Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

03 Απριλίου 2020

Άλμα πρόκρισης με μέτρια εμφάνιση (2019)

Σαν σήμερα στις 3/4/2019, ο ΠΑΟΚ κέρδισε στην Τούμπα τον Αστέρα Τρίπολης με 2-0, έχοντας σκόρερ τον Λέο Μάτος, για τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 2018-2019...

Μπροστά σε 25.000 θεατές, ο Λουτσέσκου παράταξε στο αρχικό σχήμα τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Γιαννούλη, Ίνγκασον, Βαρέλα, Μάτος, αμυντικά χαφ τους Μίσιτς – Κάνιας, μεσοεπιθετικά τους Ζαμπά – Μπίσεσβαρ – Βιεϊρίνια και στην κορυφή της επίθεσης τον Άκπομ 

Σε ένα πρώτο σαρανταπεντάλεπτο που ασφαλώς δε διεκδίκησε δάφνες ποιότητας, ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 1-0 της ομάδας της Αρκαδίας, χάρη σε γκολ που σημείωσε στο 17' ο Λέο Μάτος με διαγώνιο σουτ μετά από κεφαλιά πάσα του Ζαμπά, με τον σκόρερ να είναι οριακά εκτεθειμένος! 

Ο Αστέρας δεν έδειξε απολύτως τίποτε μεσοεπιθετικά στο πρώτο ημίχρονο, ο Πασχαλάκης ήταν θεατής, όμως και οι παίκτες μας δεν απείλησαν ιδιαίτερα τον Αθανασιάδη, κυρίως γιατί ήμασταν γρήγοροι στο τρανσίσιον, παρά την παρουσία του Βιεϊρίνια στα φτερά. 
Παραφωνία στην αναμέτρηση ο ... Κουμπαράκης που άφησε σε ουκ ολίγες περιπτώσεις ατιμώρητο το σκληρό παιχνίδι των φιλοξενούμενων, που όσο έβλεπαν πως περνάει αυτός ο τρόπος παιχνιδιού, έκαναν ουκ ολίγα φάουλ για κίτρινη! 

Η μέτρια εικόνα του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε και στην επανάληψη, φάσεις με το σταγονόμετρο και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 77ο λεπτό για να ακουστεί το πρώτο αχ από την κερκίδα, όταν χάθηκε διπλή ευκαιρία με Ακπομ και Βιεϊρίνια. Το σουτ του πρώτου το απέκρουσε ο Αθανασιάδης, το δεύτερο πέρασε άουτ. 

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε πολλά κόρνερ τα οποία πέρασαν αναξιοποίητα, καθώς ήταν κακοχτυπημένα τα περισσότερα, το παιχνίδι όδευε προς 1-0, όμως ο Μάτος είχε άλλη άποψη! 

Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων και αφού προηγουμένως ο Ιγκλέσιας πήρε την δεύτερη κίτρινη και αποβλήθηκε, ο Μάτος με ασύλληπτο σουτ σκόραρε, δίνοντας μισή πρόκριση στον ΠΑΟΚ! 

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βαρέλα, Ιγνκασον, Μάτος, Γιαννούλης, Μίσιτς, Κάνιας (73' Σάκχοφ), Βιεϊρίνια (82' Σφιντέρσκι), Μπίσεσβαρ, Ζαμπά (65' Ελ Καντουρί), Άκπομ. 

Αστέρας Τρίπολης: Αθανασιάδης, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Βαλιέντε, Ορτέγκα, Μουνάφο (83' Μπέλοκ), Ιγκλέσιας, Κώτσιρας, Κυριακόπουλος (86' Καλτσάς), Τσιλιανίδης, Αραβίδης (69' Δουβίκας). 

.................................. 

O τεχνικός του Δικεφάλου τοποθετήθηκε για το νικηφόρο ματς απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης που δίνει στον ΠΑΟΚ σαφές προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας... 
Αναλυτικά ο Ράζβαν Λουτσέσκου τόνισε

Για τον Λέο Μάτος: «Ο Μάτος είναι δεξιός μπακ και πιστεύω ότι έχει βελτιώσει το αμυντικό του στυλ. Αλλά ο Μάτος, ο Βιεϊρίνια, ο Βαρέλα, ο Κρέσπο, είναι μία πλήρης αμυντική γραμμή που μπορεί να σκοράρει. Και πιστεύω έτσι πρέπει να γίνεται σε μία ομάδα με προσδοκίες και υψηλούς στόχους».

Για τις αλλαγές στην βασική ενδεκάδα της ομάδας: «Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο θα έμενε κάποιος εκτός και δεχτήκαμε μία φάση από ένα κόρνερ. Όπως είπα και μετά την Ξάνθη έπρεπε να διαχειριστούμε την κατάσταση των σύντομων παιχνιδιών για να έχουμε φρέσκους παίκτες και για αυτό πρέπει να πάρουμε σωστές αποφάσεις. Πήραμε τις αποφάσεις, κρατώντας τη συνοχή. 

