Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

21 Μαΐου 2020

Δεύτερη ισοπαλία με τον Μακεδονικό (1950)

Σαν σήμερα στις 21/5/1950, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στο Σιντριβάνι τον Μακεδονικό, σε παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης, της περιόδου 1949-1950 … 

Ο Δικέφαλος με τον Νίκο Πάγκαλο στον πάγκο του αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 με τον Μακεδονικό, όπως άλλωστε είχε συμβεί και στο παιχνίδι του α’ γύρου! 

Μετά από ένα ισόπαλο (0-0) πρώτο 45λεπτο στο οποίο ο Μακεδονικός είχε την υπεροχή, το σκορ άνοιξε στο πρώτο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου για τους φιλοξενούμενους με σουτ του Καραμανλή μετά από μπαλιά του Ρίζου. 

Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε στο 64’, όταν ο Παπαδάκης εκμεταλλεύτηκε την κακή εκτίμηση της φάσης από τον Νεράντζη, σε σέντρα του Χατζηαντωνίου και από κοντά δε δυσκολεύτηκε να σκοράρει, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1. 

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Τσαβδαρίδης, Αρβανίτης, Πατάκας, Κουντής, Μουρατίδης, Ψωμάς, Εμμανουηλίδης, Βασιλειάδης, Δημόπουλος, Παπαδάκης, Χατζηαντωνίου. 

Μακεδονικός: Σακελαρίου, Τσαγανιάς, Καρδούλης, Τασσόπουλος, Χατζόπουλος, Νεράντζης, Λάλλας, Όλυμπος, Ρίζος, Καραμανλής, Νεβρούς.

* Τη σεζόν 1949-1950, ο Δικέφαλος κατέκτησε την πρωτιά στο πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης, καθώς συγκέντρωσε τελικά 25 βαθμούς, έχοντας 7 νίκες, 2 ισοπαλίες, 1 ήττα (στα χαρτιά από τον Ηρακλή), με τέρματα 25-12.
* Όσον αφορά την τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός, ήταν οι μεγάλοι άτυχοι της υπόθεσης, καθώς αν και αναδείχθηκαν πρωταθλητές στα τοπικά πρωταθλήματα, είδαν την ομοσπονδία να αποφασίζει τη ματαίωση της τελικής φάσης! 

* Η επίσημη δικαιολογία ήταν οι αυξημένες υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας στο Κύπελλο Φιλίας Ανατολικής Μεσογείου, αλλά η πραγματική είχε να κάνει με τη στάση της ΕΠΣ Αθηνών που είχε δημιουργήσει μια έκρυθμη κατάσταση με συνεχείς ενστάσεις των ομάδων της (κυρίως του Παναθηναϊκού) για μεροληπτικές διαιτησίες, με παραιτήσεις διοικούντων και διακοπές αγώνων! 

Αυτά τα πολύ ωραία πράγματα συνέβαιναν στον αγγελικά πλασμένο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, στα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια! 

* Το ρόστερ του ΠΑΟΚ στα παιχνίδια του τοπικού πρωταθήματος Θεσσαλονίκης, τη σεζόν 1949-1950: Τσαβδαρίδης, Πατάκας Ι, Πατάκας ΙΙ, Αρβανίτης, Κουντής, Μουρατίδης, Ψωμάς, Εμμανουηλίδης, Κιουρτζής, Τζινόπουλος, Παπαδάκης, Καμπακάκης, Βασιλειάδης, Χατζηαντωνίου, Δημόπουλος, Μιγγούσης, Δουκάκης, Αγγελόπουλος, Παπαδόπουλος Κατσαντώνης.

* Τα 25 γκολ του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα τα σημείωσαν: Τζινόπουλος 11, Παπαδάκης 5, Χατζηαντωνίου 4, Εμμανουηλίδης 3, Μουρατίδης 1, Βασιλειάδης 1.

* Κανείς παίκτης δε συμμετείχε και στα 10 ματς του πρωταθλήματος, με τους Πατάκα, Αρβανίτη, Μουρατίδη, Εμμανουηλίδη, Παπαδάκη να καταγράφουν από 8 συμμετοχές έκαστος. 
Στην παραπάνω εικόνα, μια ομάδα του ΠΑΟΚ το 1950.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4