Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

11 Μαΐου 2020

Φιλική εντός έδρας ήττα από τον Ηρακλή (1969)

Σαν σήμερα στις 11/5/1969, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε σε φιλικό παιχνίδι στην Τούμπα τον Ηρακλή, εκμεταλλευόμενος τη διακοπή (για τρεις εβδομάδες) του πρωταθλήματος της περιόδου 1968-1969 … 

Ο Δικέφαλος με τον Γιάνκο Γιανέφσκι στον πάγκο του, μπροστά σε 4.000 θεατές, πραγματοποίησε μια απογοητευτική εμφάνιση και γνώρισε την ήττα με 0-1, από έναν αντίπαλο που ήταν ένα κλικ καλύτερος. 

Ότι καλό είχε να παρουσιάσει το παιχνίδι, το παρουσίασε στο πρώτο ημίχρονο, καθώς οι πολλές αλλαγές που έγιναν στην επανάληψη, έριξαν κατακόρυφα την εικόνα των δύο ομάδων. 

Σύμφωνα με τα γραφόμενα στον Τύπο εκείνων των ημερών, ο παίκτης που απογοήτευσε περισσότερο από όλους, ήταν ο Αχιλλέας Ασλανίδη (!), του οποίου η μεταγραφή μάλιστα είχε αρχίσει να χαρακτηρίζεται σαν η πλέον αποτυχημένη της χρονιάς! 

Το γκολ που χάρισε τη νίκη στον Ηρακλή, σημειώθηκε στο 66’ από τον Ζαφειρίδη μετά από μπαλιά του Φυτίλη, με το σκορ να μην αλλάζει μέχρι που ακούστηκε το σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή Παρασίδη, συνοδευόμενο από τις αποδοκιμασίες του κόσμου για την εμφάνιση της ομάδας. 

Καλύτεροι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Κούδας, Γιακουμής, Τερζανίδης και από τον Ηρακλή οι Χαλιαμπάλιας, Ζαχαρόπουλος, Καφετζής.

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Πίρτσος (Ερμείδης), Μήτρακας (Παπαχριστούδης), Θεοφανίδης, Μακρής, Φουντουκίδης (Μουρατίδης), Γιακουμής (Κοντογιώργος), Παρίδης (Κωνσταντινίδης Α.), Ασλανίδης (Λάζος), Κούδας, Τερζανίδης (Σιάντσης), Αφεντουλίδης.

Ηρακλής: Φανάρας (Δινόπουλος), Σεντελίδης, Θεοδοσιάδης, Μπατάκης (Νικολούδης), Χαλιαμπάλιας, Ζαχαρόπουλος (Ακριτίδης), Ζαφειρίδης, Φυτίλης, Καφετζής, Φωτεινός (Ιωαννίδης), Μαναβίδης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4