Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

22 Απριλίου 2020

Μαγική ανατροπή με Ντιέγκο Μπίσεσβαρ (2018)

Σαν σήμερα στις 22/4/2018, ο ΠΑΟΚ κέρδισε στην άδεια λόγω τιμωρίας Τούμπα (τι πρωτότυπο!), την Ξάνθη με 2-1, για την 28η αγωνιστική της Super League, της περιόδου 2017-2018...

Ο Δικέφαλος πήρε το πολύτιμο τρίποντο ανατρέποντας το 0-1 της Ξάνθης, η οποία προηγήθηκε στο 16ο λεπτό, αλλά ήταν πολύ τυχερή στη συνέχεια, καθώς χάσαμε κάποιες ευκαιρίες που δε χάνονται... 

Ο Λουτσέσκου παρέταξε στο αρχικό σχήμα τους Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Κρέσπο, Αζεβέδο στην άμυνα, Κάνιας, Μαουρίσιο αμυντικά χαφ, Ελ Καντουρί, Κάμπος, Λημνιός μεσοεπιθετικά και στην κορυφή της επίθεσης τον Πρίγιοβιτς. 

Μετά από ένα νωθρό για τον ΠΑΟΚ πρώτο 15λεπτο, στο 16ο λεπτό, έγινε το 0-1 μετά από τραγικό λάθος της άμυνας (Πασχαλάκης – Κρέσπο) με σκόρερ τον Γέντριτσεκ. 

Η Ξάνθη πίεζε πολύ στη μεσαία κυρίως γραμμή, ο ΠΑΟΚ δυσκολευόταν να αναπτυχθεί και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 30ό λεπτό, για να δούμε την πρώτη αξιόλογη προσπάθειά μας, όταν με μεγάλη απόκρουση ο Ζίφκοβιτς σταμάτησε την κεφαλιά του Ελ Καντουρί. 

Στο 36ο λεπτό, χάθηκε πολύ μεγάλη ευκαιρία για το 1-1, όταν μετά από σέντρα του Πρίγιοβιτς από τα αριστερά, πήρε την κεφαλιά ο Μαουρίσιο αλλά έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι και στη συνέχεια κατέληξε στα χέρια του Ζίφκοβτς! 

Η τελευταία καλή ευκαιρία μας καταγράφηκε στο 45ο λεπτό με τον Μαουρίσιο να πιάνει την κεφαλιά από κοντά, χωρίς πίεση, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ... 

Ο ΠΑΟΚ πήγε στα αποδυτήρια με 0-1 σε βάρος του, όμως θα μπορούσε να είχε βρει δίχτυα στις 2-3 πολύ καλές ευκαιρίες που δημιούργησε, απέναντι σε έναν αντίπαλο που έπαιξε παθιασμένα. 

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοσή του και στο 55ο λεπτό είχε δοκάρι με κεφαλιά του Βαρέλα, μετά από σέντρα του Βιεϊρίνια! Δύο λεπτά αργότερα, σέντρα ο Λημνιός, κεφαλιά αμαρκάριστη ο Ελ Καντουρί από κοντά, άουτ! 

Στο 58ο λεπτό, φοβερή απόκρουση του Ζίφκοβιτς σε φάουλ του Βιεϊρίνια και στο 68ο λεπτό ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε με ασύλληπτη κεφαλιά του Μπίσεσβαρ μετά από σέντρα του Σάκχοφ. 

Η λύτρωση για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 85ο λεπτό με κοντινή προβολή του Κουλούρη, ένα γκολ που χάρισε στην ομάδα το τρίποντο και σε συνδυασμό με την ήττα του Ολυμπιακού στη Ριζούπολη κλείδωσε ουσιαστικά την έξοδο στα προκριματικά του Champions League, εν αναμονή βέβαια της έφεσης για τα όσα έγιναν στο ματς με την ΑΕΚ! 
Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Κρέσπο, Αζεβέδο (84' Κουλούρης), Κάνιας (67' Σάκχοφ), Μαουρίσιο, Ελ Καντουρί, Κάμπος, Λημνιός (67' Μπίσεσβαρ), Πρίγιοβιτς. 

Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Σβάρνας, Φλίσκας, Σιλά, Καμαρά, Λουσέρο, Φασίδης (70' Μελιόπουλος), Γέντριτσεκ (78' Μπρίτο), Ντουρίτσκοβιτς (62' Τριάδης), Κάστρο. 

