Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

04 Μαρτίου 2020

Εκκωφαντικό ντόρτι επί του Άρη (1951)

Σαν σήμερα στις 4/3/1951, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στο Σιντριβάνι τον Άρη, σε παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης της περιόδου 1950-1951 …

Ο Δικέφαλος με τον Αυστριακό τεχνικό Βίλλυ Σέβτσικ στον πάγκο του, πήρε μια εντυπωσιακή νίκη επικρατώντας με 4-0, με τον Τζινόπουλο να πετυχαίνει χατ τρικ σκοράροντας τα τρία πρώτα τέρματα του ΠΑΟΚ! 

Το σκορ άνοιξε στο 29’ ο Τζινόπουλος και με τον ΠΑΟΚ να προηγείται με 1-0, πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, όταν ακούστηκε το σφύριγμα του διαιτητή Δασκαλάκη. 

Οι φιλοξενούμενοι είχαν ανούσια υπεροχή στο πρώτο 45λεπτο, όμως στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ πήρε τα ηνία του παιχνιδιού, κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και πέτυχε άλλα τρία γκολ, φτάνοντας σε επιβλητική επικράτηση! 
Ο Τζινόπουλος στο 57’ και 70’ και ο Χριστοδούλου στο 78’ ξεσήκωσαν τους χιλιάδες των θεατών που είχαν από νωρίς κατακλύσει τις εξέδρες του παλιού μας γηπέδου, χαρίζοντάς τους στιγμές χαράς! 

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Τζινόπουλος, Γκολέμας, Αρβανίτης, με τους δύο τελευταίους να καταστρέφουν κάθε επίθεση των παικτών του Άρη! 

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Λύκαρης, Καραλής, Γκολέμας, Αρβανίτης, Ψωμάς, Γκόγκος, Τρυφωνίδης, Μουρατίδης, Τζινόπουλος, Παπαδάκης, Χριστοδούλου.

Άρης: Γκαντίνας, Κεσσίδης, Μαγκότσης, Ψωμάς, Γρηγοριάδης, Ποζάνης, Παπουτσόπουλος, Λιακόπουλος, Κίνας, Καλτέκης, Χαλυβόπουλος.

* Ο Δικέφαλος στο τοπικό πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης, τερμάτισε στην 3η θέση, πίσω από Ηρακλή και Μακεδονικό συγκεντρώνοντας 22 βαθμούς με τέρματα 18-14. Η ομάδα είχε 5 νίκες, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες και φυσικά δεν συμμετείχε στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος. 
* Ο ΠΑΟΚ όμως τα πήγε εξαιρετικά στο Κύπελλο Ελλάδας, καθώς έφτασε ως τον τελικό της διοργάνωσης, όπου όμως έχασε από τον Ολυμπιακό με 4-0 στη Λεωφόρο. Νωρίτερα η ομάδα μας είχε αποκλείσει την Ελπίδα Δράμας με 3-4, τον Άρη με 4-2 και τον Παναθηναϊκό 1-0. 

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ το 1950. Διακρίνονται από αριστερά: Χατζηαντωνίου, Τσαβδαρίδης, Τζινόπουλος, Ψωμάς, Κουντής, Εμμανουηλίδης, Βασιλειάδης, Καραλής, Παπαδάκης, Γκολέμας, Αρβανίτης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4