Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

31 Μαρτίου 2020

Διπλό με κομπίνα για ... σεμινάριο! (2018)

Σαν σήμερα στις 31/3/2018, o ΠΑΟΚ κέρδισε εκτός έδρας τον Ατρόμητο με 0-2, για την 26η αγωνιστική της Super League, της περιόδου 2017-2018, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ποια ομάδα άξιζε εκείνη τη σεζόν τον τίτλο ...

Μεγάλο διπλό για τους παίκτες του Λουτσέσκου, που εμφανίστηκαν στο γήπεδο σαν να μην τους έχει αγγίξει η  εξοντωτική τιμωρία της πειθαρχικής, επικρατώντας του Ατρομήτου πεντακάθαρα και δικαιότατα! 

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ παρέταξε στο αρχικό σχήμα τους Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα Μάτος, Μαλεζά, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, αμυντικά χαφ τους Μαουρίσιο, Κάνιας, μεσοεπιθετικά τους Πέλκα, Κάμπος, Λημνιό και στην κορυφή της επίθεσης τον Πρίγιοβιτς. 
Σε ένα μέτριο και νευρικό πρώτο 45λεπτο, ο ΠΑΟΚ βρήκε την ευκαιρία στο 36ο λεπτό να ανοίξει το σκορ με τον Τζάλμα Κάμπος, μετά από εκπληκτική κομπίνα σε εκτέλεση φάουλ, στην οποία κυριολεκτικά χάθηκε η μπάλα! 

Κομπίνα για σεμινάριο και όχι σαν και αυτές που βλέπουμε να διαδραματίζονται τελευταία σε βάρος της ομάδας μας στις αίθουσες των δικαστηρίων (για να μην ξεχνιόμαστε)! 

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοσή του και έφτασε στο 0-2, όταν στο 56ο λεπτό, ο Πέλκας με πανέξυπνη προσπάθεια από τα δεξιά, γύρισε την μπάλα και ο Κρέσπο στην καρδιά της άμυνας της αθηναϊκής ομάδας σκόραρε, κλειδώνοντας ουσιαστικά το διπλό από νωρίς! 

Ο ΠΑΟΚ διαχειρίστηκε εύκολα στο τελευταίο μισάωρο της αναμέτρησης το υπέρ του σκορ και πήρε μια πανάξια νίκη, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά φέτος ποια είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα! 
Οι συνθέσεις: 

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Σάκιτς, Κιβρακίδης, Καρασαλίδης, Ρισβάνης, Μάντσον, Μπουσουλάτζιτς, Βασιλακάκης (76' Ούμπιντες), Ντιγκινί, Μπρούνο. Ντάουντα (60' Κωτσόπουλος ). 

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Μαλεζάς, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Κάνιας, Πέλκας (79' Ελ Καντουρί), Κάμπος (84' Μακ), Λημνιός (64' Μπίσεσβαρ), Πρίγιοβιτς. 

……………………………………….. 

Οι δηλώσεις του τεχνικού του Δικεφάλου μετά την νίκη της ομάδας του επί του Ατρομήτου στο Περιστέρι για την 26η αγωνιστική της Super League Σουρωτή. 
Για το πόσο εύκολο ήταν να μείνουν συγκεντρωμένοι στους αγώνες οι παίκτες του: «Δεν είναι μία εύκολη κατάσταση για εμάς. Υπάρχει έντονο το συναίσθημα του εκνευρισμού και της αδικίας. Το μεγαλύτερο κίνητρο και το χαρακτηριστικό για να παίξουμε σήμερα αυτό το ποδόσφαιρο, ήταν ο χαρακτήρας των παικτών μου. Προσπαθήσαμε να προστατέψουμε τη δουλειά μας, να δείξουμε ποιοι είμαστε. Πάντα αυτό κάνουμε εμείς. 

Δείχνουμε τη δουλειά μας, είτε κερδίζουμε, είτε όχι, αλλά πάντα μέσα στο γήπεδο. Θα ήθελα να δω πως θα είχε αντιδράσει ένα άλλο γκρουπ παικτών, όταν σε δύο εβδομάδες έχανε δύο ματς το ένα για ένα ρολό χαρτί και το άλλο με ένα καθαρό γκολ. Πραγματικά θα ήθελα να δω πως θα αντιδρούσε μία άλλη ομάδα». 

