Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

12 Μαΐου 2020

Ισόπαλος με τον Άρη σε αγώνα μπαράζ (1929)

Σαν σήμερα στις 12/5/1929, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο γήπεδο του Ηρακλή τον Άρη, στον … τελικό του πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης, της περιόδου 1928-1929 … 

Οι δύο ομάδες είχαν ισοβαθμήσει στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας από 18 βαθμούς σε 10 αγώνες και η πρωτιά θα κρινόταν σε παιχνίδι μπαράζ! 

Ο ΠΑΟΚ είχε 30-8 τέρματα και ο συμπολίτης 42-13, με τις δύο ομάδες να μετράνε 8 νίκες και 2 ισοπαλίες στα παιχνίδια του πρωταθλήματος. 

Όσον αφορά τα μεταξύ μας παιχνίδια, είχαν έρθει και τα δύο ισόπαλα, 1-1 το πρώτο και 3-3 το δεύτερο! 
Ίδια τύχη είχε και η αναμέτρηση που έγινε σαν σήμερα στις 12/5/1929, καθώς ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο 34’ με τον Ετιέν, για να ισοφαρίσει για λογαριασμό του Άρη στο 72’ ο Καλτέκης. 

Το σκορ άνοιξε με δυνατό ευθύβολο σουτ ο Ετιέν, μετά από προσπάθεια του Μακαρονόπουλου, ο οποίος βρήκε τον Παντερμαλή, αυτός γύρισε την μπάλα στον επερχόμενο Ετιέν που νίκησε τον Κατράντζο, βάζοντας «φωτιά» στην ασπρόμαυρη κερκίδα! 

Με τον ΠΑΟΚ να προηγείται 1-0 πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, όταν ακούστηκε το σφύριγμα της λήξης του 45λεπτου από τον (τότε) Γιουγκοσλάβο διαιτητή, Στανόιλο Γιόζιτς. 

Ο Άρης έφτασε στην ισοφάριση στο 72’ με τον Καλτέκη να αξιοποιεί την μπαλιά του Λεονταρίδη και να χρίζεται σκόρερ. 

Όσο και να φαίνεται περίεργο, ο διαιτητής του παιχνιδιού, μετά την ολοκλήρωσή του έκανε δηλώσεις! Μεταξύ των άλλων είπε: 

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος από το κοινό και από την πειθαρχία των παικτών των δύο ομάδων. Το παιχνίδι ήταν νευρικό από την αρχή ως το τέλος, όπως συμβαίνει σε κάθε τελικό αγώνα πρωταθλήματος. 

Πάντως διεξήχθη εντός των ορίων των κανονισμών. Στο α’ ημίχρονο είχε την υπεροχή ο ΠΑΟΚ, ενώ στο β’ ο Άρης, οι παίκτες του οποίου έχασαν πολλές ευκαιρίες.» 

Επίσης διασώθηκαν και κάποια από τα στατιστικά του αγώνα, κάτι πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της εποχής! 
Φάουλ: ΠΑΟΚ 17 – Άρης 10, Κόρνερ: ΠΑΟΚ 5 – Άρης 4, Οφ σάιντ: ΠΑΟΚ 6 – Άρης 0.

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Παπαδόπουλος Χ., Μαλαξόπουλος, Γεωργιάδης, Βλάχου, Ανδρεάδης Β., Ετιέν, Τσολακίδης, Λιανόπουλος, Σαπουντζόγλου, Γρηγοριάδης, Μακαρονόπουλος, Παντερμαλής.

Άρης: Κατράντζος, Οικονόμου, Γκικόπουλος, Κατσαούνης, Κ. Βικελίδης, Ν. Βικελίδης, Κολωνιάρης, Αγγελάκης, Λεονταρίδης, Καλτέκης, Βογδάνου. 

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1928-1929 τερμάτισε στη 1η θέση του πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης με 18 βαθμούς και 30-8 τέρματα. Είχε σε 10 ματς, 8 νίκες και 2 ισοπαλίες! 
Η ομάδα μας ισοβάθμησε στην πρώτη θέση με τον Άρη, όμως στους αγώνες μπαράζ για την ανάδειξη του πρωταθλητή που έγιναν στο γήπεδο του Ηρακλή, στο πρώτο ματς ήρθαμε ισόπαλοι 1-1 και στο δεύτερο χάσαμε με 4-3, αν και προηγηθήκαμε 2-0 . 

* Η αρχική εικόνα είναι από την τελετή έναρξης του τοπικού πρωταθλήματος της περιόδου 1928-1929. 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4