Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

20 Μαρτίου 2020

Σοβαρός, πειθαρχημένος και … τρίμπαλο! (2016)

Σαν σήμερα στις 20/3/2016, ο Δικέφαλος κέρδισε στην Τούμπα την Καλλονή με 3-0, παίζοντας κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο, για την 27η αγωνιστική της Super League, της περιόδου 2015-2016...

Ο Βλάνταν Ίβιτς παρέταξε στο αρχικό σχήμα (4-3-3), τον Βελλίδη κάτω από τα δοκάρια, Σκόνδρα – Vitor – Τζαβέλλα – Leovac στην άμυνα, Χαρίση – Τζιόλη – Kace στη μεσαία γραμμή και Πέλκα – Αθανασιάδη – Μυστακίδη στην επίθεση. 

Μπροστά σε 8.000 περίπου θεατές, ο ΠΑΟΚ είχε από την αρχή την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν μπορούσε να φτάσει με σοβαρές αξιώσεις στην εστία του Δάφκου, καθώς έλειπαν οι σωστές κάθετες στους επιθετικούς. 

Μια δύο μικροευκαιρίες με τον Kace ήταν όλα και όλα αυτά που έδειξε ο Δικέφαλος στα πρώτα 25 λεπτά του παιχνιδιού, την ώρα που η ομάδα της Μυτιλήνης επιθετικά ήταν τελείως ανύπαρκτη. 

Στο 27ο λεπτό, ο Χαρίσης ελίχθηκε ωραία από τα δεξιά, έκοψε την μπάλα στον Μυστακίδη και αυτός με δυνατό γωνιακό σουτ νίκησε τον Δάφκο, γράφοντας το 1-0. 

Στα λεπτά που ακολούθησαν μέχρι το 45' (+1'), οι γηπεδούχοι βγήκαν από τα καβούκι τους, αλλά δεν απείλησαν σε καμία περίπτωση τον Βελλίδη, μέχρι τη στιγμή που ο Καραντώνης έστειλε τις ομάδες στα αποδυτήρια, ολοκληρώνοντας ένα μετριότατο πρώτο ημίχρονο, το μόνο που κρατάμε από το οποίο ήταν το γκολ του Γιάννη Μυστακίδη... 

Στην επανάληψη η εικόνα του ΠΑΟΚ, άλλαξε αισθητά! Η ομάδα λειτούργησε πολύ καλύτερα στο επιθετικό κομμάτι και στο 58ο λεπτό ο Κλάους έκανε το 2-0! 

Προηγήθηκε εκπληκτική προσπάθεια του Leovac από τα αριστερά, γύρισμα και εκτέλεση σε πρώτο χρόνο από τον Αθανασιάδη! 

Η ομάδα έβγαζε φρεσκάδα και ενέργεια στο παιχνίδι της, κάτι που τα τελευταία χρόνια σε αντίστοιχη χρονική περίοδο δεν το βλέπαμε. 

Στο 65o λεπτό ο Μυστακίδης, έγινε αλλαγή, καθώς φάνηκε να υπέστη θλάση στον δικέφαλο και στο ματς πέρασε ο Rodrigues που αποθεώθηκε... 

Στο 69ο λεπτό, εξαιρετική προσπάθεια του Rodrigues από τα δεξιά, με τον Gary να γυρνάει την μπάλα στον Κοροβέση, αλλά το σώμα αμυντικού έστειλε την μπάλα κόρνερ. Επτά λεπτά αργότερα ήρθε το 3-0 με τον Κοροβέση μετά από σέντρα του Rodrigues. 

