Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

19 Μαρτίου 2020

Εκτός έδρας ήττα από τη Δόξα Δράμας (1939)

Σαν σήμερα στις 19/3/1939, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τη Δόξα Δράμας, για τον Βόρειο όμιλο του Πανελληνίου πρωταθλήματος, της περιόδου 1938-1939 … 

Ο Δικέφαλος έφυγε από τη Δράμα με ήττα στις αποσκευές του, καθώς μετά από μέτρια εμφάνιση έχασε από την ισχυρή -εκείνη την εποχή- Δόξα με 2-1. 

Το σκορ άνοιξε για τους γηπεδούχους στο 32’ ο Πουλασουχίδης, για να ισοφαρίσει δέκα λεπτά αργότερα ο Ιωαννίδης με κεφαλιά, σε μια από τις λίγες καλές μας επιθετικές προσπάθειες στο ματς. 

Το τελικό 2-1 διαμορφώθηκε στο 68’ από τον Μανίκα, σε μια αναμέτρηση στην οποία σφύριξε ο Στεφόπουλος. 

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Σωτηριάδης, Αρβανίτης, Βατίκης, Μποσταντζόγλου, Πανίδης, Καλογιάννης, Γεωργίου, Ιωαννίδης, Κοντόπουλος, Βασιλειάδης, Παπαπαναγιώτου. 

* Ο ΠΑΟΚ στο τοπικό πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης τερμάτισε 3ος πίσω από Ηρακλή και Άρη, συγκεντρώνοντας 23 βαθμούς με τέρματα 28-15. Η ομάδα είχε 6 νίκες, 1 ισοπαλία, 3 ήττες. 
Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα 1938-39 μετείχαν 14 ομάδες, για πρώτη φορά τόσες πολλές και για πρώτη φορά από την επαρχία. Διεξήχθη σε δύο ομίλους: Νότιο με οκτώ (8) και Βόρειο με έξι (6) ομάδες, οι οποίες προκρίθηκαν από τα πρωταθλήματα των τοπικών ενώσεων. 

Ο Νότιος όμιλος συγκροτήθηκε από πέντε συλλόγους της ΕΠΣ Αθήνας και τρεις της ΕΠΣ Πειραιά. Στο Βόρειο όμιλο μετείχαν τρεις ομάδες της Ε.Π.Σ. Μακεδονίας και τρεις από την Ένωση Ανατολικής Μακεδονίας. Ήταν η πρώτη φορά που μετείχαν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ομάδες εκτός κέντρου και Θεσσαλονίκης. 

Ο ΠΑΟΚ στον Βόρειο όμιλο τερμάτισε στην 3η θέση και δε συνέχισε στην τελική φάση, καθώς συγκέντρωσε 20 βαθμούς, 5 νίκες και 5 ήττες, με τέρματα 22-14. 
Στη βαθμολογία του ομίλου μεταφέρθηκαν τα αποτελέσματα των αγώνων μας με τις άλλες δύο ομάδες που πέρασαν από το τοπικό πρωτάθλημα (Ηρακλή και Άρη), που ήταν 3 ήττες και μία νίκη... 

Ήταν η πρώτη χρονιά που ίσχυσε το σύστημα βαθμολογίας 3-2-1 καθώς μέχρι τότε ίσχυε το 2-1-0. 

Ο Δικέφαλος μπορεί να μην κατάφερε καλά στο πρωτάθλημα, δε συνέβη όμως το ίδιο στο Κύπελλο, όπου κατάφερε και έφτασε στον τελικό με την ΑΕΚ (γήπεδο Παναθηναϊκού).

Το ρόστερ του ΠΑΟΚ στα 10 παιχνίδια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος εκείνης της σεζόν αποτελούσαν οι: Σωτηριάδης, Αρβανίτης, Καλογιάννης, Γεωργίου, Κρίτας, Ιωαννίδης, Βατίκης, Κοντόπουλος, Πανίδη, Μοσχίδης, Παπαπαναγιώτου, Κοσμίδης, Μποσταντζόγλου, Βασιλειάδης Δ., Πάγκαλος, Κρεμέζης. 

* Στην αρχική εικόνα, η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ που αγωνίστηκε στον ημιτελικό του κυπέλλου, με τον Εθνικό (νίκη με 4-0) στις 14/5/1939Ανάμεσά τους και οι δύο ήρωες του ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940 (Βατίκης, Σωτηριάδης).
Διακρίνονται από αριστερά όρθιοι: Ιωαννίδης, Κρίτας, Πανίδης, Μποσταντζόγλου, Γεωργίου, Βασιλειάδης (Γλάρος), Καλογιάννης (Ξούρας), Κοντόπουλος. Kαθιστοί: Βατίκης, Σωτηριάδης και Αρβανίτης (Γούλιος).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4