Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

13 Απριλίου 2020

Φιλική ήττα από την Μπεογκράντσκι (1952)

Σαν σήμερα στις 13/4/1952, ο ΠΑΟΚ, έχοντας ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του για το πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης, υποδέχτηκε σε φιλικό παιχνίδι στο Σιντριβάνι, την Μπεογκράντσκι…

Ο Δικέφαλος με τον Αυστριακό τεχνικό Βίλλυ Σέβτσικ στον πάγκο του, μπροστά σε 12.000 θεατές (δεν έπεφτε καρφίτσα!), γνώρισε την ήττα με 1-3 αν και ήταν η ομάδα που προηγήθηκε στο σκορ στο 11’ με τον Τζινόπουλο. 

Η φάση ξεκίνησε από ωραία προσπάθεια και πάσα του Κουντή στον σκόρερ, που από κοντά εκτέλεσε τον αντίπαλο τερματοφύλακα, ανοίγοντας το σκορ. 

Το 1-1 σημειώθηκε λίγο πριν ο διαιτητής Γκικόπουλος σφυρίξει τη λήξη του ημιχρόνου, με συρτό σουτ του Γιότσιτς και αφού νωρίτερα η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι μας. 

Στο 63' ο Μάρκοβιτς μετά από μπαλιά του Άντιτς έκανε το 1-2, για να διαμορφωθεί το τελικό 1-3 στο 70’ και πάλι από τον Μάρκοβιτς. 

Παρά την ήττα, η ομάδα μας ικανοποίησε με την εμφάνισή της, ήταν καλύτερη ως το 60’, όμως από εκείνο το σημείο και μετά τη γιουγκοσλάβικη (τότε) ομάδα ανέβασε την απόδοσή της και έφτασε στη νίκη. 

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Σαββίδης, Λασκαρίδης, Μιγγούσης, Κουντής και από την Μπεογκράντσκι οι Γιότσιτς, Άντιτς, Καλοπέροβιτς, Μάρκοβιτς.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Σαββίδης, Μιγγούσης, Ονούφριος, Ψωμάς (Δοιυκάκης), Τσακίρης, Λασκαρίδης, Κουντής, Γεντζής, Τσίντογλου, Τζινόπουλος, Ιωαννίδης, Κιουρτζής.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4