Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

17 Φεβρουαρίου 2020

Το τρένο σφύριξε ΚΑΙ στη Λαμία! (2018)

Σαν σήμερα στις 17/2/2018, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε εκτός έδρας με 0-2 τη Λαμία ...

Μπροστά σε περίπου 2.000 θεατές, ο Λουτσέσκου παρέταξε στο αρχικό σχήμα τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Μάτος – Βαρέλα – Κρέσπο – Βιεϊρίνια, αμυντικά χαφ Μαουρίσιο – Κάνιας, μεσοεπιθετικά τους Μπίσεσβαρ – Πέλκα – Μακ και στην κορυφή της επίθεσης τον Πρίγιοβιτς. 

Ο ΠΑΟΚ στο πρώτο 45λεπτο παρουσιάστηκε αργός στην ανάπτυξη του παιχνιδιού του, με τις γραμμές του να έχουν αποστάσεις και τους Μαουρίσιο – Κάνιας να μην είναι σε καλή μέρα. 
Η ομάδα απέναντι σε έναν αντίπαλο ο οποίος σε μεγάλα διαστήματα του πρώτου ημιχρόνου, έδειξε να νοιάζεται κυρίως για το μηδέν στην άμυνα, απείλησε με 2-3 μακρινά σουτ που δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Παπαδόπουλο.

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε κοντά στο γκολ στο 24ο λεπτό, όταν μετά από κόρνερ που εκτέλεσε ο Πέλκας από τα δεξιά, ο Βαρέλα βρήκε την μπάλα με το σώμα του, όμως ο Παπαδόπουλος με το πόδι την έβγαλε πριν περάσει τη γραμμή! 

Από εκεί και πέρα οι προσπάθειές μας ήταν ημιτελείς, με τον Πρίγιοβιτς να μην τροφοδοτείται καθόλου και φυσικά η ομάδα να μην απειλεί με έναν από τους πιο επικίνδυνους παίκτες της. 
Με την έναρξη της επανάληψης ο ΠΑΟΚ μπήκε αποφασιστικά στο γήπεδο και μέσα σε ένα πεντάλεπτο έδειξε τα δόντια του στους γηπεδούχους! Αρχικά στο 56', άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Δημήτρη Πέλκα! 

Προηγήθηκε ωραίος συνδυασμός των Μαουρίσιο - Μπίσεσβαρ και σέντρα του τελευταίου στον σκόρερ και στο 61' μπήκε η ταφόπλακα στα όνειρα των γηπεδούχων να πάρουν κάτι από το ματς, όταν ο Μαουρίσιο με κεφαλιά ψαράκι, μετά από σέντρα του Μακ από τα δεξιά, διαμόρφωσε το τελικό 0-2! 

Στα λεπτά που ακολούθησαν, ο Λουτσέσκου πέρασε στο ματς τους Λημνιό, Μουλέν, Κουλούρη, η ομάδα διαχειρίστηκε άνετα το σκορ και απειλήθηκε μόνο στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Πασχαλάκης απέκρουσε εντυπωσιακά την κοντινή κεφαλιά του Άσεριτς... 
Οι συνθέσεις: 

Λαμία: Παπαδόπουλος, Παντελιάδης, Ασίγκμπα, Αναστασιάδης, Βασιλαντωνόπουλος, Όμο (67' Τζεμία), Μπλάζιτς, Πίτι, Ακόστα, Βάντερσον (75' Kαραγιάννης), Μπούντνικ (61' Άσεριτς). 

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Κάνιας, Μπίσεσβαρ (72' Λημνιός), Πέλκας (78' Μουλέν), Μακ (89' Κουλούρης), Πρίγιοβιτς. 

............................................ 

Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ μίλησε στο συνδρομητικό για τη νίκη στη Λαμία του Δικεφάλου... 
Αναλυτικά οι δηλώσεις: 

Για τη βελτίωση του ΠΑΟΚ στην επανάληψη: "Ο προπονητής μάς είπε να πιέσουμε περισσότερο τον αντίπαλο. Να βγούμε μπροστά και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες, χωρίς να δώσουμε χώρο στον αντίπαλο. Έτσι μπήκαμε και παίξαμε". 

