Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

04 Μαρτίου 2020

Ισόπαλος στο φινάλε του πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης (1954)

Σαν σήμερα στις 4/3/1954, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Άρη σε παιχνίδι της 10ης και τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης της περιόδου 1953-1954 … 

Ο Δικέφαλος με τον Βίλλυ Σέβτσικ ξανά στον πάγκο του, βρισκόταν στην αρχή της «Χρυσής εποχής», καθώς έτσι ονομάστηκε η περίοδος 1953-1957, όταν η ομάδα ανακηρυσσόταν συνέχεια πρωταθλήτρια Θεσσαλονίκης και διεκδικούσε με αξιώσεις τον Πανελλήνιο τίτλο! 

Στο παιχνίδι που έγινε σαν σήμερα 4/3/1954, ο Άρης προηγήθηκε στο σκορ στο 28ο λεπτό με τον Παπαγγέλου και οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου όταν ακούστηκε το σφύριγμα του διαιτητή Διαμαντόπουλου, με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 1-0. 

Στο 75ο λεπτό ο Καραφουλίδης ήταν αυτός που έφερε το ματς στα ίσα με κοντινό δυνατό σουτ, χαρίζοντας στον Δικέφαλο την ισοπαλία. 

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Σαββίδης, Κεμανίδης, Μιγγούσης, Χασιώτης, Δουκάκης, Αγγελίδης, Καραφουλίδης, Παπαδάκης, Χουρμπουλιάδης, Γεντζής, Κιουρτζής.

Εκείνη τη σεζόν ο ΠΑΟΚ είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης με 29 βαθμούς σε 10 αγώνες, καθώς είχε 9 νίκες και μόλις μία ισοπαλία (3-2-1 το σύστημα της βαθμολογίας) με τέρματα 30-10. 

Στην τελική φάση της διοργάνωσης κατετάγη 4ος καθώς σε 10 παιχνίδια είχε 2 νίκες, 3 ισοπαλίες και 5 ήττες, με τέρματα 15-14. Τα 15 αυτά γκολ σημείωσαν οι: Γεντζής 7, Καραφουλίδης 4, Κουιρουκίδης 2, Αγγελίδης 1, Παπαδάκης 1. 

Το ρόστερ του ΠΑΟΚ στα παιχνίδια της τελικής φάσης αποτελούσαν οι: Λύμπος, Σαββίδης, Κεμανίδης,Μιγγούσης, Χασιώτης, Δουκάκης, Καλογιάννης, Αγγελίδης, Παπαδάκης, Κουτουξίδης, Σβένιμιρ, Καραφουλίδης, Ρουκάνης, Κουιρουκίδης, Χουρμπουλιάδης, Μπογδάνου, Γεντζής. 

* Στην αρχική εικόνα, μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1953-1954. 

Διακρίνονται όρθιοι από αριστερά: Κουιρουκίδης, Χουρμπουλιάδης, Δουκάκης, Καλογιάννης, Γεντζής, Κεμανίδης. Καθιστοί: Καραφουλίδης, Παπαδάκης, Λύμπος, Μιγγούσης, Χασιώτης. 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4