Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

19 Απριλίου 2020

Πρόκριση στους "4" με πεντάρα! (1978)

Σαν σήμερα στις 19/4/1978, ημέρα Τετάρτη, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τη Βέροια, σε παιχνίδι της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, της περιόδου 1977-1978…

Ο Δικέφαλος με τον Λάκη Πετρόπουλο στον πάγκο του, μπροστά σε 8.000 θεατές (6.599 τα εισιτήρια), πήρε μια εντυπωσιακή νίκη με 5-0 και συνέχισε την πορεία του στη διοργάνωση!

Το σκορ άνοιξε μόλος στο 2’ με κοντινή κεφαλιά του Γκουερίνο μετά από κόρνερ που εκτέλεσε ο Κούδας από τα δεξιά, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης, και πάλι με κεφαλιά –μετά από σέντρα του Γούναρη- διπλασίασε τα γκολ του ΠΑΟΚ.
Ουσιαστικά το παιχνίδι είχε ήδη τελειώσει, οι παίκτες μας ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι στο ματς και αυτό που απέμενε ήταν να δούμε που θα έφτανε το τελικό σκορ!

Ο Ορφανός στο 19’ και στο 35’ δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα Μπλατσιώτη, ενώ ο Κερμανίδης στο 48’, σε κενή εστία, δεν κατάφερε να αξιοποιήσει την μπαλιά του Κούδα!

Στο 52’ ο Σαράφης ανατράπηκε από τον Σαββίδη στη γωνία της μεγάλης περιοχής, το φάουλ το εκτέλεσε ο Κούδας ο οποίος είδε μια τρύπα στο τείχος και κεραυνοβόλησε τον τερματοφύλακα!
Στο 63’ ο Ορφανός βρήκε τον επερχόμενο Σαράφη, ο οποίος με σουτ στην κίνηση σημείωσε το 4-0, ενώ στο 69’ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία από τον Κερμανίδη που είχε περάσει και τον τερματοφύλακα γλίστρησε και έπεσε.

Το τελικό 5-0 διαμορφώθηκε από τον προωθημένο Αποστολίδη, ο οποίος με σουτ από τα 30 μέτρα κεραυνοβόλησε τον Μπλατσιώτη στέλνοντας την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του.
Δαμανάκης, Πέλλιος, Αποστολίδης, Κούδας, Γκουερίνο οι καλύτεροι του ΠΑΟΚ, Κελεσίδης, Παπατζίκος, Μελετίδης ξεχώρισαν από τη Βέροια.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Αποστολίδης, Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Δαμανάκης, Κερμανίδης (79’ Ρούσσος), Σαράφης, Ορφανός, Κούδας, Γκουερίνο (79’ Αλαβάντας).

Βέροια: Μπλατσιώτης, Τερζής, Κελεσίδης, Παπατζίκος, Σπυρίδων, Σπασόφσκι, Ελευθεριάδης, Χατζάρας (21’ Σαββίδης), Φουλατσικλής (75’ Τοπαλίδης), Μελετίδης, Σιούτης.
Στην 36η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1977-78 μετείχαν συνολικά 58 ομάδες (18 Α' εθνικής και 40 Β' εθνικής κατηγορίας). Διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού. Ήταν η τελευταία χρονιά όπου ολόκληρη η διαδικασία των αγώνων ήταν μονά νοκ άουτ παιχνίδια χωρίς επαναληπτικούς αγώνες.

Στον τελικό έφτασαν για δεύτερη φορά στην ιστορία του κυπέλλου Ελλάδας (η πρώτη φορά ήταν το 1939) η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος του Βορρά απέκλεισε τους δύο συμπολίτες του Ηρακλή και Άρη, νικώντας τους μάλιστα εκτός έδρας.

Στον τελικό η ΑΕΚ επικράτησε με 2-0 και έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου μετά από 12 χρόνια...

Η πορεία του ΠΑΟΚ στο Κύπελλο εκείνη τη σεζόν …

Α’ γύρος: ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός: 6-1
Β’ γύρος: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός Βόλου: 4-1
Γ’ γύρος: Ηρακλής – ΠΑΟΚ: 0-1
Προημιτελικός: ΠΑΟΚ – Βέροια: 5-0
Ημιτελικός: Άρης – ΠΑΟΚ: 0-1 (παράταση)
Τελικός: ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: 2-0

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4