Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

05 Μαρτίου 2020

Νίκησε τον Ολυμπιακό με Σακχόφ-Πρίγιοβιτς (2017)

Σαν σήμερα στις 5/3/2017, o ΠΑΟΚ νίκησε στην Τούμπα τον Ολυμπιακό με 2-0, με τα γκολ των Σάκχοφ και Πρίγιοβιτς, την 23η αγωνιστική της Super League, της περιόδου 2016-2017...

Σε μια κατάμεστη Τούμπα, ο Ίβιτς παρέταξε τον ΠΑΟΚ με τους Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα |Μάτος - Μαλεζά– Βαρέλα – Κρέσπο, στη μεσαία γραμμή Τσίμιροτ – Σάκοχφ – Ουάρντα και μπροστά τους οι Ενρίκε – Πρίγιοβιτς – Κάμπος 

Οι παίκτες μας μπήκαν πολύ νωχελικά στο γήπεδο για ένα ακόμη παιχνίδι (!), έχασαν τη μάχη της μεσαίας γραμμής στην οποία ο Ίβιτς προτίμησε το δίδυμο Τσίμιροτ – Σάκχοφ και μέχρι το 15ο λεπτό παρακολουθούσαν τις κινήσεις των φιλοξενούμενων που είχαν δύο καλές στιγμές στο διάστημα αυτό! 

Η μία στο 3ο λεπτό, όταν στο σουτ του Σισοκό από καλή θέση, η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ, με την άμυνά μας να δείχνει μεγάλη ολιγωρία και στο 7ο λεπτό, όταν για μια φορά ακόμη τα τελευταία χρόνια είδαμε ένα φοβερό λάθος του Γλύκου που ευτυχώς δεν το πληρώσαμε! 

Έδωσε την μπάλα στον Ανσαριφάντ που βγήκε τετ α τετ, με τον Γλύκο ευτυχώς να σώζει το 0-1! Ήταν μια φάση που αν κατέληγε σε γκολ κανείς δεν ξέρει τι θα γινόταν! 

Όσο περνούσε ο χρόνος η ομάδα έβρισκε σταδιακά τα πατήματά της και μετά το 30ό λεπτό, απείλησε τον Λεάλι με πολύ καλές ευκαιρίες! 

Στο 34ο λεπτό, ο Κάμπος έκλεψε από τον Ρέτσο αλλά στο τετ α τετ πλάσαρε άουτ! Στο 35ο λεπτό, σε γύρισμα του Σάκχοφ, σουτ ο Ουάρντα από καλή θέση άουτ...

Στο 44ο λεπτό, ο Ενρίκε, βγήκε στην πλάτη της άμυνας, αλλά σούταρε με τη μία επίσης άουτ!!! 
Στο 2ο ημίχρονο και μέσα σε επτά λεπτά η Τούμπα πήρε φωτιά. Ο ΠΑΟΚ μπήκε στην επανάληψη όπως τελείωσε το πρώτο ημίχρονο αποφασισμένος να φύγει από το γήπεδο νικητής! 

Έτσι στο 54ο λεπτό ο Σάκχοφ με κοντινό σουτ άνοιξε το σκορ και στο 61ο λεπτό ο Πρίγιοβιτς με κοντινό σουτ μετά από εκπληκτικό γύρισμα του Ενρίκε τίναξε τα δίχτυα του Λεάλι, απογειώνοντάς μας στον 7ο ουρανό!
Ο Ολυμπιακός προσπάθησε στη συνέχεια να βγει στην επίθεση, αναλώθηκε σε σέντρες χωρίς να απειλήσει, αλλά την καλύτερη στιγμή στο ματς την είχε ο Ουάρντα που με σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα στη συμβολή των δοκών του Λεάλι... 
Το τελευταίο σφύριγμα του Κύζα, έφερε την αποθέωση τόσο στους παίκτες όσο και στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ που καταχειροκροτήθηκε!
Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Βαρέλα, Μαλεζάς (77' Λέοβατς), Κρέσπο, Τσίμιροτ, Σάκχοφ, Ουάρντα, Κάμπος (73' Κάτσε), Ενρίκε (65' Μυστακίδης), Πρίγιοβιτς. 

