Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

05 Μαρτίου 2020

Διπλό επί της ΑΕΚ Καβάλας (1939)

Σαν σήμερα στις 5/3/1939, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο γήπεδο της Καβάλας την ΑΕΚ Καβάλας, για τον Βόρειο όμιλο του πρωταθλήματος της περιόδου 1938-1939 …

Ο Δικέφαλος σε ένα εξαιρετικά αμφίρροπο παιχνίδι πήρε τη νίκη με γκολ που σημείωσε στο 82’ ο Γεωργίου. 

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Σωτηριάδης, Αρβανίτης, Βατίκης, Μποσταντζόγλου, Πανίδης, Καλογιάννης, Γεωργίου, Ιωαννίδης, Κοντόπουλος, Βασιλειάδης, Παπαπαναγιώτου.

* Ο ΠΑΟΚ στο τοπικό πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης τερμάτισε 3ος πίσω από Ηρακλή και Άρη, συγκεντρώνοντας 23 βαθμούς με τέρματα 28-15. Η ομάδα είχε 6 νίκες, 1 ισοπαλία, 3 ήττες. 
* Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα 1938-39 μετείχαν 14 ομάδες, για πρώτη φορά τόσες πολλές και για πρώτη φορά από την επαρχία. 

* Διεξήχθη σε δύο ομίλους: Νότιο με οκτώ (8) και Βόρειο με έξι (6) ομάδες, οι οποίες προκρίθηκαν από τα πρωταθλήματα των τοπικών ενώσεων. 

* Ο Νότιος όμιλος συγκροτήθηκε από πέντε συλλόγους της ΕΠΣ Αθήνας και τρεις της ΕΠΣ Πειραιά. Στο Βόρειο όμιλο μετείχαν τρεις ομάδες της Ε.Π.Σ. Μακεδονίας και τρεις από την Ένωση Ανατολικής Μακεδονίας. 

* Ήταν η πρώτη φορά που μετείχαν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ομάδες εκτός κέντρου και Θεσσαλονίκης. 

* Ο ΠΑΟΚ στον Βόρειο όμιλο τερμάτισε στην 3η θέση και δε συνέχισε στην τελική φάση, καθώς συγκέντρωσε 20 βαθμούς, 5 νίκες και 5 ήττες, με τέρματα 22-14. 
* Στη βαθμολογία του ομίλου μεταφέρθηκαν τα αποτελέσματα των αγώνων μας με τις άλλες δύο ομάδες που πέρασαν από το τοπικό πρωτάθλημα (Ηρακλή και Άρη), που ήταν 3 ήττες και μία νίκη... 

* Ήταν η πρώτη χρονιά που ίσχυσε το σύστημα βαθμολογίας 3-2-1 καθώς μέχρι τότε ίσχυε το 2-1-0. 

* Ο Δικέφαλος μπορεί να μην κατάφερε καλά στο πρωτάθλημα, δε συνέβη όμως το ίδιο στο Κύπελλο, όπου κατάφερε και έφτασε στον τελικό με την ΑΕΚ (γήπεδο Παναθηναϊκού).

* Το ρόστερ του ΠΑΟΚ στα 10 παιχνίδια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος εκείνης της σεζόν αποτελούσαν οι: Σωτηριάδης, Αρβανίτης, Καλογιάννης, Γεωργίου, Κρίτας, Ιωαννίδης, Βατίκης, Κοντόπουλος, Πανίδης, Μοσχίδης, Παπαπαναγιώτου, Κοσμίδης, Μποσταντζόγλου, Βασιλειάδης Δ., Πάγκαλος, Κρεμέζης.

* Στην αρχική εικόνα, η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ που αγωνίστηκε στον ημιτελικό του κυπέλλου, με τον Εθνικό (νίκη με 4-0) στις 14/5/1939Ανάμεσά τους και οι δύο ήρωες του ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940 (Βατίκης, Σωτηριάδης). Διακρίνονται από αριστερά όρθιοι: Ιωαννίδης, Κρίτας, Πανίδης, Μποσταντζόγλου, Γεωργίου, Βασιλειάδης (Γλάρος), Καλογιάννης (Ξούρας), Κοντόπουλος. Kαθιστοί: Βατίκης, Σωτηριάδης και Αρβανίτης (Γούλιος).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4