Για τα παιχνίδια που έδωσε η ομάδα του κόντρα στον Ατρόμητο: «Ήταν 4 δύσκολα παιχνίδια, αλλά εμείς παρουσιαστήκαμε έτοιμοι. Ο Ατρόμητος είναι μία ομάδα που πιέζει ψηλά, αλλά βρήκαμε τις λύσεις, σπάσαμε τις ζώνες ασφαλείας του Ατρομήτου και μεσοεπιθετικά βρήκαμε τις λύσεις που θέλαμε». 

Για το τι είπε στους παίκτες του το τελευταίο διάστημα: «Είναι γενικότερα η φιλοσοφία της ομάδας μας τέτοια, σε διευκολύνει σε τέτοιες καταστάσεις να έχεις τους παίκτες σου με σωστή νοοτροπία. Εμείς απορρίπτουμε όλο αυτό το τσίρκο, αυτή τη νοοτροπία που έχουν οι δύο ομάδες των Αθηνών, που είτε δεν έπαιζαν, είτε δεν συνέχισαν το παιχνίδι. Το πραγματικό ποδόσφαιρο δεν είναι οι τιμωρίες κι όλα αυτά που έγιναν. 

Όλη αυτή η εικόνα δεν είναι καλή και για το ελληνικό ποδόσφαιρο και την εικόνα του στο εξωτερικό. Είναι πολύ εύκολο να πεις παίρνω την ομάδα και δεν παίζω ή δεν ξαναβγαίνω, αλλά είναι πιο δύσκολο να παίξεις στο γήπεδο και να δείξεις ποιος πραγματικά είσαι. Εμείς αυτά που λέμε μεταξύ μας, τα κρατάμε. Έχουμε παίξει επτά παιχνίδια χωρίς τον κόσμο μας, ο ιδιοκτήτης θα είναι εκτός για τρία χρόνια, ο τεχνικός διευθυντής για τρεις μήνες, αλλά εμείς συνεχίζουμε όμορφα τη ζωή μας». 

Για τον στόχο του ΠΑΟΚ: «Παλεύουμε για το επόμενο παιχνίδι, για τους επόμενους τρεις πόντους. Για μένα ο ΠΑΟΚ έχει 58 βαθμούς κι ένα ματς λιγότερο, αυτό με τον Ολυμπιακό. Από εκεί και πέρα όλο αυτό που συμβαίνει εκτός γηπέδου, είναι μία μεγάλη υποκρισία». 

Για τα όσα είδε σήμερα από τους παίκτες του και την απόδοση του Ατρομήτου: «Έγινε ένα παιχνίδια ανάμεσα σε δύο καλές ομάδες. Ήταν λογικό, ο Ατρόμητος να έχει ευκαιρίες, και μάλιστα η μία ήταν από δικό μας λάθος. Είχε και δύο ευκαιρίες από στημένες φάσεις, που ήμασταν και λίγο τυχεροί. Γενικότερα το σκορ θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο, γιατί κι εμείς είχαμε μεγάλες ευκαιρίες». 

Για την τιμωρία και το αν έχει μερίδιο ευθύνης ο ΠΑΟΚ: «Το δικό μας φταίξιμο ποιο είναι; Μιλώντας καθαρά για την ομάδα μας και καθαρά αγωνιστικά. Στο ένα ματς θέλαμε να παίξουμε και δεν βγήκε ο αντίπαλος και στο άλλο παίξαμε, σκοράραμε στο 90′ ένα καθαρό γκολ και είδαμε να παίρνει το ματς η ΑΕΚ. Δεν είναι δουλειά μου να σκέφτομαι τις ποινές και να λέω ποιες θα πρέπει να είναι. Εγώ κρίνω αυτά που γίνονται. Δεν είμαι δικηγόρος ή δικαστής και δεν θέλω να μπω σε αυτή τη συζήτηση». 
……………………………………. 

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια τόνισε μετά το ματς με τον Ατρόμητο στην κάμερα του συνδρομητικού, πως η ομάδα δείχνει στο γήπεδο την ποιότητά της. 
Αναλυτικά: 

«Φαινόταν εύκολο αλλά δεν ήταν. Δείξαμε ότι είμαστε μια καλή ομάδα με στόχο να κερδίσουμε όλα τα ματς μέχρι το τέλος και να ξεχάσουμε όλα όσα έχουν συμβεί. Εμείς θέλουμε το πρωτάθλημα, ακόμα δεν έχει τελειώσει κάτι, το αξίζουμε και θέλουμε να δείξουμε τι ομάδα είμαστε και ποια είναι η ποιότητά μας. 

Ένιωσα ότι έτσι έπρεπε να πράξω. Από τη στιγμή που δεν μας αφήνουν να δείξουμε τι αξίζουμε, πρέπει να βρούμε άλλο τρόπο. Τόσα χρόνια δεν έχει αλλάξει αλλά κάτι πρέπει να γίνει για το καλό του αθλήματος. 

