Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Διαβάστε τι έχει καταγραφεί "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" για την αγαπημένη μας ομάδα (Ενημερώνεται Καθημερινά)

19 Φεβρουαρίου 2020

Φιλικό διπλό επί του Ηρακλή (1933)

Σαν σήμερα στις 19/2/1933, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας σε φιλικό παιχνίδι τον Ηρακλή … 

Ο Δικέφαλος επικράτησε με 1-4 εντυπωσιάζοντας με την απόδοσή του! Στο σκορ προηγήθηκε ο ΠΑΟΚ με τον Αναστασιάδη στο 15’, για να ισοφαρίσει πέντε λεπτά αργότερα ο Μηλιόπουλος. 

Στο επόμενο λεπτό ο Καβουρματζής έδωσε νέο προβάδισμα στον ΠΑΟΚ και με το σκορ στο 1-2 πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, όταν ακούστηκε το σφύριγμα του διαιτητή Νακόπουλου. 

Στο 65’ ο Καβουρματζής έγραψε το 1-3, για να διαμορφώσει το τελικό 1-4 ο Ασκεπίδης στο 84’. 

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Σωτηριάδης, Πυλορόφ, Παπαδόπουλος, Πάγκαλος, Αναστασιάδης, Πανίδης, Καβουρματζής, Ιωαννίδης, Κεσόγλου, Αθανασιάδης, Ασκεπίδης 

Η σεζόν 1932-1933, ήταν μια σεζόν από τις χειρότερες της ιστορία του συλλόγου... 

Ο λόγος βρισκόταν στο τέλος της προηγούμενης σεζόν 1931-1932, όταν εκείνο το Πανελλήνιο πρωτάθλημα διεξήχθη ως εθνική κατηγορία (14 αγωνιστικές), στην οποία μετείχαν οκτώ ομάδες από τις τρεις ιδρυτικές Ενώσεις της ΕΠΟ: Αθήνας (3), Πειραιά (2) και Μακεδονίας (3). 

Για πρώτη φορά οι ομάδες αυτές δεν μετείχαν στα τοπικά πρωταθλήματα και η παραμονή τους στην εθνική κατηγορία κρινόταν από αγώνες διαβάθμισης. 

Σύμφωνα με τον κανονισμό της εποχής από τις ομάδες που μετείχαν στο εθνικό πρωτάθλημα, όποια τερμάτιζε σε χαμηλότερη θέση από τις υπόλοιπες της ίδιας Ένωσης έπρεπε να δώσει διπλό αγώνα διαβάθμισης με την καλύτερη του τοπικού πρωταθλήματος ώστε να κριθεί ποια θα πάρει μέρος στο επόμενο Εθνικό Πρωτάθλημα 1932-33. 

Σύμφωνα με τη βαθμολογία αυτές ήταν: η ΑΕΚ της ΕΠΣ Αθήνας, ο Ολυμπιακός της ΕΠΣ Πειραιά και ο ΠΑΟΚ της ΕΠΣ Μακεδονίας. Από τις τρεις ομάδες μόνον ο ΠΑΟΚ υποβιβάστηκε στο τοπικό πρωτάθλημα, διότι δεν κατέβηκε στους αγώνες διαβάθμισης. 

Ήταν το πρώτο μεγάλο σκάνδαλο της αμαρτωλής ΕΠΟ απέναντι στον ΠΑΟΚ, που από εκείνα τα χρόνια έδειχνε τις διαθέσεις της απέναντι στον μεγαλύτερο σύλλογο του Βορρά, καθώς έβλεπε την τεράστια δυναμική του και έσπευσε να προστατεύσει τα ... παιδιά της και όχι φυσικά τον Ηρακλή! 

Οι σχετικοί αγώνες ήταν: 

Μέγας Αλέξανδρος Θ. - ΠΑΟΚ: χωρίς αγώνα, διότι ο ΠΑΟΚ δεν έλαβε μέρος στους αγώνες διαβάθμισης διαμαρτυρόμενος επειδή είχε ακυρωθεί ο νικηφόρος αγώνας του με 3-2 επί του Ηρακλή και είχε υποχρεωθεί να αγωνιστεί ξανά στο ουδέτερο γήπεδο της ΑΕΚ. 

Ολυμπιακός Πειραιά - Άμυνα Πειραιώς: 6-1, 2-0. 

ΑΕΚ - Π.Σ. Γουδί: 2-2, 3-1. 

Για αυτό ο ΠΑΟΚ δε συμμετείχε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα της σεζόν 1932-1933 και συμμετείχε μόνο στο Κύπελλο Ελλάδας (αποκλεισμός εκτός έδρας από τον Ηρακλή), ενώ η ομάδα έδινε μόνο φιλικά παιχνίδια... 

Το ρόστερ του ΠΑΟΚ στα φιλικά παιχνίδια της σεζόν 1932-1933: 

Χαλκιάς, Πυλορόφ, Πισκούλης, Μακαρονόπουλος, Παπαδόπουλος, Πάγκαλος, Καβουρματζής, Αναστασιάδης, Ιωαννίδης, Κωνσταντινίδης Κ., Κεσόγλου, Σωτηριάδης, Αθανασιάδης, Ασκεπίδης, Πανίδης, Βασιλειάδης, Κοσμίδης, Λαζάρου, Κωνσταντινίδης Α., Ιωσήφ, Στεργίου, Κωτσαρόπουλος, Παπαϊορδανίδης 

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1932-1933. 

Διακρίνονται ο προπονητής Αριστοτέλης Αρμάσης στα αριστερά και ο έφορος Καρτσαμπέκης στα δεξιά. 

Όρθιοι από αριστερά: Καβουρματζής, Λαζάρου, Μπιμπλής, Κωνσταντινίδης, Παπαϊρδανίδης. 

Καθιστοί (στη μέση): Πανίδης, Πάγκαλος, Αθανασιάδης, και κάτω οι: Παπαδόπουλος, Χαλκιάς, Πυλορόφ. 

Share:

Translate

Follow by Email

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 3.900!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 3.900...

Follow by Email

Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4