Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

18 Μαρτίου 2020

Ήττα από τον Ηρακλή παίζοντας με "10" (1928)

Σαν σήμερα στις 18/3/1928, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Ηρακλή, σε παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης της περιόδου 1927-1928 … 

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε μπροστά σε χιλιάδες θεατές (κατάμεστο το στάδιο) και ο Ηρακλής ήταν αυτός που πήρε τη νίκη με 1-0, χάρη σε γκολ που σημείωσε στο 43’ ο Βόγας με κεφαλιά. 

Στις 15:50 ο διαιτητής Νακόπουλος σφύριξε τη σέντρα, με τον Ηρακλή να πιέζει από τα πρώτα λεπτά και στο 5’ να κερδίζει πέναλτι, όταν η μπάλα βρήκε σε χέρι παίκτη μας! Το εκτέλεσε ο Βαλσαμάκης άουτ. 

Ο ΠΑΟΚ βγήκε από τη θέση άμυνας μετά το πρώτο μισό του ημιχρόνου, αλλά από το 42’ αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο, καθώς αποχώρησε λόγω θλάσης ο Βεντουρέλης, με τον Μαλαξόπουλο να οπισθοχωρεί και να παίρνει τη θέση του. 

Στο επόμενο λεπτό, ο Βόγας με κοντινή κεφαλιά, μετά από σουτ του Γριζαγορίδη και αδυναμία της άμυνάς μας να απομακρύνει τον κίνδυνο. 

Η εικόνα του ΠΑΟΚ, παρά το αριθμητικό μειονέκτημα βελτιώθηκε στην επανάληψη, χωρίς όμως η ομάδα να καταφέρει να φτάσει σε κάποιο γκολ. 

Οι συνθέσεις: 

Ηρακλής: Νικολαΐδης, Πρωτοψάλτης, Καστάνης, Γριζαγορίδης, Βαλσαμάκης, Λιόντας, Μπανζόγλου, Ναμίας, Μηλιόπουλος, Βόγας, Αθανασίου 

ΠΑΟΚ: Παπαδόπουλος, Βεντουρέλης, Χρηστίδης, Βλάχου, Ανδρεάδης, Γεωργιάδης, Μακαρονόπουλος, Παντερμαλής, Μαλαξόπουλος, Τσολακίδης, Λιανόπουλος 

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1927-1928, τερμάτισε στην 2η θέση του πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης, συγκεντρώνοντας 15 βαθμούς. Η ομάδα μέτρησε 7 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες με τέρματα 28-10. 
* Στην αρχική photo διακρίνεται η ομάδα της σεζόν 1927-1928, με σήμα το τετράφυλλο τριφύλλι. 

Όρθιοι (από αριστερά): Ανδρεάδης (παίκτης και προπονητής), Μακαρονόπουλος, Βλάχος, Παντερμαλής, Πάγκαλος, Τσολακίδης, Λιανόπουλος, Γεωργιάδης.

Καθιστοί: Χρηστίδης, Παπαδόπουλος, Βεντουρέλης 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4