξει την ίδια ενδεκάδα, δηλαδή τους: Φούρτουλα, Γούναρη, Ιωσηφίδη, Φουντουκίδη, Πέλλιο, Τερζανίδη, Κερμανίδη, Σαράφη, Αποστολίδη, Κούδα, Γκουερίνο 

Για να εξασφαλιστεί η απόλυτη συγκέντρωση των παικτών στον αγώνα, μετά την προπόνηση που πραγματοποιήθηκε στις 1/5, η αποστολή αποσύρθηκε σε ξενοδοχείο. 

Όσον αφορά την ΑΕΚ, ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη για να παίξει το τελευταίο της χαρτί και στο αρχικό της σχήμα αναμενόταν να βρεθούν οι: Σιδηρόπουλος, Σκρέκης, Τόσκας, Νικολάου, Ραβούσης, Τσανλάιτερ, Δέδες, Τσάμης, Βάγκνερ, Παπαϊωάννου, Τάσσος.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4