Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

07 Απριλίου 2020

Τρίμπαλο και φουλ για τον τίτλο (2019)

Σαν σήμερα στις 7/4/2019, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τη Λαμία, για την 27η αγωνιστική της Super League, της περιόδου 2018-2019 …

Μπροστά σε 26.000 θεατές, ο Λουτσέσκου παράταξε στο αρχικό σχήμα τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Βαρέλα, Μάτος, αμυντικά χαφ τους Ολιβέιρα – Σάκχοφ, μεσοεπιθετικά τους Μπίσεσβαρ – Πέλκα - Ενρίκε και στην κορυφή της επίθεσης τον Άκπομ 

Σε ένα μέτριο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 1-0 της ομάδας της Λαμίας, χάρη σε γκολ που σημείωσε στο 35' ο Ενρίκε με δυνατό σουτ μετά από μπαλιά του Μάτος. 

Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν καθώς θεώρησαν πως δεν τηρήθηκε το fair play την ώρα που ο Μπαράλες ήταν πεσμένος στο χορτάρι (χωρίς πάντως να του γίνει φάουλ!), με τον επιθετικό της Λαμίας να σηκώνεται μετά από λίγο μόνος του! 

Ο ΠΑΟΚ είχε ένα πολύ μέτριο ξεκίνημα στο ματς και απειλήθηκε σε μια δυο περιπτώσεις από τους φιλοξενούμενους με τον Πασχαλάκη να σταματάει στο 3' την κεφαλιά του Μπαράλες και στο 19ο λεπτό το σουτ του Ασουμπρέ, πέρασε άουτ... 

Ο Τάσης στον πειθαρχικό έλεγχο έκανε λάθη, καθώς θα μπορούσε να στείλει στα αποδυτήρια τόσο τον Μπεχαράνο στο 38' για πολύ σκληρό μαρκάρισμα. 

Οι παίκτες της Λαμίας πρέσαραν ψηλά δημιουργώντας πολλά προβλήματα στην ανάπτυξή μας, την ώρα που οι δικοί μας είχαν πολλά προβλήματα στο δημιουργικό κομμάτι! 

Η Λαμία σε αντίθεση με τον Παναιτωλικό που δεν πολέμησε καθόλου στο ματς με τον Ολυμπιακό, είχε μια πολύ καλή εικόνα στην Τούμπα στο πρώτο ημίχρονο, ένα ημίχρονο με μοιρασμένη κατοχή ... 

Νευρικό παιχνίδι στην επανάληψη, με τη Λαμία να φτάνει πολύ κοντά στο 1-1, όταν στο 58ο λεπτό, ο Βιεϊρίνια απέκρουσε πάνω στην γραμμή την κεφαλιά του Ασίγκμπα με τον Πασχαλάκη εξουδετερωμένο! 

Η ώρα περνούσε, ο ΠΑΟΚ δεν απειλούσε, η αγωνία είχε χτυπήσει κόκκινο καθώς είχε γίνει γνωστό πως ο Ολυμπιακός πήρε το διπλό στο Αγρίνιο χωρίς να βρει την παραμικρή αντίσταση από τους γηπεδούχους, όμως στο 78' ο Σάκχοφ με κεφαλιά μετά από σέντρα του Μπίσεσβαρ έβαλε τις καρδιές στη θέση τους κάνοντας το 2-0. 

Πέντε λεπτά αργότερα ο Μπίσεσβαρ με ένα αριστουργηματικό γκολ σημείωσε το 3-0, με την Τούμπα να παίρνει φωτιά και τον κόσμο να ξεσπάει σε έξαλλους πανηγυρισμούς 

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Σάκχοφ, Ολιβέιρα, Πέλκας (60' Ελ Καντουρί), Ενρίκε (73' Μίσιτς), Μπίσεσβαρ, Ακπόμ (64' Σφιντέρσκι). 

Λαμία: Σαράνοφ, Βάντερσον, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Ασίγκμπα (84' Καραγκούνης), Δημούτσος, Μπεχαράνο (64' Μπλάζιτς), Ρόμανιτς, Μπερτόλιο, Ασουμπρέ, Μπαράλες (73' Τσούκαλος). 

....................................... 

Ο τεχνικός του Δικεφάλου μίλησε μετά τη νίκη κόντρα στην Λαμία που έφερε τον ΠΑΟΚ ένα βήμα πιο κοντά στον τίτλο.. 
Αναλυτικά ο Ράζβαν Λουτσέσκου τόvισε: 

Για την πιο σημαντική στιγμή του παιχνιδιού: "Πιστεύω η πιο σημαντική στιγμή, ήταν το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή και οι 3 βαθμοί. Σίγουρα το πρώτο γκολ ήταν πολύ σημαντικό, γιατί μας έδωσε το προβάδισμα, αλλά την ίδια στιγμή και το διώξιμο του Βιεϊρίνια στη γραμμή, μας έδωσε τη δυνατότητα να συνεχίσουμε, χωρίς να έχουμε μεγαλύτερη πίεση στο παιχνίδι μας. 

