Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

05 Μαρτίου 2020

Φιλική ήττα από την Εθνική στην Τούμπα (1969)

Σαν σήμερα στις 5/3/1969, ημέρα Τετάρτη, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε σε φιλικό παιχνίδι στην Τούμπα την Εθνική Ελλάδας … 

Ο Δικέφαλος με τον Γιουγκοσλάβο Γιάνκο Γιανέφσκι στον πάγκο του, γνώρισε την ήττα με 2-3, παρά την πολύ καλή εμφάνιση των παικτών μας, τους οποίους αδικούσε το αποτέλεσμα! 

Απόντες από τον ΠΑΟΚ οι Κούδας, Θεοφανίδης, όμως οι Τερζανίδης, Παρίδης, Σαράφης, εντυπωσίασαν με την απόδοσή τους, δείχνοντας στον ομοσπονδιακό τεχνικό Νταν Γεωργιάδη ποιοι αξίζουν να φοράνε το εθνόσημο! 

Το σκορ άνοιξε στο 12΄ο Γιούτσος μετά από μπαλιά του Ελευθεράκη, για να ισοφαρίσει στο 16' ο Ασλανίδης με απευθείας εκτέλεση φάουλ! Η βολίδα του Αχιλλέα, τράνταξε πρώτα το κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια πήγε στα δίχτυα του Οικονομόπουλου. 

Λίγο νωρίτερα ο τερματοφύλακας της Εθνικής απέκρουσε πολύ δύσκολα την κεφαλιά του Ασλανίδη, ενώ στο 21’ και 22’ οι Δέδες (με κεφαλιά) και Γιούτσος έγραψαν το 1-3. 
Στο 27ο λεπτό ο Ασλανίδης έχασε πέναλτι (ανατροπή του Παρίδη από τον Ζαντέρογλου) στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, για να μειώσει στο 34' με γυριστό σουτ του Παρίδη, ο ΠΑΟΚ σε 2-3. 

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ έκλεισε την Εθνική στο μισό γήπεδο, πίεσε για την ισοφάριση, όμως ο Χρηστίδης που αντικατέστησε τον Οικονομόπουλο, σταμάτησε τις προσπάθειες των Παρίδη – Σαράφη στο 80' και 82', διατηρώντας το 2-3. 

Κορυφαίοι από τον ΠΑΟΚ οι Μακρής, Παπαχριστούδης, Παρίδης,  Τερζανίδης, Σαράφης.

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης (26' Πίρτσος), Μήτρακας, Μακρής, Παπαχριστούδης, Φουντουκίδης, Ασλανίδης, Τερζανίδης, Γιακουμής (Κωνσταντινίδης), Παρίδης, Σαράφης, Αποστολίδης (46' Λάζος).

Εθνική: Οικονομόπουλος (46' Χρηστίδης), Καμάρας, Ζαντέρογλου (34' Σιώκος), Γκαϊτατζής, Κρεμμύδας, Ελευθεράκης (46' Χ. Ιντζόγλου), Δέδες, Γιούτσος, Χάιτας, Σιδέρης (27' Δαβουρλής), Παπαϊωάννου.

Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1968-1969...
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4