Τέλος στο 93ο λεπτό, είχαμε απίστευτο χαμένο τετ α τετ του Κλάους, που πλάσαρε πάνω από τον Δάφκο, άουτ! Ο Δικέφαλος ήταν πολύ σοβαρός σήμερα, ειδικά στην επανάληψη, με παίκτες που γνώριζαν τον ρόλο τους στο γήπεδο και παίζοντας ορθόδοξα έφτασε σε μια εύκολη νίκη, ξεσηκώνοντας την Τούμπα σε αρκετές περιπτώσεις! 
Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ (Ivic): Βελλίδης, Σκόνδρας, Vitor, Τζαβέλλας, Leovac (79' Μαλεζάς), Χαρίσης (60' Κοροβέσης), Τζιόλης, Kace, Πέλκας, Αθανασιάδης, Μυστακίδης (68' Ροντρίγκες). 

ΑΕΛ Καλλονής (Καραγεωργίου): Δάφκος, Γκόλιας,Ukah, Mikic, Τσαμπούρης (79' Γιουκάρης), Blazic, Καλτσάς, Μανούσος, Favalli (63' Σπυρόπουλος), Γεωργίου και Markovic (60' Ξύδας). 

……………………….. 

O τεχνικός του Δικεφάλου μίλησε για την άνετη επικράτηση απέναντι στην Καλλονή... 
Αναλυτικά ο Βλάνταν Ίβιτς τόνισε: 

Για το παιχνίδι: «Κάναμε μία καθαρή νίκη. Στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαμε φάσεις, ούτε παίξαμε όσο επιθετικά θα ήθελα. Στο δεύτερο ήμασταν καλύτεροι. Είχαμε πειθαρχία, ο αντίπαλος δεν δημιούργησε ευκαιρία κι αυτό είναι θετικό. Όσο για την επιθετική λειτουργία μας, πρέπει να το βελτιώσουμε». 

Για τους πολλούς φετινούς τραυματισμούς: «Τόσες πολλές θλάσεις είναι φαινόμενο. Είναι κάτι που δεν μπορείς να το εξηγήσεις. Δεν μπορώ να πω με σιγουριά, που οφείλονται γι' αυτό δεν θα σας πω κάτι. Πιστεύω από δω και πέρα θα δουλέψουμε έτσι ώστε να μην υπάρχουν τόσες θλάσεις και να είμαστε πιο δυνατοί». 

Για το αν οφείλονται οι τραυματισμοί στο γήπεδο της Νέας Μεσημβρίας: «Τα γήπεδο που κάνουμε προπονήσεις είναι πολύ καλά. Για μένα αυτός δεν είναι ο λόγος». 

Για την απόδοση του Κλάους: «Σκόραρε και στα δύο τελευταία ματς. Δεν είναι τυχαίο πως όπως και στο προηγούμενο παιχνίδι έτσι και σήμερα ήταν σε κάθε φάση μέσα. Είναι σημαντικό. Το πρόβλημα είναι όταν ο επιθετικός δεν είναι στην φάση». 

Για την επερχόμενη διακοπή λόγω των εθνικών ομάδων: «Είναι μεγάλο πρόβλημα που θα λείψουν παίκτες. Περιμένουμε κάποιους να γυρίσουν από τους τραυματισμούς. Θα προσπαθήσουμε να δουλέψουμε στην διακοπή με αυτούς που θα είναι εδώ». 

…………………………… 

Μία εξαιρετική εμφάνιση, πρώτο γκολ μπροστά στο κοινό της Τούμπας αλλά και μία άτυχη στιγμή. 
Ο Γιάννης Μυστακίδης αναδείχθηκε MVP και αφού παρέλαβε το βραβείο του μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου που βρέθηκαν στην μικτή ζώνη της Τούμπας. Διαβάστε αναλυτικά τα όσα είπε. 

Για τον τραυματισμό του: «Συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο. Δεν ξέρω ακριβώς τι έχω, θα δούμε αύριο στη μαγνητική. Δεν είναι βαριάς μορφής νομίζω, ένιωσα ένα σφίξιμο, αλλά δεν άκουσα κάτι από το πόδι μου».

Για το παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΛ Καλλονής και την εμφάνιση: «Ήμασταν πολύ καλοί. Κάναμε αυτά που μας ζήτησε ο προπονητής. Μπορούσαμε να βάλουμε και άλλα γκολ, ευχαριστούμε τον κόσμο που ήταν δίπλα μας» . 

