Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

21 Φεβρουαρίου 2020

Ήταν ΠΑΟΚ στην επανάληψη (2016)

Σαν σήμερα στις 21/2/2016, για την 23η αγωνιστική της Super League, ο ΠΑΟΚ αν και έχανε 2-0 στη Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό, σκόραρε δις με Τσίμιροτ - Πέλκα και πήρε την πολύτιμη ισοπαλία ...
 

Ο Τούντορ παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 3-5-2, έχοντας τον Βελλίδη κάτω από τα δοκάρια, Τζαβέλλα– Μαλεζά – Χατζηισαΐα στην άμυνα, Κίτσιου - Τσίμιροτ - Πέλκα – Χαρίση – Λέοβατς στα χαφ, Μυστακίδη και Μακ στην επίθεση. 
Παθητικό ξεκίνημα για τον ΠΑΟΚ, έδειξε να μπαίνει φοβισμένα και πάλι στο γήπεδο, έδωσε χώρους στους γηπεδούχους και στο 10ο λεπτό μετά από λάθος του Χατζηισαΐα (πολύ φτηνό) ο αμαρκάριστος Μπεργκ άνοιξε το σκορ, στην πρώτη αξιόλογη τελική του Παναθηναϊκού στο ματς... 

Οι γηπεδούχοι πίεζαν στη μεσαία γραμμή δυσκολεύοντας τον ΠΑΟΚ να κρατήσει μπάλα και να αναπτυχθεί. Με ατομικές ενέργειες κυρίως προσπαθούσε ο Δικέφαλος να απειλήσει, είχε δύο φάουλ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή τα οποία εκτέλεσε ο Τζαβέλλας άουτ. 
Η ομάδα είχε ουσιαστικά νεκρή την αριστερή πτέρυγα στο μεγαλύτερο διάστημα του ημιχρόνου και ένα Πέλκα εκτός κλίματος αγώνα, άτολμο! 

Ο Κομίνης κιτρίνισε στο πρώτο μισό του αγώνα τα δύο αμυντικά χαφ του ΠΑΟΚ (Τσίμιροτ - Χαρίση), ενώ δε δίστασε να μοιράσει κίτρινες και σε παίκτες του Παναθηναϊκού, σε ένα παιχνίδι που δεν είχε ιδιαίτερα καλό ρυθμό, είχε όμως δύναμη. 

Λίγα λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης (52'), αντεπίθεση μετά από κόρνερ που κέρδισε ο ΠΑΟΚ (!) και 2-0 ο Καλτσάς... Γκολ και πάλι από το πουθενά!
Ο Δικέφαλος με την πλάτη στον τοίχο βγήκε άμεσα στην επίθεση δείχνοντας επιτέλους χαρακτήρα και αφού πρώτα στο 55ο λεπτό, είχε τετ α τετ ο Κίτσιου με τον Στιλ, αλλά ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού απέκρουσε σε κόρνερ, στη συνέχεια ο Τσίμιροτ, πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ με φωτοβολίδα στο "Γ" του εμβρόντητου Στιλ!
Στο 67ο λεπτό ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε με τον Πέλκα που εκμεταλλεύτηκε ιδανικά την μπαλιά του Μυστακίδη και πλάσαρε από κοντά τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων! 

Στα λεπτά που ακολούθησαν ο ΠΑΟΚ διαχειρίστηκε εύκολα το παιχνίδι, αν και έδωσε γήπεδο στον Παναθηναϊκό που δεν απείλησε. Στα αξιομνημόνευτα του ματς η 2η κίτρινη που πήρε ο Χαρίσης στις καθυστερήσεις (αυστηρή)... 
Οι συνθέσεις: 

Παναθηναϊκός: Στιλ, Κουτρουμπής, Αμπέντ (76' Μαμούτε), Τελάντερ, Λαγός, Λουντ, Καλτσάς (59' Ευανγκελίστα), Μέστο, Πράνιτς, Μπεργκ, Βλαχοδήμος (59' Ευανγκελίστα). 

ΠΑΟΚ: Βελλίδης, Τζαβέλλας, Μαλεζάς, Χατζηισαΐας, Λέοβατς (79' Κοροβέσης), Τσίμιροτ, Πέλκας (93' Σάμπο), Χαρίσης, Κίτσιου, Μυστακίδης (84' Άντονις), Μακ. 

……………………………………………. 

Ο Δημήτρης Χατζηισαίας, μετά το 2-2 με τον Παναθηναϊκό, στις δηλώσεις του στάθηκε στο δικό του λάθος, αλλά και στον χαρακτήρα που έδειξε η ομάδα μετά το 2-0 σε βάρος της... 
Διαβάστε τα όσα είπε: 

Για το παιχνίδι ανέφερε: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, δεν μπήκαμε ζεστά και δεχτήκαμε ένα γρήγορο γκολ. Στην επανάληψη δεχτήκαμε και δεύτερο αλλά δεν το βάλαμε κάτω. Συνεχίσαμε την προσπάθεια και στο τέλος πήραμε ένα θετικό αποτέλεσμα». 