Το γκολ του Σάκχοφ, μας έδωσε τη δυνατότητα να πάμε στο τέλος του αγώνα, χωρίς να έχουμε πίεση στην πλάτη μας και το τρίτο γκολ είναι μία φανταστική ενέργεια και γενικότερα εκτέλεση από τον Μπίσεσβαρ. 

Πραγματικά χάρηκα όταν άκουσα το όνομα μου από τον κόσμο. Ήταν ιδιαίτερη στιγμή για εμένα, για τους συνεργάτες μου και για όλους. Είμαστε μία ομάδα, που δουλεύουμε μαζί για να δώσουμε ότι καλύτερο μπορούμε στους παίκτες, στην ομάδα και στον κόσμο". 

Για το σερί της ομάδας: "Μου δίνετε την ασίστ, για να σκοράρω... Σήμερα θα έπρεπε να είμαστε πρωταθλητές στο γήπεδο, με τους βαθμούς που έχουμε κατακτήσει. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, δεν μπορούμε να χαρούμε το γεγονός ότι είμαστε πρωταθλητές. 

Θέλουν δεν θέλουν, πέρυσι κερδίσαμε στο γήπεδο το πρωτάθλημα. Σήμερα φτάσαμε τους πόντους που έπρεπε, αλλά δυστυχώς είχαμε το -2. Από την άλλη, θεωρώ ότι όντως δε δίνουμε την αξία και δεν το εκτιμούμε τόσο αυτό το σερί, γιατί είμαστε συγκεντρωμένοι στον στόχο και δεν καταλαβαίνουμε το τι έχουμε καταφέρει μέχρι στιγμής. 

Είμαστε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας, στο επόμενο παιχνίδι με τη Λάρισα. Ακόμη κι εμείς δεν το συζητάμε. Έτσι είναι η κατάσταση, όταν είσαι μία ομάδα που κερδίζει συνεχώς". 

Για τις αλλαγές των Πέλκα-Ενρίκε: "Ο Πέδρο έτρεξε πάρα πολύ σημαντικά. Τελείωσε η ενέργεια του και ζήτησε αλλαγή. Για τον Πέλκα, ήταν μία τακτική απόφαση". 

Για το αν τον φοβίζει το ενδεχόμενο να κατακτήσει ο ΠΑΟΚ μαθηματικά το πρωτάθλημα και να χάσου το κίνητρο οι παίκτες του: "Ρωτάτε για τον τελικό; Όχι, δεν το φοβάμαι αυτό. Θέλω να το τελειώσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Θα πρέπει να προετοιμάσουμε τώρα το παιχνίδι στη Λάρισα, να το κερδίσουμε. 

Έχουμε μία σωστή νοοτροπία, ένα σωστό γκρουπ και δεν πιστεύω ότι μπορεί κάποιος να ξεφύγει από τον σωστό δρόμο, στον οποίο βρισκόμαστε. Υπάρχει πολύ καλή ατμόσφαιρα στη αποδυτήρια, όλοι ξέρουν ότι βρισκόμαστε σε μία ιστορική στιγμή και όλοι παραμένουν προσηλωμένοι στον στόχο, που έχουμε θέσει". 

Για τη δήλωση του Γιώργου Δώνη: "Δεν θεωρώ ότι προσπάθησε να μιμηθεί εμένα. Είπε το σωστό. Είναι η πραγματικότητα και συμφωνώ απόλυτα μαζί του. Ήταν μία κουβέντα που είχαμε με τους ανθρώπους μου, ότι ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε μία θέση, διαφορετική από αυτή που θα έπρεπε να είναι αγωνιστικά". 

Για όσα έγιναν πέρυσι: "Ό,τι συνέβη πέρυσι, συνέβη και θα μείνει για πάντα στις ψυχές μας. Έχω πει πολλές φορές, ότι πρέπει να υπάρχουν ελάχιστες ομάδες στο ποδόσφαιρο που κατέκτησαν κάτι μέσα στο γήπεδο και τελικά... δεν το κατέκτησαν! 

Πιθανόν αυτό που συνέβη πέρυσι, να μας έδωσε στο ξεκίνημα τουλάχιστον ένα έναυσμα. Από εκεί και πέρα, έχουμε καλούς παίκτες και χαρακτήρες, που κατάφεραν να το πετύχουν αυτό". 

