Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

05 Φεβρουαρίου 2020

Ματσάρα και νίκη επί του Αστέρα (2017)

Σαν σήμερα στις 5/2/2017, για την 19η αγωνιστική της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε στην Τούμπα τον Αστέρα Τρίπολης 3-2, σε παιχνίδι διαφήμιση για το ποδόσφαιρο ...

Μπροστά σε 18.000 κόσμο, ο Ίβιτς παρέταξε στο αρχικό σχήμα τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, Λέοβατς, Κρέσπο, Βαρέλα, Μάτος στην άμυνα, Κάνιας, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ, Σάκχοφ στη μεσαία γραμμή και Κουλούρη, Μυστακίδη στην επίθεση...

Ο ΠΑΟΚ μπήκε νωθρά στο παιχνίδι απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν έδειξε διάθεση να κλειστεί αλλά προσπαθούσε να βγει στην επίθεση με τους γρήγορους μεσοεπιθετικούς και να απειλήσει τον Γλύκο. 
Το 4-4-2 βραχυκύκλωσε τον Δικέφαλο στο κομμάτι της ανάπτυξης και σαν να μην έφτανε αυτό, στο 18ο λεπτό ο Μανιάς έκανε το 0-1 με σουτ από το ύψος του πέναλτι, παγώνοντας για δευτερόλεπτα την Τούμπα, καθώς αμέσως μετά η ιαχή ΠΑΟΚ – ΠΑΟΚ δονούσε την ατμόσφαιρα.

Η ομάδα μας στη συνέχεια ανέβασε ταχύτητα, έπαιξε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο και δέκα λεπτά αργότερα ήρθε η ισοφάριση με γκολ ποίημα του Σάκχοφ! Προηγήθηκε εκπληκτική προσπάθεια του Μπίσεσβαρ από τα δεξιά και άψογο τελείωμα από τον Ουκρανό!

Ο Δικέφαλος ως το τέλος του ημιχρόνου απείλησε κυρίως με στημένα, ενώ στην καλύτερη στιγμή μας στο 30ό λεπτό το σουτ του Μπίσεσβαρ πέρασε δίπλα από το αριστερό "Γ" της εστίας του Ντοναρούμα που απλά παρακολουθούσε την πορεία της μπάλας...
Ιδιαίτερα δραστήριοι ήταν στο πρώτο μισό του αγώνα οι Μπίσεσβαρ – Λέοβατς με τον Κροάτη να είναι πολύ επικίνδυνος στην πτέρυγα, με τις σέντρες του να είναι εξαιρετικές. 

Μάλιστα σε μια από αυτές στο 24' η φαρμακερή σέντρα του έφερε την μπάλα στο 2ο δοκάρι, ο Μάτος αιφνιδιάστηκε και η μπάλα πέρασε μέσα από τα πόδια του με την εστία άδεια...

Στην επανάληψη όσοι ήμασταν στο γήπεδο απολαύσαμε μπάλα! 

Αφού στο 60ό λεπτό, χάθηκαν απίστευτες ευκαιρίες για τον ΠΑΟΚ, πρώτα ο Ενρίκε (ίσως υπήρχε χέρι του Χαμντανί που δε δόθηκε) και στη συνέχεια η κεφαλιά του ίδιου αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα, στο 70ό λεπτό ο Πρίγιοβιτς κάρφωσε τον Ντοναρούμα με κεφαλιά μετά από φοβερή σέντρα του Μάτος. 
Ο Αστέρας ισοφάρισε στο 80' με τον Μανιά, αλλά τέσσερα λεπτά αργότερα απειλήθηκε η στατικότητα της Τούμπας, όταν ο Ενρίκε με σουτ στην κίνηση χάρισε τη νίκη στον ΠΑΟΚ!
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς, Σάκχοφ, Κάνιας (46' Ενρίκε), Μπίσεσβαρ (87' Χαρίσης), Τσίμιροτ, Μυστακίδης, Κουλούρης (69' Πρίγιοβιτς). 

Αστέρας Τρίπολης: Ντοναρούμα, Γιαννούλης, Σελίν, Χαμντανί, Κώτσιρας, Δημούτσος (66' Φαρίνα), Τσουκαλάς, Μάσα, Τσιλιανίδης, Μπαστιάνος (46' Ιγκλέσιας), Μανιάς.

..................................................

O τεχνικός του Δικεφάλου τοποθετήθηκε μετά τη λήξη του νικηφόρου ματς κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης...

Αναλυτικά ο Βλάνταν Ίβιτς επισήμανε:

Για την εικόνα του ματς: «Η νίκη σημαίνει τρεις πόντοι. Σημαίνει ότι η ομάδα παλεύει σε κάθε παιχνίδι, σήμερα για πρώτη φορά γυρίσαμε το σκορ. Φάνηκε η θέληση των παικτών, σήμερα φάνηκε πολύ και η βοήθεια του κόσμου. 

Ήμασταν λίγο κουρασμένοι, μετά από τόσα παιχνίδια, που έχουμε κάνει. Στο πρώτο 25λεπτο ο Αστέρας ήταν καλύτερος από μας. Έπαιξαν ωραίο ποδόσφαιρο, ξέρουμε ότι είναι μια από τις δύσκολες ομάδες. Μετά το 0-1 ξυπνήσαμε, αντιδράσαμε, σκοράραμε και είχαμε 2-3 ευκαιρίες. 

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε καλά, βάλαμε το δεύτερο γκολ, ισοφαριστήκαμε, ευτυχώς ήρθε και το τρίτο γκολ. Συγχαρητήρια στον Αστέρα, γιατί έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, ο κ. Ελευθερόπουλος κάνει καλή δουλειά εκεί».