Εμείς πρέπει να δείξουμε στο γήπεδο αυτό που αξίζουμε. Απ' τη στιγμή που δεν μας αφήνουν νιώθουμε αδύναμοι. Έγινε ό,τι έγινε αλλά τώρα μακάρι να αλλάξει κάτι γιατί όλοι αξίζουν να βλέπουν ποδόσφαιρο και τίποτα άλλο. 

Εγώ έχω παίξει πολλά ντέρμπι και στα τελευταία δύο ματς, δυστυχώς ένα χαρτί βρήκε τον προπονητή του Ολυμπιακού αλλά δεν έχω δει την Τούμπα τόσο ήρεμη. Είναι δύσκολο να κρατήσεις την ηρεμία στους φιλάθλους. Αυτό που θέλω να πω είναι να στηρίζουν την ομάδα και τίποτα άλλο. Είμαστε μια οικογένεια και πρέπει να είμαστε ενωμένοι μέχρι το τέλος». 

……………………………………….. 

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης σε δηλώσεις του τόνισε μεταξύ των άλλων πως ο ΠΑΟΚ με βάση τα όσα έδειξε στον αγωνιστικό χώρο δικαιούται να πάρει το πρωτάθλημα. 
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε: 

Για τη νέα τιμωρία του ΠΑΟΚ, με αφαίρεση βαθμών: «Εμείς έχουμε κερδίσει τους περισσότερους βαθμούς μέσα στον αγωνιστικό χώρο και δείξαμε μέχρι τώρα ότι ο ΠΑΟΚ είναι φέτος η καλύτερη ομάδα. Αυτή που με βάση όσα έδειξε στον αγωνιστικό χώρο δικαιούται να πάρει το πρωτάθλημα. Φυσικά και έχουμε επηρεαστεί από όλα αυτά που συμβαίνουν. Εμείς, άλλωστε, δεν προκαλέσαμε ποτέ κανέναν, ούτε αρνηθήκαμε ποτέ να παίξουμε. 

Αντίθετα, εξαιτίας της τακτικής με την οποία μας αντιμετώπισαν οι αντίπαλοί μας, από πρώτοι βρεθήκαμε πίσω στη βαθμολογία και ήμασταν υποχρεωμένοι να παίξουμε κάθε αγώνα σαν να ήταν ο τελευταίος, για να κερδίσουμε βαθμούς που μας στέρησαν, με αποτέλεσμα να τον χάσουμε». 

Για τον Ιβάν Σαββίδη: «Όλοι όσοι τον γνωρίζουν και έχουν συνεργαστεί μαζί του μπορούν να πουν ότι για μας είναι ένας δεύτερος πατέρας. Διότι σαν πατέρας μάς φροντίζει και πολλές φορές έχει συγχωρέσει λάθη που έχουμε κάνει. 

Είναι ένας άνθρωπος που έχει επενδύσει τεράστια ποσά για να ενισχύσει τον ΠΑΟΚ και θέλει να τον δει να πρωταγωνιστεί σε ένα δίκαιο και ισότιμο για όλους ποδόσφαιρο. Όσοι δεν τον γνωρίζουν στέκονται σε μια εικόνα της στιγμής, που δεν είναι η πραγματική και ούτε αυτή που τον χαρακτηρίζει. Κάποιοι από αυτούς το κάνουν σκόπιμα και με σκοπό». 

Για την επόμενη ημέρα: «Εγώ και οι συμπαίκτες μου θέλουμε να κριθούν όλα μέσα στο γήπεδο, μέσα στο χορτάρι. Σε κανονικές συνθήκες δείξαμε ότι αξίζουμε, αν όχι να πάρουμε το πρωτάθλημα, τουλάχιστον να το διεκδικήσουμε μέχρι τέλους. Ακόμη και αν μετά από όσα έγιναν μετρούσε το κανονικό γκολ του Βαρέλα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και πάλι πρώτοι εμείς θα ήμασταν. 

Εμείς δεν θέλουμε πρωτάθλημα στα χαρτιά, αλλά να το διεκδικήσουμε στα ίσα και μέχρι το τέλος. Είμαστε ενωμένοι, είμαστε μια οικογένεια και θα παραμείνουμε έτσι ό,τι και αν γίνει. Είμαστε όλοι μαζί μια γροθιά για να φέρουμε τον ΠΑΟΚ εκεί που του αξίζει». 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4