Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

20 Φεβρουαρίου 2020

Κόλλησε στο "Χ" σε δικό του ματς (1958)

Σαν σήμερα στις 20/2/1958, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε τον Πανιώνιο σε παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής της τελικής φάσης του πρωταθλήματος της περιόδου 1957-1958 ...

Ο Δικέφαλος με τον Κώστα Ζώγα στον πάγκο του αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την αθηναϊκή ομάδα, ισοφαρίζοντας μάλιστα το σκορ στο 78’ με τον Χαβανίδη. 

Ο ΠΑΟΚ είχε την υπεροχή στο ματς, ήταν μόνιμα στην επίθεση, όμως έπεσε πάνω σε έναν εξαιρετικό Βαλιάνο, ο οποίος έσωσε την εστία του σε ουκ ολίγες περιπτώσεις! 

Οι φιλοξενούμενοι –κόντρα στη ροή του αγώνα- προηγήθηκαν στο 42’ με τον Ασημακόπουλο σε μια φάση στην οποία είχε σημαντικό μερίδιο ευθύνης ο Λύμπος. 
Βαλιάνος - Γεντζής σε διεκδίκηση της μπάλας ... 

Σε εκείνο το λεπτό, ο Ασημακόπουλος εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα ήρθε στην περιοχή μας, Λύμπος – Κεμανίδης προσπάθησαν χωρίς να πιέζονται να τελειώσουν τη φάση, όμως η μπάλα προς γενική έκπληξη κατέληξε στα δίχτυα μας! 

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ ανέβασε κατακόρυφα την πίεση, ο Πανιώνιος έπαιξε καθαρά αμυντικά απομακρύνοντας όπως όπως, αλλά στο 78’ μετά από σύγχυση στην περιοχή της αθηναϊκής ομάδας, ο Χαβανίδης με δυνατό κοντινό σουτ σκόραρε! 

Στο 81’ ο Γεντζής έχασε σπάνια ευκαιρία για την ανατροπή, καθώς απέφυγε τον Βαλιάνο, αλλά από πλάγια θέση σούταρε άουτ! 

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Λύμπος, Χασιώτης, Κεμανίδης, Πετρίδης, Καλογιάννης, Γεντζής, Λέανδρος, Κατηκαρίδης, Κουιρουκίδης, Χαβανλιδης, Κιουρτζής.

Πανιώνιος: Βαλιάνος, Καζαντζίδης, Παπουλίδης Ι, Καψής, Ασημακόπουλος, Παπουλίδης ΙΙ, Σημαιοφορίδης, Γιαννακόπουλος, Κωνσταντινίδης, Χρονόπουλος, Μπραουδάκης.
* Η ομάδα την περίοδο 1957-1958, τερμάτισε στην 3η θέση του πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης, συγκεντρώνοντας σε 10 παιχνίδια 22 βαθμούς. Σημείωσε 5 νίκες, 2 ισοπαλίες, 3 ήττες με τέρματα 16-8 ... 

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1957-1958 τερμάτισε στην 8η θέση του πρωταθλήματος, έχοντας 42 βαθμούς με 5 νίκες, 10 ισοπαλίες, 7 ήττες και τέρματα 32-38.
* Τα 32 γκολ τα σημείωσαν οι: Κιουρτζής 6, Κουιρουκίδης 6, Λέανδρος 5, Χαβανίδης 4, Κατικαρίδης 3, Καλογιάννης 2, Γεντζής 2, Παπαίωάννου 2, Κουτουξίδης 1, Κεμανίδης 1.

* Το ρόστερ της ομάδας το αποτελούσαν οι: Πρόγιος, Λύμπος, Χασιώτης, Κεμανίδης, Πετρίδης, Κερμενίδης, Μάρκοβιτς, Καρατζάς, Κουτουξίδης, Καμαλακίδης, Τσίντογλου, Καλογιάννης, Λέανδρος, Χαβανίδης, Κουιρουκίδης, Γιαννέλος, Παπαϊωάννου, Κατικαρίδης, Κιουρτζής, Γεντζής, Παπαευστρατίου, Δημητριάδης, Τσακιρίδης, Μαμόπουλος, Ασβεστόπουλος. 

* Τις περισσότερες συμμετοχές στο πρωτάθλημα τις κατέγραψε ο Λέανδρος (21), ακολούθησαν με 19 οι Καλογιάννης – Κεμανίδης και με 18 οι Κιουρτζής – Κατικαρίδης - Χασιώτης... 

* Και κάτι αξιοσημείωτο που συνέβη εκείνη τη σεζόν 1957-1958. Ο ΠΑΟΚ παρά την μετριότατη χρονιά του, πέτυχε δύο νίκες νίκες επί του Ολυμπιακού (εντός και εκτός έδρας) με 1-0, αποτελέσματα που έκαναν αίσθηση στη φίλαθλη Ελλάδα, καθώς ως το 1960, η ομάδα του Πειραιά είχε να χάσει δύο φορές μέσα στη σεζόν από τον ίδιο αντίπαλο, από το 1930, όταν και την είχε κερδίσει ο Παναθηναϊκός.
* Στην παραπάνω εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1957-1958. 

Διακρίνονται όρθιοι από αριστερά οι: Λύμπος, Κουιρουκίδης, Κεμανίδης, Καλογιάννης, Πετρίδης, Γεντζής. Καθιστοί: Καμαλακίδης, Παπαϊωάννου, Λέανδρος, Χαβανίδης, Χασιώτης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4