Για τον Πρίγιοβιτς: «Τον φέραμε να μας βοηθήσει. Είχα πει ότι δεν είναι έτοιμος ακόμη, γιατί είχε διακοπή ένα μήνα. Μέρα με τη μέρα γίνεται καλύτερος. Σε ότι αφορά την ποιότητα, φαίνεται ότι ο παίκτης έχει τα στοιχεία, που χρειαζόμαστε. Περιμένουμε παιχνίδι με παιχνίδι, οι εμφανίσεις του να είναι καλύτερες».

Για τον Ενρίκε: «Είναι σε καλύτερη φυσική κατάσταση από τον Πρίγιοβιτς. Φάνηκε και σήμερα ότι είναι σε καλό δρόμο για να γίνει βασικός. Θέλει λίγο χρόνο, να μάθει τον τρόπο, που παίζουν οι συμπαίκτες του. Αυτό δε γίνεται σε μια μέρα. Είναι έμπειροι παίκτες και οι δύο, που ήρθαν, έπαιξαν σε καλύτερες διοργανώσεις, δεν έχουν πρόβλημα».

Για τα παιχνίδια που ακολουθούν με την Ξάνθη: «Σκεφτόμαστε το παιχνίδι του Κυπέλλου. Έχουμε μεγάλες απαιτήσεις, θέλουμε να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται. Στο θέμα της ξεκούρασης και της αποκατάστασης, οι παίκτες μου έχουν αυτά που χρειάζονται. Έχουμε κι άλλους παίκτες, που μπορώ να χρησιμοποιήσω. Δεν σκέφτομαι να ξεκουράσω παίκτες».

Για τα γκολ που δέχτηκε σήμερα ο Δικέφαλος: «Έχουμε βελτιώσει πολύ την αμυντική λειτουργία, δεν μπορείς να προβλέψεις πάντα τι θα κάνει κι ο αντίπαλος. Και σήμερα υπήρχε ένας καλός αντίπαλος. Το δεύτερο γκολ με ανησύχησε λίγο, ήρθε από ένα πλάγιο άουτ, στο οποίο δεν ήμασταν προσεκτικοί και την περιοχή δεν μαρκάραμε τον παίκτη. Αλλά αυτά συμβαίνουν».

Για το νικηφόρο σερί του ΠΑΟΚ: «Έτσι πρέπει να κάνουμε. Σε κάθε παιχνίδι να μπαίνουμε με στόχο να κερδίσουμε το παιχνίδι. Έχουμε το σχέδιό μας, προσπαθούμε, οι παίκτες έχουν καταλάβει, έγιναν μία οικογένεια, κι αυτό φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο. Δουλεύουν για την ομάδα».

………………………………………….

Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς μίλησε για το ματς κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, και το πως έζησε την ατμόσφαιρα της Τούμπας..

Αναλυτικά τόνισε:

«Ήταν δύσκολο παιχνίδι, η ομάδα έδειξε χαρακτήρα, το γύρισε. Αυτά είναι τα παιχνίδια, που θέλω να παίξω, σε γεμάτο γήπεδο, με το ηθικό ψηλά. Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι, με νίκες.

Oι προσδοκίες του κόσμου είναι υψηλές, αλλά και οι δικές προσδοκίες είναι ψηλές. Αυτή είναι μια θετική πίεση. Ελπίζω να κάνουμε την ομάδα μεγαλύτερη.

Δεν είμαι στο 100%, για μένα η σεζόν είχε σταματήσει στις 18/12. Πιστεύω ότι σε 10 μέρες θα είμαι έτοιμος. Όλοι με βοηθούν, δουλεύω σκληρά».

…………………………………………

Το συμφέρον του ΠΑΟΚ πάνω από τις ατομικές του επιδόσεις έβαλε ο Εβγέν Σάκχοφ, καθώς υποστήριξε πως για τον ίδιο έχει μεγαλύτερη σημασία η νίκη επί του Αστέρα, παρά το γκολ που σημείωσε.

«Κάθε αγώνας για εμάς είναι πολύ σημαντικός και θέλουμε να κερδίζουμε. Αυτός ο αγώνας ήταν πολύ δύσκολος γιατί και ο αντίπαλος ήταν πολύ καλός. Ήταν λίγο πιο φρέσκοι από εμάς γιατί εμείς έχουμε συνεχόμενα παιχνίδια, αλλά πάντα προσπαθούμε για το καλύτερο», δήλωσε αρχικά ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ.

Για τις χαμένες του ευκαιρίες στο Αγρίνιο και το σημερινό γκολ: «Αυτό συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Μακάρι να ήμουν “βομβαρδιστής” και να το κάνω μαζί με τον Μάτος. Για μένα το σημαντικό δεν είναι το γκολ, αλλά να παίρνουμε το αποτέλεσμα».

Για το αν αιφνιδιάστηκαν ή υποτίμησαν τον Αστέρα: «Ήμασταν λίγο πιο κουρασμένοι διότι έχουμε συνεχόμενα παιχνίδια. Ο Αστέρας μπήκε καλύτερα από εμάς στο παιχνίδι, αλλά στη συνέχεια καταλάβαμε ότι θα ήταν δικό μας το παιχνίδι και αυτό κάναμε».

Για τη στήριξη του κόσμου: «Δεν κοιτάμε τόσο το σερί που έχουμε πετύχει, αλλά το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Ο στόχος μας είναι το επόμενο παιχνίδι και αυτό θα γίνεται κάθε φορά. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που μας χειροκρότησε και μας έδωσε την ώθηση».

Για το ματς με την Ξάνθη: «Σκεφτόμαστε ήδη το επόμενο παιχνίδι και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4