…………………………………. 
Τα όσα δήλωσε ο προπονητής του Δικεφάλου … 

Για το αν πιστεύει σε αλλαγή στην πρωτόδικη απόφαση της τιμωρίας του ΠΑΟΚ: "Γιορτάζουν τι; Το ότι έκλεψαν; Έχουμε 64 βαθμούς και ένα παιχνίδι λιγότερο, αυτό με τον Ολυμπιακό. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι γιορτάζουν όταν έχουν κλέψει κάτι. Για εμένα είναι απίστευτο, αλλά για εμένα ξανά η πρώτη ομάδα στην βαθμολογία είναι ο ΠΑΟΚ και δεν υπάρχει κάτι άλλο να συζητήσουμε επί του θέματος. 

Είναι απίστευτο, το ότι μια ομάδα σαν την δικιά μας να παίζει 10 παιχνίδια χωρίς φιλάθλους και να τα κερδίζει και τα δέκα. Είναι μια τρελή κατάσταση αυτή και ξανά θα πρέπει να σας πω ότι αυτές οι δύο αποφάσεις, μετά τον Ολυμπιακό και μετά την ΑΕΚ, ήταν αποφάσεις εντελώς άδικες και από ανθρώπους που πήγαιναν μαζί χέρι-χέρι, για να μας κλέψουν το πρωτάθλημα, γιατί είμαστε η μοναδική ομάδα που έχει τους περισσότερους πόντους στην βαθμολογία". 

Για την τρίτη αλλαγή του: "Ίσως την έκανα καθυστερημένα, ίσως έγινε και στη σωστή στιγμή. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Εμείς την αξίζαμε τη νίκη αυτή. Δεχθήκαμε αυτό το γκολ στα πρώτα λεπτά, κάνοντας ένα λάθος. Μετά χάσαμε πολλές ευκαιρίες μέχρι να σκοράρουμε το γκολ και είχαμε λίγο παραπάνω άγχος γιατί έπρεπε να σκοράρουμε. Είμαι πολύ χαρούμενος όμως γιατί σήμερα δείξαμε ότι είμαστε ένα γκρουπ και όποιος μπαίνει στο γήπεδο δίνει ότι μπορεί".

Για τον τελικό με την ΑΕΚ και την έδρα: "Υπάρχει ένα πρωτάθλημα το οποίο κλάπηκε από εμάς αν μείνουν έτσι τα πράγματα. Μας έκλεψαν τη δουλειά, έκλεψαν από αυτούς τους παίκτες. Δουλεύουν, παίζουν, παλεύουν κι έχουν τους περισσότερους βαθμούς από τους άλλους. Κι από την άλλη, οι αντίπαλες ομάδες παίρνουν πόντους χωρίς καν να παίζουν παιχνίδια. 

Ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε κι απέναντι στην ΑΕΚ σκοράραμε ένα κανονικό γκολ. Πολλοί είπαν ότι δεν ήταν γκολ. Υπάρχει μόνο ένας κανόνας για το οφσάιντ κι αυτό το γκολ δεν ήταν. Ήταν ένα κανονικό γκολ επικυρωμένο για 4 λεπτά. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να παίξουμε στο ΟΑΚΑ, θα πάμε και θα παλέψουμε με τους παίκτες μου, τους οποίους εμπιστεύομαι απόλυτα. 

Άκουσα ότι είναι το γήπεδο που προσφέρει την περισσότερη ασφάλεια αυτή τη στιγμή. Θα παίξουμε εκεί αλλά ελπίζω την επόμενη χρονιά ο τελικός να είναι στην Τούμπα. Αυτό θα είναι το πιο δίκαιο για όλους. Μην με προκαλείται. Έχω τη στρατηγική μου και θέλω να περάσω ένα μήνυμα. Είμαστε προετοιμασμένοι να πάμε να παίξουμε εκεί". 

Για το αν νιώθει ότι δικαιώθηκε από τις αλλαγές του: "Ποιος ξέρει; Μπορείτε να μου πείτε ότι ήταν λάθος; Θα μπορούσαμε να πούμε κάτι διαφορετικό αν το αποτέλεσμα ήταν άλλο". 

Για το κακό ξεκίνημα του ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση: "Πρώτα από όλα για να πιέσουμε εμείς θα έπρεπε η μπάλα να είναι στον δικό τους τερματοφύλακα, αλλά την πίεση την δεχθήκαμε εμείς. Δεν είχαμε σωστή κίνηση σαν ομάδα και μας οδήγησε στο να κάνουμε κάτι που είχαμε να πράξουμε αρκετό καιρό. Να παίξουμε με βαθιές μπαλιές. 