Ίσως να υπήρχαν οι αμφιβολίες με παίκτες όπως ο Κάνιας και ο Μίσιτς που δεν είχαν αρκετά λεπτά. Ο Ίνγκασον επίσης συμπλήρωνε παιχνίδια με την Εθνική και στο Κύπελλο και ξέραμε ότι είναι ένας πολύ καλός παίκτης. 

Είχαμε τη δυνατότητα να ανανεώσουμε ψυχικά και σωματικά τον Κρέσπο, όπως κάναμε με τον Βαρέλα στο προηγούμενο ματς με τον Πανιώνιο και δώσαμε κίνητρο και χρόνο σε άλλους παίκτες. 

Δεν είναι επίσης λογικό να χρησιμοποιούνται μόνο έντεκα παίκτες όλη τη χρονιά. Θέλω να πω και για τον Γιαννούλη, ο οποίος ήταν τέλειος, τουλάχιστον αμυντικά. 

Ξέρουμε ότι επιθετικά έχει τεράστια ποιότητα και γρήγορες σκέψεις. Αυτό που έπρεπε να βελτιώσει ήταν η άμυνα και σήμερα είμαι πολύ ευχαριστημένος».

Για τη θέση που παίζει τελικά ο Βιειρίνια: «Μπορεί και δεξί μπακ, μπορεί και αριστερός χαφ. Για μένα το μέλλον είναι η Κυριακή, χωρίς αμφιβολία για αυτό. Δεν σκέφτομαι καθόλου το καλοκαίρι. 

Βρισκόμαστε κοντά στο να πετύχουμε κάτι φανταστικό, όχι μόνο για εμάς, αλλά και για τον κόσμο. Τίποτα δεν τελείωσε οπότε πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ώστε να το πετύχουμε».

Για τον Κάνιας: «Είμαι χαρούμενος που προσέξατε το καλό παιχνίδι του Κάνιας σήμερα. Όπως έχω μιλήσει για παίκτες όπως ο Πρίγιοβιτς, ο Βέρνμπλουμ, ο Μαουρίσιο, έτσι θέλω να πω και για τον Κάνιας ότι μας βοήθησε πολύ στον πρώτο γύρο να φτάσουμε εδώ που είμαστε. Είμαι ικανοποιημένος από την απόδοσή του. 

Θα τον χρειαστούμε στα υπόλοιπα παιχνίδια. Είναι ένας παίκτης που μπορούμε να τον υπολογίζουμε. Όπως και για την παρουσία του Μίσιτς που ήταν πολύ καλός. Ο Βαρέλα επίσης ήταν τέλειος, όπως πάντα. Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες αυτά τα δύο χρόνια. 

Ο Μπίσεσβαρ δημιούργησε μεγάλη πίεση στους αντιπάλους. Πρέπει να σας πω ότι ήταν τέλειο παιχνίδι από εμάς, τόσο για το αποτέλεσμα, όσο και για τη συνοχή μας».

Για τη δήλωση Παράσχου ότι είναι δύσκολο να γίνει ανατροπή: «Στο δεύτερο ματς θα πρέπει να δώσουμε τα πάντα, να είμαστε συγκεντρωμένοι για να πάρουμε την πρόκριση. Πρέπει να δίνεις τα πάντα μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Σαν διαχείριση του ματς μας δίνει κάτι διαφορετικό το σκορ, όμως πρέπει να είμαστε τέλειοι για να πάρουμε την πρόκριση».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ είναι από τις πιο παραγωγικές ομάδες με γκολ που σημειώνουν τα μπακ του: «Μας αρέσει η συνοχή που έχουμε, ζητάμε τη βοήθεια από τους μπακ μας. Την ίδια στιγμή έχουμε φανταστική ποιότητα αναφορικά με τα τελειώματα του Μάτος και του Βιειρίνια. 

Είναι η ποιότητα των παικτών, αλλά θα πρέπει να σημειώσω και τη δουλειά των συνεργατών μου. Και τα δύο γκολ ήρθαν μέσα από δουλειά στην προπόνηση και μπορούμε να παίρνουμε έτσι παραπάνω πράγματα μέσα στο γήπεδο». 

Για τα τουρκικά δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για ενδιαφέρον της Μπεσίκτας: «Έχω συμβόλαιο. Πιστεύετε ότι αυτή τη στιγμή θα μπορούμε να μιλήσω με κάποιον άλλον για κάτι άλλο; Δεν μπορώ να αποσπάσω την προσοχή μου από αυτό που κάνω τώρα. 

Και επίσης σέβομαι απόλυτα τον ιδιοκτήτη. Και έχω υποσχεθεί ότι αν προκύψει κάτι θα είναι ο πρώτος που θα το μάθει και αν ήθελε να φύγω τότε μόνο θα έφευγα. Για να κλείσουμε αυτό το θέμα. Είμαι εδώ και έχω ακόμα έναν χρόνο συμβόλαιο».

…………………………….. 

