Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

15 Μαρτίου 2020

Νίκησε τον Άρη με γκολ του Κουιρουκίδη (1959)

Σαν σήμερα στις 15/3/1959, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε τον Άρη, σε παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής, της τελικής φάσης του Πανελληνίου πρωταθλήματος της περιόδου 1958-1959 …


Ο Δικέφαλος με τον Διονύση Μινάρδο στον πάγκο του, σε ένα κατάμεστο γήπεδο, πήρε τη νίκη με 1-0, χάρη σε γκολ που σημείωσε στο 21’ ο Κουιρουκίδης. 

Ο Άρης ήταν η ομάδα που μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση, πίεσε την άμυνά μας, ειδικά στο πρώτο δεκάλεπτο, και χρειάστηκαν οι σωτήριες επεμβάσεις του Πρόγιου για να διαφυλαχτεί το μηδέν! 
Καλύτερη στιγμή για τους φιλοξενούμενους στο 2ο λεπτό, όταν ο Πρόγιος απέκρουσε πολύ δύσκολα και εντυπωσιακά την καρφωτή κεφαλιά του Πέρρου από τα τρία μέτρα! 

Στο 21’ ο ΠΑΟΚ σημείωσε το γκολ που τελικά μάς έδωσε τη νίκη. Η φάση ξεκίνησε από τον Νικολαΐδη που από τα αριστερά σέντραρε και βρήκε τον Κιουρτζή, το δυνατό βολέ του οποίου βρήκε στο κεφάλι του Παπαδόπουλου. 

Στη συνέχεια η μπάλα κατέληξε στον Ραπτόπουλο που χωρίς δεύτερη σκέψη πάσαρε στον Κουιρουκίδη και αυτός με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα του Άρη. 

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Πρόγιος, Χασιώτης, Κεμανίδης, Πετρίδης, Καλογιάννης, Γιαννέλος, Ραπτόπουλος, Κιουρτζής, Κουιρουκίδης, Λέανδρος, Νικολαΐδης.

Άρης: Πετράκης, Νανάκος, Παπαδόπουλος, Παναγούλιας, Κεμαλίδης, Χατζηκώστας, Σπανόπουλος, Καλλιοτζής, Πέρρος, Πασχαλίδης, Παπουτσόπουλος.

* Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα 1958–59 ήταν το τελευταίο που διεξήχθη με το σύστημα των ανά τοπική ένωση προκριματικών γύρων, καθώς από την επόμενη χρονιά άλλαξε η δομή του ελληνικού ποδοσφαίρου με την καθιέρωση της Α' εθνικής, καθώς και των υπόλοιπων κατηγοριών που ακολούθησαν στη συνέχεια. 

* Οι ομάδες που μετείχαν στην τελική φάση του πρωταθλήματος μειώθηκαν κατά 2 (10 από 12) και προέκυψαν ως εξής: 

Πρωτάθλημα ΕΠΣ Αθήνας: Οι 3 πρώτες ομάδες της κατάταξης. 

Πρωτάθλημα ΕΠΣ Πειραιά: Οι 2 πρώτες ομάδες της κατάταξης. 

Πρωτάθλημα ΕΠΣ Μακεδονίας: Οι 2 πρώτες ομάδες της κατάταξης. 

Περιφερειακό πρωτάθλημα: Οι 2 νικήτριες (Βορείου και Νοτίου ομίλου). 

Μία επιπλέον θέση εξασφάλιζε μετά από μπαράζ μία από τις τρίτες ομάδες ΕΠΣ Πειραιά και ΕΠΣ Μακεδονίας. 

* Οι αγώνες της προκριματικής φάσης διεξήχθησαν από τις 7 Σεπτεμβρίου 1958 μέχρι τις 14 Ιανουαρίου 1959, ενώ της τελικής φάσης από τις 21 Ιανουαρίου μέχρι τις 21 Ιουνίου 1959. Το σύστημα βαθμολογίας ήταν: Νίκη: 3 βαθμοί - Ισοπαλία: 2 βαθμοί - Ήττα: 1 βαθμός. 

* Ο Δικέφαλος τερμάτισε στην 7η θέση ισόβαθμος του Εθνικού με 32 βαθμούς, με τέρματα 14-34, έχοντας 5 νίκες, 4 ισοπαλίες και 9 ήττες. Στο τοπικό πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης είχε τερματίσει δεύτερος, εξασφαλίζοντας έτσι τη συμμετοχή του στην τελική φάση της διοργάνωσης. 

* Τα 14 γκολ του ΠΑΟΚ τα σημείωσαν οι: Λέανδρος 3, Κιουρτζής 3, Ραπρόπουλος 2, Κουιρουκίδης 2 και από 1 οι Νικολαΐδης, Κατηκαρίδης, Καλογιάννης, Καραγιαννίδης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4