Για το γεγονός ότι η ομάδα αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με δύο γκολ και στη συνέχεια επέστρεψε, είπε: «Σίγουρα σημαίνει κάτι αυτό. Στην ομάδα δουλεύουν όλοι! Όσο μπορούμε θα τα φτιάξουμε όλα και στη συνέχεια θα πάνε καλύτερα τα πράγματα για εμάς».

Για το λάθος του από το οποίο προήλθε 1-0, σχολίασε: «Έκανα ένα λάθος, αλλά δεν το έβαλα κάτω. Το πάλεψα στη συνέχεια, όπως εξάλλου το παλέψαμε όλοι. Να δώσω συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου, πιστεύω πως μπορούσαμε να σημειώσουμε και ένα ακόμη, νικητήριο γκολ». 

Τέλος αναφερόμενος στις απουσίες του ΠΑΟΚ, δήλωσε: «Οι απουσίες σίγουρα μετράνε, αλλά αυτό που θέλω να πως είναι πως θα τα δώσουμε όλα για την ομάδα και τον ΠΑΟΚ ώστε να πάρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα στο τέλος της χρονιάς».

………………………………….. 

Ο Δημήτρης Πέλκας τοποθετήθηκε μετά τη λήξη του ισόπαλου αγώνα της Λεωφόρου... 
Αναλυτικά τόνισε ο διεθνής μέσος: 

Για το παιχνίδι: «Το σημαντικό είναι ότι πιστέψαμε ότι μπορούμε να πάρουμε αποτέλεσμα. Δεν μπήκαμε καλά δεχθήκαμε γκολ και ο Παναθηναϊκός έκανε ευκαιρίες. Κάναμε κάποιες αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο και παλέψαμε». 

Για τις οδηγίες που τους έδωσε ο Τούντορ κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου: «Μας είπε δεν τελείωσε τίποτα, άλλωστε το ματς ήταν ακόμα 1-0. Δεχθήκαμε δεύτερο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο και ήταν ατυχία, αλλά με το γκολ του Τσίμιροτ πήραμε τα πάνω μας και μπορούσαμε να το πάρουμε το παιχνίδι γιατί στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι». 

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δέχτηκε γκολ νωρίς και στα τρία εκτός έδρας ντέρμπι: «Δεν θα το έλεγα είναι θέμα τύχης, και στα τρία ντέρμπι με την πρώτη ευκαιρία δεχθήκαμε γκολ, πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι, αδικούμε τους εαυτούς μας έτσι». 

Για το ότι δεν έχει σημειώσει τέρμα στην Τούμπα: «Είναι καθαρά θέμα τύχης, τυχαίνει να σκοράρω μόνο εκτός θέλω πολύ να βάλω γκολ στην Τούμπα και έχω χάσει ευκαιρίες και είμαι απογοητευμένος για αυτό». 

Για το αν νιώθει πίεση: «Το ποδόσφαιρο είναι τέτοιο, πρέπει να αντέχεις τις ευθύνες, είναι σημαντικό να βγεις δυνατός από αυτό, να δουλεύεις καθημερινά και να βελτιώνεσαι μέσα από τους αγώνες και να γίνεις πιο δυνατός». 

Για τη συνέχεια της σεζόν: «Πρέπει όλα να βελτιωθούν και αυτό θα ξεκινήσει από εμάς, μόνο εμείς μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό, δεν είναι ωραίο να υπάρχει γκρίνια, αλλά για αυτό ευθυνόμαστε εμείς, Πρέπει να κάνουμε όλοι προσπάθεια για να ανεβάσουμε την ομάδα». 

Για τον Τούντορ: «Είναι λάτρης της πειθαρχίας θέλει να είμαστε σοβαροί συνέχεια θέλει να βελτιώνεται γιατί και αυτός είναι μικρός, όλοι μαζί να βγάλουμε την ομάδα από αυτό». 

………………………………………… 

O προπονητής του Δικεφάλου στάθηκε στις δηλώσεις του στην αντίδραση που έβγαλε ο ΠΑΟΚ μετά το 2-0.... 
Aναλυτικά ο Ιγκόρ Τούντορ τόνισε: 

Για το αν το γκολ του Τσίμιροτ ήταν το κομβικό σημείο του αγώνα: «Δεν θα το έλεγα. Μπορεί να ήταν πιο σημαντικό ότι πέτυχε δυο γκολ ο αντίπαλος. Εμείς όλη την εβδομάδα προσπαθήσαμε, είδα τους παίκτες να έχουν κίνητρο και να είναι συγκεντρωμένοι. Με αυτό το στοιχείο ο ΠΑΟΚ είναι σε καλό δρόμο. Είχαμε φανταστική αντίδραση μετά τα δύο γκολ. Είμαι περήφανος για τους ποδοσφαιριστές μου. 