Ολυμπιακός: Λεάλι, Ρέτσος, Μποτία, Φιγκέιρας, Σισοκό, Ανδρούτσος (62' Μάρτινς), Ρομαό, Φορτούνης, Σεμπά, Ελιονούσι (65' Μανθάτης), Ανσαριφάρντ (79' Καρντόσο). 

…………………………. 

O τεχνικός του Δικεφάλου δήλωσε ικανοποιημένος από την νίκη, αλλά όχι τόσο από την εμφάνιση στο σημερινό παιχνίδι... 
Αναλυτικά ο Βλάνταν Ίβιτς τόνισε: 

Για την εικόνα του ματς: "Σε κάθε παιχνίδι πρέπει να έχεις καθαρό μυαλό, για να μπορέσεις να κερδίσεις. Ιδιαίτερα στα ντέρμπι. Στο πρώτο 20λεπτο, δεν είχαμε καθαρό μυαλό. Στο τελευταίο τέταρτο αλλάξαμε την εικόνα μας. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε μέσα όπως στο τελευταίο τέταρτο του ημιχρόνου, βάλαμε γρήγορα δύο γκολ. Δεν απειληθήκαμε καθόλου. Εγώ ξέρω ότι οι παίκτες μου μπορούν να παίξουν πολύ καλύτερα, δεν είμαι ικανοποιημένος με την εικόνα μας. Είμαι ευχαριστημένος μόνο από το αποτέλεσμα". 

Για την χρησιμοποίηση του Κρέσπο σαν αριστερό μπακ: "Ήταν θέμα τακτικής, είχε να κάνει και με τον αντίπαλο, αλλά και με τα στημένα, που στα τελευταία 3-4 ματς δεχτήκαμε γκολ. Μπορεί να παίξει στα πλάγια. Και αριστερά και δεξιά. Αποφάσισα να παίξει αριστερά". 

Για το τι διόρθωσε στο ημίχρονο: "Πάντα μιλάμε στο ημίχρονο, κοιτάμε να διορθώσουμε ότι δεν πάει καλά. Στο πρώτο 20λεπτο δεν ήμασταν αυτό που θέλαμε κι αυτό, που είχαμε σχεδιάσει. Στο δεύτερο μπήκαμε αλλιώς, προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε κάτι. Ξέραμε πως παίζει ο Ολυμπιακός. Είμαστε στην ίδια χώρα και βλέπει ο ένας τον άλλον. Παίξαμε αρκετά καλά για μία ώρα, αλλά και πάλι δεν είναι αυτό που μπορεί να κάνει η ομάδα. Μπορούσαμε να νικήσουμε με περισσότερα γκολ, αλλά εμείς πρέπει να βελτιωνόμαστε". 

Για τη σημασία της σημερινής νίκης: "Θα βοηθήσει το αποτέλεσμα, ιδιαίτερα όταν παίζουμε στην Τούμπα. Έξω παίζουμε πιο ελεύθερα. Όταν χάσαμε στο Κύπελλο, είπα ότι έχουμε πολλούς καινούριους παίκτες, που ακόμη δεν συνάντησαν την Τούμπα και δεν μπορούν να αντιδράσουν. Πιστεύω ότι αυτή η νίκη και η αλλαγή που είχαμε μέσα στο παιχνίδι, θα βοηθήσει όλους, να μη χανόμαστε σε κάποια κομμάτια του παιχνιδιού". 

Για τη διαιτησία: "Η διαιτησία ήταν όπως πρέπει να είναι σε κάτι παιχνίδι". 

Για τη συνέχεια: "Η αλήθεια είναι ότι είχαμε ένα σκληρό πρόγραμμα, από τις 3 Ιανουαρίου, δεν ξέρω πόσα παιχνίδια κάναμε. Σ΄αυτό το δίμηνο κάναμε αρκετά καλά πράγματα, τελευταία μπορεί να ήρθε κι η κούραση. Αλλά αυτό είναι το πρόγραμμα. Ελπίζω τώρα που έχουμε παιχνίδι μετά από μία εβδομάδα, για πρώτη φορά, να μας βοηθήσει. Θα πάρουν δύο μέρες ρεπό για να μην με βλέπουν και να μην τους βλέπω!" 

