Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

07 Απριλίου 2020

Ήττα στο Κύπελλο και αποκλεισμός (1940)

Σαν σήμερα στις 7/4/1940, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στο Σιντριβάνι τον Άρη σε παιχνίδι της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, της περιόδου 1939-1940 … 

Ο Δικέφαλος έχοντας αποκλείσει στη φάση των "16" το Παγκράτι, νικώντας το με 3-0, κληρώθηκε να αντιμετωπίσει σαν γηπεδούχος τον συμπολίτη. 

Οι δύο ομάδες είχαν αγωνιστεί στις 24/3/1940 και είχαν αναδειχτεί ισόπαλες 1-1 και επειδή η διαδικασία των πέναλτι δεν είχε ακόμη καθιερωθεί, οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν εκ νέου σαν σήμερα στις 7/4/1940 και πάλι με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ. 

Το παιχνίδι κρίθηκε με γκολ που σημείωσε στο 65’ ο Κλεάνθης Βικελίδης και έμελλε να χαρίσει στην ομάδα του την πρόκριση στον ημιτελικό του Κυπέλλου. 

H σύνθεση του ΠΑΟΚ: Σωτηριάδης, Αρβανίτης, Πανίδης, Χατζηιωάννου, Μποσταντζόγλου, Κοντόπουλος, Γεωργίου, Κρίτας, Καλογιάννης, Ιωαννίδης, Φερούτσος.

Ήταν η 4η διοργάνωση του θεσμού και το σύστημα διεξαγωγής, ήταν παρόμοιο με αυτό της περασμένης σεζόν. Δήλωσαν συμμετοχή αρχικά 85 σύλλογοι από όλη την Ελλάδα, αλλά πήραν μέρος 73 σύλλογοι. 

Οι αγώνες της προκριματικής φάσης ξεκίνησαν στις 19 Νοεμβρίου 1939, ενώ η διοργάνωση ολοκληρώθηκε την Κυριακή, 2 Ιουνίου 1940, με τη διεξαγωγή του τελικού. 

Για τη διευκόλυνση των επαρχιακών σωματείων η ΕΠΟ ανέλαβε τα έξοδα μετακίνησης. Και πάλι έφτασαν ως την φάση των 16 οκτώ ομάδες μετά από διαδοχικούς με τοπικά κριτήρια αγώνες. 

Εκεί συνάντησαν τις 8 "ισχυρές" ομάδες των τριών μεγάλων Ενώσεων (Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης) που προκρίθηκαν ως την φάση αυτή χωρίς αγώνες (ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Απόλλων Αθ., Ολυμπιακός, Εθνικός, ΠΑΟΚ, Άρης και Ηρακλής), με τον τελευταίο να είναι ο μοναδικός που δεν κατάφερε να συνεχίσει, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό Βόλου. 

Στον τελικό έφτασαν ο Παναθηναϊκός και ο Άρης, ο οποίος έφτασε ως τον τελικό υποχρεωμένος να δώσει με όλους τους αντιπάλους του επαναληπτικούς αγώνες, καθώς οι πρώτοι είχαν λήξει ισόπαλοι μετά από παράταση και δεν είχε ακόμα καθιερωθεί η διαδικασία των πέναλτι. 

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1939-1940. Διακρίνονται από αριστερά: Ζακαπίδας, Πανίδης, Ηλιόπουλος, Κοσμίδης, Αρβανίτης, Σωτηριάδης, Μποσταντζόγλου, Μοσχίδης, Τακάτσογλου, Καλογιάννης, Ιωαννίδης. 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4