Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

20 Μαρτίου 2020

Μια ήττα ... ένα χαμένο πρωτάθλημα (1938)

Σαν σήμερα στις 20/3/1938, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Άρη, σε παιχνίδι της 12ης –και τελευταίας- αγωνιστικής του πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης της περιόδου 1937-1938 …

Ο Δικέφαλος γνώρισε την ήττα με 2-1, σε μια αναμέτρηση που έγινε μπροστά σε χιλιάδες θεατές και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον τους ως το τέλος του παιχνιδιού! 

Οι γηπεδούχοι προηγούνταν στη βαθμολογία με 18 βαθμούς με τον ΠΑΟΚ να ακολουθεί έχοντας μόλις έναν λιγότερο, οπότε ο αγώνας είχε χαρακτήρα τελικού. 

Μετά από ένα ισόπαλο χωρίς τέρματα πρώτο ημίχρονο, στο σκορ προηγήθηκε ο Άρης στο 49’ με κεφαλιά του Καλτέκη, για να ισοφαρίσει στο 56’ ο Μποσταντζόγλου. 

Το γκολ που έδωσε τη νίκη στους γηπεδούχους σημειώθηκε στο 73’ από τον Κλεάνθη Βικελίδη, ένα γκολ που έμελλε να δώσει στον Άρη τον τίτλο… 

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Σωτηριάδης, Μοσχίδης, Μποσταντζόγλου, Πανίδης, Κρεμέζης, Ιωαννίδης, Καλογιάννης, Παπαπαναγιώτου, Βατίκης, Βασιλειάδης, Αρβανίτης.

Και λίγα λόγια για το πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης της περιόδου 1937-1938... 

Ο ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης τερμάτισε στη 2η θέση, ισόβαθμος του Ηρακλή με 17 βαθμούς, έχοντας: 7 νίκες, 3 ισοπαλίες, 2 ήττες, με τέρματα 35-20. 

ΠΑΟΚ και Ηρακλής έδωσαν στις 17/4/1938, αγώνα κατάταξης, στον οποίον ο Δικέφαλος συνέτριψε τον Ηρακλή με 5-1, καταλαμβάνοντας τελικά τη 2η θέση της βαθμολογίας. 
* Στην αρχική εικόνα μια προπολεμική φωτογραφία του πρωταθλητή Θεσσαλονίκης ΠΑΟΚ της περιόδου 1936-1937, στην οποία εικονίζονται πολλοί παίκτες της επόμενης σεζόν 1937-1938. 

Διακρίνονται οι: Όρθιοι από αριστερά: Τακάτσογλου, Γεωργίου, Ιωαννίδης, Καλογιάννης, Ηλιόπουλος. Καθιστοί: Πανίδης, Ζακαπίδας, Σωτηριάδης, Μοσχίδης, Βατίκης, Μποσταντζόγλου.


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4