Για το αν χάθηκε ευκαιρία φέτος για κάτι καλύτερο: "Κάνω αναλύσεις πάντα, να βλέπω τα ματς, που κάναμε. Υπήρχαν δύο περίοδοι, που είχαμε κάποια άσχημα αποτελέσματα και κάποια πτώση. Στον πρώτο γύρο, μετά τον Ατρόμητο εδώ, τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας, και η περίοδος που πέρασε. Υπήρχαν ματς που παίξαμε καλά και χάσαμε. Η ομάδα έδειξε ότι στα περισσότερα ματς έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα. Έχουμε 12-13 καινούριους παίκτες, δεν είναι εύκολο να ετοιμάσεις όλους και να λειτουργούν όπως θέλεις. Προσπαθούμε να είμαστε στο επόμενο παιχνίδι καλύτεροι. Έχουμε επτά παιχνίδια ακόμη, θα προσπαθήσουμε να το βελτιώσουμε". 

Για τον Σάκχοφ: "Η κριτική κάνει καλό σε όλους. Βέβαια, πρέπει να καταλάβουμε, ότι υπάρχουν κριτικές για να γίνεις καλύτερος και κριτικές που γίνονται για άλλους λόγους. Εμείς προσπαθούμε να είμαστε ρεαλιστές και να αναλύουμε τα πράγματα. Να βλέπουμε που κάνουμε λάθος. Ο Σάκχοφ ήρθε φέτος, έκανε πολλά καλά παιχνίδια, υπάρχουν και οι πτώσεις, είναι λογικό. Αυτό το περνάνε όλοι. Είναι κάτι φυσιολογικό. Πιστεύουμε στον Σάκχοφ, μας έχει δώσει πολλά τρεξίματα, τακτικά ήταν καλός. Όχι μόνο σήμερα". 

………………………….. 

Ο σκόρερ του πρώτου τέρματος που οδήγησε στην επικράτηση του Δικεφάλου επί του Ολυμπιακού μίλησε μετά τη λήξη του ματς... 
Αναλυτικά ο Εβγέν Σάχοφ τόνισε: 

Για την εικόνα του ματς: "Δείξαμε στο γήπεδο ότι θέλαμε περισσότερο τη νίκη, στο πρώτο μέρος δεν ήμασταν τόσο καλοί αλλά στην επανάληψη δώσαμε τα πάντα για να σκοράρουμε και τα καταφέραμε. Στο πρώτο μέρος κάναμε κάποιες φάσεις αλλά δεν τις ολοκληρώσαμε σωστά, στην επανάληψη συνεχίσαμε έτσι και με τη βοήθεια των φιλάθλων μας μπορέσαμε να σκοράρουμε και να πάρουμε τη νίκη". 

Για το γκολ που σημείωσε: "Το σημαντικό δεν είναι το ποιος σκοράρει αλλά το αποτέλεσμα για την ομάδα, σε κάθε ομάδα είμαι έτσι για αυτό και σήμερα ίσως να ήμουν από τους πολυτιμότερους παίκτες της ομάδας. Πριν τον αγώνα ο προπονητής μας είπε ότι έπρεπε να κερδίσουμε, τώρα που συνέβη αυτό όλοι είναι χαρούμενοι και σας ευχαριστούμε πολύ. Είναι ένα μπόνους για εμάς το ότι δεν έχουμε μέσα στην εβδομάδα παιχνίδι". 

…………………………… 

Ο MVP της αναμέτρησης Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς τόνισε... 
"Περίμενα πολύ καιρό για να πανηγυρίσω με τον κόσμο μας και νομίζω ότι σήμερα, μετά από ένα γκολ σε ντέρμπι, ήταν η κατάλληλη στιγμή για να το κάνω. Είμαι χαρούμενος που κερδίσαμε σήμερα και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι, στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά αλλά σίγουρα αν είχαμε κερδίσει τον Ηρακλή θα είχαμε ρεαλιστικά περισσότερες πιθανότητες για το πρωτάθλημα. Πρέπει να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια από εδώ και πέρα και να περιμένουμε τυχόν λάθη του Ολυμπιακού. 

Υπάρχει ακόμα χρόνος, όλα μπορούν να γίνουν και όσο υπάρχει η παραμικρή ελπίδα θα την κυνηγάμε. Περίμενα ότι ο ΠΑΟΚ θα ήταν η σωστή κίνηση για την καριέρα μου και μέχρι στιγμής όλα έχουν εξελιχθεί τέλεια, βλέπω όλα τα κομμάτια του παζλ να κολλάνε καλά μεταξύ τους. Όλοι στην ομάδα με έχουν βοηθήσει πολύ με υποδέχθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. 

