Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

18 Φεβρουαρίου 2020

Ήττα - έκπληξη από τον Μέγα Αλέξανδρο (1951)

Σαν σήμερα στις 18/2/1951, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε τον Μέγα Αλέξανδρο, σε παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης, της περιόδου 1950-1951 …

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που πήραν τη νίκη επικρατώντας με 0-2, σκοράροντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο. 

Το αποτέλεσμα με βάση την εικόνα των δύο ομάδων ήταν πέρα για πέρα δίκαιο και για τον κόσμο που βρέθηκε στις εξέδρες του γηπέδου δεν αποτέλεσε έκπληξη η νίκη του Μέγα Αλέξανδρου! 

Το σκορ άνοιξε στο 24’ ο Νάνος, μετά από προσπάθεια του Παπαοικονόμου, με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί στη συνέχεια να φτάσει στην ισοφάριση, όμως ο Κούτσαρης με εκπληκτικές αποκρούσεις σταμάτησε τους επιθετικούς μας! 

Το 64’ ο διαιτητής Οικονόμου καταλόγισε πολύ αυστηρό πέναλτι υπέρ μας, το εκτέλεσε ο Παπαδάκης, ο Κούτσαρης απέκρουσε, η μπάλα πήγε στο κάθετο δοκάρι και κατευθύνθηκε προς τα δίχτυα, όμως ο τερματοφύλακας απέκρουσε και πάλι, αναγκάζοντας όλους τους θεατές να τον καταχειροκροτήσουν! 

Το τελικό 0-2 γράφτηκε στο 72’ με βολίδα του Τσολακούδη! 

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Λύκαρης, Καραλής, Γκολέμας, Αρβανίτης, Κουντής, Γκόγκος, Τζινόπουλος, Βασιλειάδης, Μουρατίδης, Παπαδάκης, Εμμανουηλίδης.

Μέγας Αλέξανδρος: Κούτσαρης, Κάππας, Περεμετζόγλου, Τσουκαλάς, Κόζανας, Γεωργίου, Τσολακούδης, Ντίνας, Νάνος, Τζίμος, Παπαοικονόμου.

* Ο Δικέφαλος στο τοπικό πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης, τερμάτισε στην 3η θέση, πίσω από Ηρακλή και Μακεδονικό συγκεντρώνοντας 22 βαθμούς με τέρματα 18-14. Η ομάδα είχε 5 νίκες, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες και φυσικά δεν συμμετείχε στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος.
* Ο ΠΑΟΚ όμως τα πήγε εξαιρετικά στο Κύπελλο Ελλάδας, καθώς έφτασε ως τον τελικό της διοργάνωσης, όπου όμως έχασε από τον Ολυμπιακό με 4-0 στη Λεωφόρο. Νωρίτερα η ομάδα μας είχε αποκλείσει την Ελπίδα Δράμας με 3-4, τον Άρη με 4-2 και τον Παναθηναϊκό 1-0. 
* Στην παραπάνω εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ το 1950. 

Διακρίνονται από αριστερά: Χατζηαντωνίου, Τσαβδαρίδης, Τζινόπουλος, Ψωμάς, Κουντής, Εμμανουηλίδης, Βασιλειάδης, Καραλής, Παπαδάκης, Γκολέμας, Αρβανίτης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4