Για τον λόγο αυτό οι περισσότερε μπάλες, έσκαγαν στον χώρο του κέντρου και δεν μπορέσαμε να πιέσουμε όπως θα θέλαμε την Ξάνθη. Στο πρώτο ημίχρονο χάσαμε κάποιες ευκαιρίες για να σκοράρουμε, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο καταφέραμε να παίξουμε πιο στρωτά και να αναγκάσουμε την Ξάνθη να οπισθοχωρήσει. 

Σήμερα πραγματικά ένιωσα πολύ έντονα ότι χρειαζόμασταν την υποστήριξη των οπαδών μας. Θα έδιναν περισσότερη ώθηση στους παίκτες μου. Να παίζει δέκα παιχνίδια χωρίς φιλάθλους δεν είναι το ίδιο". 

Για τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ: "Θα πρέπει να σας πω κάτι αλλά δεν μου αρέσει. Πείτε μου αν το αποτέλεσμα είναι 0-1 και ο Μπίσεσβαρ είναι στο γήπεδο και δεν βοηθάει όπως πρέπει, ποιος παίκτης θα πρέπει να μπει να βοηθήσει εκείνη τη στιγμή. Είναι ένα όπλο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε. 

Όταν ο αντίπαλος είναι κουρασμένος με την τεράστια ποιότητα που έχει, μπορεί να μας βοηθήσει πάρα πολύ. Έχουμε ένα σύνολο που προσπαθεί να είναι επιθετικό και να έχει συνοχή. 

Ο Μπίσεσβαρ έχει την ποιότητα να βρει χώρους απέναντι σε κλειστές άμυνες. Δεν θέλω να αδικήσω και τους άλλους όμως και ο Σακχόφ και ο Κουλούρης, βοήθησαν πολύ με την είσοδο της". 

Για το αν πιστεύει ότι η Ξάνθη μπορεί να βγει στην Ευρώπη: "Η Ξάνθη είναι μια ομάδα που είναι κοντά στο να βγει στην Ευρώπη. Εξαρτάται από αυτήν όμως το αν θα καταφέρει να πάρει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Στα 14 παιχνίδια έχουν ήττες μόνο από ΠΑΟΚ, Ατρόμητο, Ολυμπιακό και ΑΕΚ"

………………………………………. 

Ο MVP της αναμέτρησης Ντιέγκο Μπίσεσβαρ μίλησε για τη συμβολή του στην κατάκτηση της νίκης... 
Αναλυτικά ο Ολλανδός ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ τόνισε: 

Για το τι του είπε ο Λουτσέσκου: "Ο κόουτς μου είπε πριν μπω στο παιχνίδι αυτά που μου λέει κάθε φορά, να μείνω στην πλευρά να διατηρήσω την θέση και να δώσω γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι. Σε κάποια κομμάτια του αγώνα παρατήρησε πως δεν ήμασταν τόσο γρήγοροι, για αυτό μας έβαλε στο παιχνίδι. Είμαι πολύ περήφανος για την εμφάνιση που έκαναν ο Σάκχοφ και ο Κουλούρης που μπήκαμε στο παιχνίδι"

Για το αν έχει πετύχει ποτέ γκολ αμέσως μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο: "Δεν έχει τύχει ποτέ ξανά στο παρελθόν να σκοράρω με το που μπω στον αγωνιστικό χώρο, το μόνο που έχει συμβεί είναι να δώσω ασίστ. Όσον αφορά το γκολ, η τελευταία φορά που πέτυχα γκολ με το κεφάλι πρέπει να ήταν όταν ήμουν 17-18 χρονών"

Για το που αφιερώνει το γκολ: "Θέλω να αφιερώσω το γκολ στον μεγάλο γιο μου, Τζούλιαν, ο οποίος είχε γενέθλια την Παρασκευή. Τώρα είναι περασμένη η ώρα και δεν θα προλάβει να δει το γκολ μου, αλλά αύριο θα καθίσω μαζί του και θα το δούμε μαζί"

Για το ότι η Ξάνθη δυσκόλεψε τον ΠΑΟΚ: "Ισχύει ότι σήμερα δυσκολευτήκαμε γιατί η Ξάνθη δεν μπήκε για να μείνει πίσω στην άμυνα. Στόχευσε τον επιθετικό της, μας δημιούργησε προβλήματα, καθώς δεν είχαμε καλή λειτουργία στην μεσαία γραμμή. Θέλουμε μέχρι το τέλος να διορθώσουμε κάποιες λεπτομέρειες, να συνεχίσουμε με την ίδια διάθεση για νίκες αλλά και με την ίδια προσπάθεια"

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4