Κάποιος μου είπε ότι ο αντίπαλος ίσως μας ξάφνιασε με το πρέσινγκ. Εμείς το περιμέναμε όμως, είχαμε δουλέψει πάνω σε αυτό. Τις περισσότερες φορές το αντιμετωπίσαμε. Μία φορά όχι, και δεχθήκαμε το γκολ. Στο τέλος παίξαμε το παιχνίδι πάνω στο οποίο δουλέψαμε και ήρθε το αποτέλεσμα». 

Για το ότι ο ΠΑΟΚ σκόραρε μετά από καιρό: «Ακόμη και σήμερα υποφέραμε για να βάλουμε γκολ. Δεν είχαμε άνεση να σκοράρουμε, αλλά είμαστε στο σωστό δρόμο και πρέπει να το επιβεβαιώσουμε και κόντρα στον Αστέρα». 

Για την νέα αλλαγή του συστήματος: «Πρέπει να προσαρμοζόμαστε πάντα με βάση τους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές. Σήμερα όσοι αγωνίστηκαν έδωσαν τα πάντα κι έκαναν το καλύτερο δυνατό». 

Για το αν σκέφτεται να διατηρήσει τους νεαρούς Έλληνες παίκτες στην βασική ενδεκάδα: «Ποτέ δεν διαλέγω τους παίκτες σύμφωνα με την εθνικότητα ή νέος ή μεγάλος. Πάντα διαλέγω τους καλύτερους ένδεκα. 

Εγώ πρέπει να βρω τους καλύτερους να τους βάλω σε ένα σύστημα με βάση τα χαρακτηριστικά τους και να τους δώσω κίνητρο. Κι εκείνοι αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να τα δώσουν όλα». 

Για τα γεγονότα μετά το παιχνίδι με τον Ηρακλή κι αν το αποψινό αποτέλεσμα θα βελτιώσει την ψυχολογίας της ομάδας: «Οι ποδοσφαιριστές απασχολούνται αρκετά με την πίεση που δημιουργείται στην ομάδα. Τους είπα ότι εμείς πρέπει να δουλέψουμε σκληρά. 

Μπορώ να δεχθώ οποιαδήποτε κριτική, αν οι παίκτες δεν έδωσαν τα πάντα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Δεν μπορώ να δικαιολογήσω τις αντιδράσεις που έρχονται με βάση το αποτέλεσμα. 

Δουλειά των παικτών είναι τα δίνουν όλα. Θα τους υπερασπίζομαι μέχρι την τελευταία ημέρα εφόσον τα δίνουν όλα. Η πίεση δεν βοηθάει την ομάδα και θα πρέπει εμείς να βρούμε τον τρόπο να την αφήσουμε έξω από την ομάδα». 

Για την φυγή του Άρνεσεν: «Δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο. Είχαμε καλή συνεργασία. Στους 8-9 μήνες που είμαι εδώ έχω δει πολύ πολιτική. Γίνεται πολύ κουβέντα γιατί δεν παίζει αυτός ή εκείνος ή το σύστημα. Είναι μια κουβέντα που δεν βασίζεται στο γήπεδο, αλλά στο ότι εσείς ως δημοσιογράφοι μπορείτε να σχολιάσετε οτιδήποτε μετά το ματς. 

Και είναι μία κουβέντα που πάντα εσείς θα έχετε δίκιο κι ο προπονητής το άδικο. Πάντα μπορούμε να απαιτούμε παραπάνω από τον εαυτό μας. Δεν μπορούμε να απαιτούμε αυτή τη στιγμή από τον ΠΑΟΚ να πάρει το πρωτάθλημα. 

Υπάρχουν λόγοι που δεν έρχονται τα αποτελέσματα και οι νίκες. Αν είμαστε ειλικρινείς θα γίνει καλύτερη και η κριτική. Αν είναι το ένα σύστημα ή το άλλο, είναι απλά μια κουβέντα για να αποδεικνύουμε ότι εσείς έχετε δίκιο και ο προπονητής άδικο». 

Για την σχέση του με τους ποδοσφαιριστές του: «Καλή χημεία και σχέση με τους παίκτες. Το έχουμε επιβεβαίωση πολλές φορές. Σας λέω ειλικρινά ότι έχουμε καλή σχέση ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα. Επικεντρωνόμαστε στο ματς με την Τρίπολη. Ποτέ κανείς δεν μπορεί να πει, στον ΠΑΟΚ ειδικά, ότι υπάρχει μία συγκεκριμένη κατάσταση. Πρέπει να επιβεβαιωνόμαστε συνέχεια». 

………………………………………….. 

Ο Νίκος Κοροβέσης μίλησε μετά τη λήξη του αγώνα στην Λεωφόρο... 
Aναλυτικά επισήμανε: 

«Η ομάδα έβγαλε αντίδραση αν και δέχθηκε ένα γρήγορο τέρμα. Θα μπορούσαμε να το ανατρέψουμε πλήρως και να μιλάμε για μια μεγάλη ανατροπή. Ευτυχήσαμε να πετύχουμε ένα ωραίο γκολ με τον Τσίμιροτ και πήραμε τα πάνω μας. Είναι αλήθεια, πληρώνουμε το παραμικρό λάθος. Κάποια στιγμή θα γυρίσει». 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4