Σε ερώτηση αν η νίκη ήταν δώρο στον προπονητή, απάντησε: "Είναι σημαντική για μας η νίκη και για τον προπονητή και για την ομάδα. Έχουμε περισσότερα από δέκα παιχνίδια με συνεχόμενες νίκες. Θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι έως το τέλος του πρωταθλήματος. Έχουμε μπροστά μας πολύ δρόμο και σημαντικά παιχνίδια. Πρέπει να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό ως το τέλος". 

Για την καλή συνεργασία στο πρώτο γκολ, δήλωσε: "Νομίζω ότι βρισκόμαστε πολύ καλά φέτος. Έχουμε πολύ καλή παρουσία στα παιχνίδια. Ακόμη και όταν δεν ξεκινάμε καλά όπως συνέβη σήμερα, έχουμε τον τρόπο να αλλάξουμε το παιχνίδι και να το κερδίσουμε". 

Όσο για τη διαφορά του ΠΑΟΚ από πέρσι: "Το πιο σημαντικό στοιχείο είναι η ομοιογένειά μας. Ήρθαν βέβαια κάποιοι καινούριοι και κάποιοι άλλοι έφυγαν από την ομάδα, αλλά υπάρχει ένας σταθερός κορμός. Είτε μπαίνει ένας αλλαγή είτε αλλάζει θέση ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε μέσα στο γήπεδο".

Σχολιάζοντας τη φάση του πρώτου του γκολ, είπε: "Είχα δει όταν πήρα την μπάλα ότι ο τερματοφύλακας ήταν εκτός θέσης, αλλά είχα δει και τον Πέλκα ελεύθερο!"

Εάν τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια είναι το σημείο κλειδί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, δήλωσε: "Νομίζω ότι είναι κλειδί. Είναι πολύ σημαντικά παιχνίδια απέναντι σε δύσκολες ομάδες, αλλά δεν είμαστε αγχωμένοι. Στα τελευταία δέκα παιχνίδια έχουμε δεχθεί μόλις ένα γκολ. 

Αυτό το γνωρίζουν οι αντίπαλοι μας και είναι λογικό να φοβούνται λίγο. Παίζουμε το παιχνίδι μας και αυτό θα κάνουμε και στα επόμενα παιχνίδια! Θέλουμε να κατακτήσουμε τους στόχους μας".

………………………

Όλα όσα δήλωσε ο Ράζβαν Λουτσέσκου μετά την νίκη στην Λαμία για την 22η αγωνιστική της Super League Σουρωτή. 
Tι είπε ο Ρουμάνος τεχνικός για την απόδοση των παικτών του, το πάρτι γενεθλίων που του ετοίμασαν στα αποδυτήρια, αλλά και την δύσκολη συνέχεια. 

Για το αν έφαγε τούρτα στα αποδυτήρια: "Εγώ δεν έφαγα τούρτα, οι παίκτες μου έφαγαν, αλλά έφαγα διάφορα στο κεφάλι, σαλάτες, νερά... Αλλά το πιο σημαντικό σήμερα ήταν η νίκη". 

Για την εξέλιξη του αγώνα και την μεταμόρφωση της ομάδας στην επανάληψη: "Σε τέτοια παιχνίδια, σε τέτοιες καταστάσεις όταν δεν σκοράρεις, πρέπει να κάνεις καλή διαχείριση του παιχνιδιού, να... τρέξεις τον αντίπαλο και στην πρώτη ευκαιρία να σκοράρεις. Κάναμε λάθος στην αρχή, ξεκινώντας από πολύ πίσω την ανάπτυξη μας, κάτι που δεν το κάνουμε συνήθως και δεν εκμεταλλευόμασταν τους χώρους που υπήρχαν. 