Για την δεύτερη σερί νίκη με το ίδιο σκορ μετά την αλλαγή προπονητή: «'Είναι κάτι άκρως θετικό για τον προπονητή, εμάς τους παίκτες και τον κόσμο. Έχουμε άλλη ψυχολογία, κερδίσαμε εύκολα στα δύο τελευταία παιχνίδια και είναι σημαντικό για τη συνέχεια». 

Για τη διακοπή που ακολουθεί: «Θα λείπουν περίπου 10 παίκτες. Όσοι μείνουμε εδώ θα δουλέψουμε με τον προπονητή, για να δεθούμε πιο πολύ». 

Για την αλλαγή συστήματος: «Ο καθένας μπορεί να πει αν του αρέσει το 4-3-3 ή το 3-5-2. Ο προπονητής επιλέγει το σύστημα και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να παίξουμε». 

Για το τέρμα που σημείωσε: «Ήταν ιδιαίτερο γιατί έχει γενέθλια η μητέρα μου σήμερα και το αφιερώνω σε αυτήν». 

……………………………. 

Ο Μαρίν Λέοβατς τοποθετήθηκε μετά το τέλος του νικηφόρου αγώνα επί της Καλλονής... 
Αναλυτικά τόνισε ο Κροάτης αμυντικός: 

Για το παιχνίδι: «Θεωρώ ότι αυτή η δεύτερη συνεχόμενη νίκη θα μας βοηθήσει στο ψυχολογικό κομμάτι. Παίξαμε καλό ποδόσφαιρο. Ίσως ένας από τους λόγους που οφείλεται αυτή η αλλαγή, είναι το σύστημα. 

Μπορούμε να παίξουμε πιο εύκολα έτσι. Ειδικά στη δική μου θέση, που έχω μπροστά μου κι έναν επιθετικό. Ίσως αυτός είναι ένας λόγος που έχει υπάρξει μια διαφορά στην απόδοση. 

Ο καθένας δίνει το 100%, αυτό μπορεί να το καταλάβει και ο κόσμος. Πιστεύουμε στον προπονητή, στις αλλαγές που έχει κάνει και αυτός είναι ο λόγος που παρουσιαζόμαστε διαφορετικοί». 

Για το αν τον επηρέασε η αλλαγή του προπονητή και του τεχνικού τιμ της ομάδας: «Ο προπονητής και οι συνεργάτες του που με ήθελαν στον ΠΑΟΚ έφυγαν. Αυτό δεν αλλάζει κάτι για μένα. Σε κάθε παιχνίδι προσπαθώ να δίνω το 100% των δυνατοτήτων μου. Το ίδιο έκανα και πριν, το ίδιο έκανα και τώρα και σήμερα νομίζω ότι τα πήγα αρκετά καλά». 

Για το αν μπορεί ο Δικέφαλος να καταλάβει την πρωτιά στην διαδικασία play offs: «Θεωρώ ότι σε αυτή τη σεζόν μας έχει λείψει η σταθερότητα. Είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα, δεν κάναμε 2-3 συνεχόμενα καλά παιχνίδια. Στα δύο τελευταία πήγαμε αρκετά καλά και αυτό θα μας βοηθήσει και ψυχολογικά. Πιστεύω ότι στα πλέι οφ μπορούμε να ανατρέψουμε την κατάσταση». 

Για την επερχόμενη διακοπή λόγω των υποχρεώσεων των διεθνών ποδοσφαιριστών: «Πρώτα από όλα είναι καλό για την ομάδα που έχει τόσους πολλούς διεθνείς ποδοσφαιριστές. Δείχνει ότι κάτι κάνουμε καλά και η ομάδα έχει παίκτες με αξία. Όσοι μείνουμε εδώ, αυτό το διάστημα θα μας βοηθήσει να ξεκουραστούμε λίγο και να προπονηθούμε καλύτερα για τη συνέχεια». 


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4