Για την κυριαρχία του ΠΑΟΚ στην πρώτη ομάδα όσο και στις μικρότερες ηλικίες: "Το τεράστιο μέρος ανήκει στον ιδιοκτήτη της ομάδας, ο οποίος έχει επενδύσει πολλά και έχει φέρει την ομάδα σε αυτό το επίπεδο. Ό,τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή και όλα αυτά τα αποτελέσματα, δείχνουν μία διαφορετική νοοτροπία και σε αυτούς που θα έρθουν στο μέλλον. 

Κι από εδώ και πέρα, οποιοσδήποτε θα έρχεται εδώ, θα έχει στο μυαλό του μόνο το πως θα κερδίσει. Και πιστέψτε με, όταν ξέρεις ότι πρέπει να κερδίζεις, είναι πολύ σημαντικό να πιστεύεις και να κάνεις το πρώτο βήμα".

....................................... 

Ο Πέδρο Ενρίκε μίλησε για τη νίκη κόντρα στη Λαμία και το γκολ που πέτυχε... 
Αναλυτικά τόνισε: 

Για το ματς: "Σίγουρα ήταν το γκολ που άνοιξε την άμυνα της Λαμία, που μας έβαλε δύσκολα στο πρώτο ημίχρονο. Το πιο σημαντικό είναι η νίκη, ξέρουμε ότι είμαστε σε ένα σημείο του πρωταθλήματος που κανένα ματς δεν θα είναι εύκολο"

Για το αν ήθελε το πρωτάθλημα από σήμερα: "Δουλεύουμε για τον εαυτό μας και δεν χρειαζόμαστε την βοήθεια κανενός, δεν περιμένουμε τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων. Προετοιμαζόμαστε για το ματς της επόμενης εβδομάδας και είμαστε 100% συγκεντρωμένοι για τη νίκη". 

Για το αν πίστευε ότι είχε κλείσει ο κύκλος του στον ΠΑΟΚ: "Σίγουρα στην ποδοσφαιρική ζωή δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει, μου δόθηκε η δυνατότητα να γυρίζω. Μου έλειψε ο ΠΑΟΚ, είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι κομμάτι αυτής της ομάδα. Κάθε φορά που βγαίνω στο γήπεδο αισθάνομαι ευτυχισμένος"

Για το που αφιερώνει το γκολ: "Στην γυναίκα μου την κόρη μου και σε αυτόν τον κόσμο που το αξίζει". 

....................................... 

O Xοσέ Άνχελ Κρέσπο ανέφερε για τη νίκη κόντρα στη Λαμία... 
Αναλυτικά τόνισε: 

Για την πολύ καλή απόδοση του φέτος: "Ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια, τα εκτιμώ. Είναι φυσιολογικό ότι οι φίλαθλοι κοιτούν περισσότερο αυτούς που βάζουν τα γκολ, εμένα η δική μου δουλειά είναι διαφορετική. Είναι πολύ σημαντικό όταν ακούω καλά λόγια από τον προπονητή μου, όταν βλέπω ότι η δουλειά μου αναγνωρίζεται. Εγώ προσπαθώ να βοηθώ την ομάδα μου να κερδίζει με το να κάνω το καλύτερο που μπορώ"

Για το αν ο ΠΑΟΚ έχει γίνει κάτι ξεχωριστό για αυτόν: "Φυσικά είναι ξεχωριστός. Αν δει κανείς την καριέρα μου έχω μείνει για πολύ καιρό μόνο στην Σεβίλλη, την γενέτειρά μου. Είμαι στον ΠΑΟΚ για τρία χρόνια και πλέον εδώ είναι το δεύτερο σπίτι μου. Όλη αυτή η τριετία είναι πολύ σημαντική, το πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα σε αυτό το διάστημα. Είμαστε κοντά σε κάτι πολύ ξεχωριστό"

Για τον παρτεvέρ του στην άμυνα Φερνάντο Βαρέλα: "Έχω έναν αδερφό και μια αδερφή! Τόσο με τον Φερνάντο, αλλά και με άλλους παίκτες στην ομάδα αυτά τα τρία χρόνια έχουμε έρθει πολύ κοντά. Περιμένω να τελειώσει η χρονιά με επιτυχία και στο τέλος της να έχω πολλά περισσότερα αδέρφια!"

Για το παιχνίδι με τη Λαμία: "Γνωρίζαμε ότι θα ήταν δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια φορμαρισμένη ομάδα που έχει ποιότητα. Δεν παίξαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο λειτουργήσαμε καλύτερα, κάτι που φαίνεται και από τα γκολ που πετύχαμε. Το πιο σημαντικό για μας είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι και να δίνουμε το 100% ανεξάρτητα από τον αντίπαλο"

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4