Για αυτό το λόγο δώσαμε την ευκαιρία στη Λαμία να είναι πιο επιθετική στην άμυνα της. Παρόλα αυτά είχαμε και δύο ευκαιρίες. Στο δεύτερο μέρος, εκμεταλλευτήκαμε τον χώρο, καταφέραμε να σκοράρουμε και μετά ήρθε και το δεύτερο γκολ. 

Πήραμε τους τρεις βαθμούς, που είναι το πιο σημαντικό. Είναι παιχνίδια που όταν δεν σκοράρεις στην αρχή, πρέπει να έχεις υπομονή, γιατί πάνω από όλα αυτό χρειάζεται. Ένα παιχνίδι μπορεί να κριθεί και στο τέλος".

Για την απόδοση του Μακ και το τι του είπε στο ημίχρονο: "Οι κούρσες του Μακ έκαναν τη διαφορά στο δεύτερο μέρος, μπόρεσε και βγήκε στην πλάτη της άμυνας. Σε τέτοια ματς πρέπει να χρησιμοποιούμε αυτές τις κινήσεις, ακόμη κι αν πρέπει να θυσιάζεται ένας παίκτης". 

Για την πάσα του Μπίσεσβαρ στο πρώτο γκολ: "Αυτό πρέπει να κάνει, αυτό χρειαζόμαστε σε αυτό. Είναι η έμπνευση στην τελευταία πάσα που περιμένουμε, ειδικά κόντρα σε τέτοιες ομάδες".

Για το ματς με τον Ολυμπιακό: "Για εμάς πέρα από το παιχνίδι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό δεν υπάρχει κάτι άλλο. Όπως σε όλα τα άλλα, έτσι κι αν το κερδίσουμε θα πάρουμε τρεις πόντους. Είναι η ίδια σημασία". 

Για τον Μουλέν και τον βαθμό ετοιμότητάς του: "Ξέρετε καλύτερα από μένα, ότι δεν μου αρέσει να μιλάω για παίκτες που έχουν έρθει τόσο σύντομα εδώ. Θέλω να μιλήσω για το σύνολο και το τι προσφέρει ο κάθε παίκτης. 

Ένας παίκτης μπορεί να είναι σημαντικός ακόμη κι αν μπει στο δεύτερο κομμάτι ενός αγώνα. Αν όλη η ομάδα κάνει καλά παιχνίδια και οι νέοι παίκτες θα προσαρμοστούν καλύτερα στο σύνολο". 

Για τη διαχείριση της ομάδας: "Στόχος μας από την αρχή ήταν να δημιουργήσουμε ένα καλό κλίμα στην ομάδα, να υπάρχει καλή ψυχολογία και να υπάρχει δέσιμο στο σύνολο. 

Όταν οι ίδιοι οι παίκτες καταλαβαίνουν ότι αυτό είναι καλό, δίνουν τα πάντα για την ομάδα. Δεν γίνεται να είναι όλοι ικανοποιημένοι, παρόλα αυτά όλοι ξέρουν το ρόλο τους και όλοι δίνουν ότι καλύτερο μπορούν. Είναι θέμα σεβασμού της δουλειάς μας". 

Για την απουσία του κόσμου και το μήνυμα που θέλει να στείλει: "Ξέραμε ότι υπήρχε πολύ μεγάλη επιθυμία από τον κόσμο, αλλά ήταν απίθανο να βρεθούν εδώ. Έχουμε έναν πολύ δυνατό δεσμό μαζί τους και τους θέλουμε μαζί μας στο επόμενο παιχνίδι που είναι πολύ σημαντικό για εμάς". 

…………………........

Οπαδοί του ΠΑΟΚ κάνοντας πράξη το "ποτέ σου δε θα παίζεις μόνο να το ξες", παρότρυναν την ομάδα να πάρει τη νίκη στη Λαμία ... από το βουνό! 
Είναι από αυτές τις στιγμές που πραγματικά συγκλονίζουν, από αυτές τις στιγμές που μας γεμίζουν με δέος, για τον πιο ταξιδιάρικο λαό του πλανήτη! Στιγμές μοναδικές, στιγμές γεμάτες ΠΑΟΚ! 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4