Ο απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης Λέο Μάτος τόνισε... 
Για τα δύο γκολ που σημείωσε: «Δε θα μπορούσα να πω ότι ήταν το καλύτερο γκολ, αλλά δε θα μείνω σε αυτό. Το πιο σημαντικό είναι ότι πήραμε σκορ πρόκρισης. Η δουλειά μου είναι στην άμυνα, αλλά καμιά φορά, τυχαίνει κι εμείς οι αμυντικοί να σκοράρουμε». 

Για το ότι το ματς ήταν ανοικτό μέχρι το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ: «Ήταν δύσκολο παιχνίδι. Δεν είχα κάποια οδηγία να παίξω πιο επιθετικά αναγκάστηκα να παίξω πιο επιθετικά γιατί το 1-0 δεν είναι σίγουρο για τον επαναληπτικό. 

Κάποιες φορές, έχω αυτά τα χαρακτηριστικά να βγαίνω μπροστά στην επίθεση, να ψάχνω το γκολ. Υπάρχουν παιχνίδια που πρέπει να είμαστε πιο οργανωμένοι αμυντικά για να μην επιτρέψουμε στον αντίπαλο να κάνει κόντρα επίθεση». 

Για τη ρεβάνς στην Τρίπολη: «Το ότι έκανε κάποιες επιθέσεις ο Αστέρας και στάθηκε καλά σε κάποια λεπτά, σημαίνει ότι είναι καλή ομάδα. Είναι πάντα σκληρά τα παιχνίδια απέναντι σε αυτήν την ομάδα. Έπρεπε όμως να έρθει αυτό το αποτέλεσμα για να εξασφαλίσουμε τον τελικό». 

………………………… 

Ο Χοσέ Κάνιας μίλησε για τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Αστέρα Τρίπολης, καθώς και για την επιστροφή του μετά από καιρό στους αγωνιστικούς χώρους... 
Αναλυτικά τόνισε: 

Για τη επιστροφή του στους αγώvες: «Είμαι πολύ χαρούμενος καθώς έπαιξα μετά από πολύ καιρό, σχεδόν δύο μήνες. Αλλά επίσης είμαι πολύ χαρούμενος γιατί η ομάδα κέρδισε και είμαστε κοντά στην πρόκριση στον τελικό. Προσωπικά νιώθω πολύ καλά που έπαιξα μετά από καιρό, ένιωθα καλά μέσα στο γήπεδο και είχα καλή συνεργασία με τους συμπαίκτες μου». 

Για το αν το 2-0 δίνει σίγουρη πρόκριση στον ΠΑΟΚ: «Όχι πιστεύω ότι το παιχνίδι μέσα στην έδρα του Αστέρα θα είναι πολύ δύσκολο. Το σημερινό αποτέλεσμα μας δίνει ψυχολογία και πλεονέκτημα. Θα κοιτάξουμε να κερδίσουμε την Κυριακή και μετά όταν έρθει η ώρα να παίξουμε τη ρεβάνς να είμαστε συγκεντρωμένοι όπως σήμερα για να πάρουμε την πρόκριση». 
………………………… 

Ο Σβέριρ Ίνγκασον μίλησε για το 2-0 κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης που δίνει στο ΠΑΟΚ αβαντάζ για πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας... 
Αναλυτικά ανέφερε: 

«Δεν είναι αρκετή η νίκη στο πρώτο ματς, θα πάμε στην Τρίπολη για τη ρεβάνς το ίδιο συγκεντρωμένοι, ώστε να δώσουμε τα πάντα. Το 1-0 παρέμεινε για πολλή ώρα, αλλά χωρίς πίεση προσπαθήσαμε για το δεύτερο γκολ. 

Χάρη στο Μάτος που πέτυχε ένα πολύ ωραίο γκολ καταφέραμε και πήραμε πιο καθαρή νίκη.Είμαστε σε εξαιρετική κατάσταση, κερδίσουμε συνεχώς, παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο. Έχουμε μπροστά μας ακόμα 4-5 παιχνίδια για να δώσουμε τα πάντα και να πετύχουμε και τους δύο στόχους μας! 

Πριν τις γιορτές η ομάδα είχε περισσότερες υποχρεώσεις οπότε είναι λογικό κάποιοι παίκτες να έχουν μεγαλύτερη επιβάρυνση. Ο κόουτς μας εμπιστεύεται όλους και όλοι στην ομάδα έχουν τους ίδιους στόχους, την ίδια φιλοσοφία και την ίδια ψυχολογία. 

Βρίσκομαι μόλις τρεις μήνες στην ομάδα και μπροστά μου υπάρχει ένα εξαιρετικό αμυντικό δίδυμο, οι Κρέσπο και Βαρέλα, οι οποίοι με βοηθάνε συνεχώς και μου δίνουν οδηγίες και είναι καταπληκτικοί. Υπάρχει ανταγωνισμός και θα προσπαθήσω να κερδίσω σταδιακά περισσότερο χρόνο συμμετοχής». 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4