Έχω πάντα μεγάλη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μου και μπορώ να χαρακτηρίσω το ξεκίνημα μου εδώ ως τέλειο. Σχετικά με το αποψινό ντέρμπι, θεωρώ ότι το πιο σημαντικό είναι ότι καταφέραμε να κρατήσουμε το μηδέν και δεν επιτρέψαμε στον αντίπαλο να απειλήσει ιδιαίτερα την εστία μας. Εμείς βάλαμε τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι στο ξεκίνημα του πρώτου ημιχρόνου, αλλά στο δεύτερο καταφέραμε να το διορθώσουμε. 

Είχαμε ευκαιρίες και στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν ήμασταν αρκετά ήρεμοι και συγκεντρωμένοι προκειμένου να τις εκμεταλλευθούμε όπως θα μπορούσαμε. Ξέραμε ότι ήταν θέμα χρόνου να ξεκινήσουμε να δημιουργούμε ευκαιρίες για γκολ και το πετύχαμε στο δεύτερο ημίχρονο, στο πρώτο τέταρτο του. Το πιο σημαντικό για να νικήσεις σε ένα τέτοιο ματς είναι να είσαι συμπαγής στην άμυνα και να κινούνται όλα τα νήματα μαζί. 

Αυτό θα σου επιτρέψει να σκοράρεις και να πάρεις τη νίκη, όσο για τα πιο σημαντικά μου τέρματα με τον ΠΑΟΚ είναι αυτό με την Ξάνθη, γιατί ήταν προς το τέλος του αγώνα και μας βοήθησε να προκριθούμε στα ημιτελικά του Κυπέλλου, και βέβαια αυτό που πέτυχα στο σημερινό παιχνίδι. Ωστόσο το πιο σημαντικό πράγμα για εμένα είναι να νικάει η ομάδα μου".

…………………………… 

O Πέδρο Ενρίκε μίλησε για το νικηφόρο ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό... 
Αναλυτικά τόνισε: 

Για το πως έζησε την ατμόσφαιρα του ντέρμπι: "Συμφωνώ με τα όσα είπε ο Πρίγιοβιτς για τα συναισθήματα του όσον αφορά το πρώτο ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό. Το ίδιο συμβαίνει και σε μένα. Δε θα το ξεχάσω ποτέ! Όλα έγιναν τόσα γρήγορα. Δεν έχω λόγια για τα βλέμματα του κόσμου!" 

Για τη φάση που ζήτησε πέναλτι: "Εκείνη τη στιγμή είχα την εντύπωση ότι πάτησα την γραμμή ότι ήμουν μέσα στη μεγάλη περιοχή. Αυτό ήθελα να πω και στον διαιτητή, ωστόσο εκείνος από εκεί που ήταν είδε ότι ήμουν έξω. Αφού κερδίσαμε αυτή η φάση δεν έχει σημασία, ειδικότερα όταν τα παιχνίδια δεν κρίνονται έτσι". 

Για τον βαθμό ετοιμότητας του: "Το νύχι μου είναι εντάξει. Δεν έχει κάποιο θέμα. Όμως έχασα κάποιες προπονήσεις και ο ρυθμός του αγώνα ήταν έντονος. Με πονάνε οι γάμπες για αυτό δεν μπορώ να τις πατήσω καλά. Είπα στον προπονητή ότι δεν είμαι 100% έτοιμος, ήμουν ψόφιος και για αυτό ζήτησα αλλαγή". 

Για τη φάση του δεύτερου γκολ: "Εκείνη τη στιγμή που έδωσα την πάσα κατάλαβα ότι ο Πρίγιοβιτς είχε κόψει καλά στο πρώτο δοκάρι και ήλπιζα ότι η μπάλα θα καταλήξει στα δίχτυα. Ο Πρίγιοβιτς έχει τρομερή αίσθηση του γκολ. Είναι ένα καθαρό 9άρι. Είναι σημαντικό να ξέρεις ότι δε θα λαθέψει και θα πετύχει το γκολ. Αυτό δίνει αυτοπεποίθηση σε όλους μας". 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4