Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

08 Φεβρουαρίου 2020

Χτύπησε 13άρι στο Περιστέρι … (2018)

Σαν σήμερα στις 8/2/2018, ο ΠΑΟΚ κέρδισε στο Περιστέρι με 1-3 τον Ατρόμητο στον επαναληπτικό αγώνα της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας …

Αυτή ήταν η 13η συνεχόμενη νίκη του ΠΑΟΚ εκείνη τη σεζόν σε πρωτάθλημα και Κύπελλο!

Ο Λουτσέσκου παράταξε στην αρχική ενδεκάδα τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Μάτος, Βαρέλα, Μαλεζά, Αζεβέδο στην άμυνα, Σάκχοφ, Κάνιας αμυντικά χαφ, μεσοεπιθετικά τους Μακ, Πέλκα, Λημνιό και στην κορυφή της επίθεσης τον Κουλούρη...

Η παροιμία φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη, βρήκε εφαρμογή στα πρώτα 22 λεπτά της αναμέτρησης, καθώς οι δύο ομάδες επιδόθηκαν σε ένα κλειστό παιχνίδι, με αρκετά λάθη στις μεταβιβάσεις. Σε εκείνο το χρονικό σημείο, το σουτ του Μπουσούλαζιτς από καλή θέση πέρασε άουτ.

Οι γηπεδούχοι φάνηκε να ανεβάζουν στροφές και έξι λεπτά αργότερα, ο Ντιγκινί από καλή θέση σούταρε άουτ, στην καλύτερη φάση ως τότε στο ματς. Στην αρχή της έγινε φάουλ στον Αζεβέδο που δε δόθηκε.
Ο ΠΑΟΚ «χτύπησε» στο 30ό λεπτό με τον Σάκχοφ που μετά από εξαιρετική πάσα του Κουλούρη, πλάσαρε στη δεξιά γωνία του Μίρκοβιτς ανοίγοντας το σκορ!

Ο Δικέφαλος μπήκε στην επανάληψη πολύ νωχελικά και το πλήρωσε στο 54ο λεπτό, όταν δέχτηκε την ισοφάριση με κοντινή κεφαλιά του Βασιλακάκη. 

Ο Λουτσέσκου πέρασε στο ματς τους Κρέσπο αντί του Μάτος και Μπίσεσβαρ αντί του Πέλκα, προσπαθώντας να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας. Και τα κατάφερε!
Στο 67ο λεπτό ο Κάνιας με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή έκανε το 1-2 για να ολοκληρωθεί η σεμνή τελετή με γκολ του Κουλούρη στο 79ο λεπτό, μετά από εκπληκτική μπαλιά του Μπίσεσβαρ! 
Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος: Μίρκοβιτς, Κιβρακίδης, Καρασαλίδης, Ρισβάνης, Σάκιτς, Ούμπιδες, Μπουσούλατζιτς, Νάτσος (73' Κυριακίδης), Μπρούνο, Ντιγκινί (46' Βασιλακάκης), Ντάουντα (46' Κωτσόπουλος). 

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος (57' Κρέσπο), Βαρέλα, Μαλεζάς, Αζεβέδο, Κάνιας, Σάκχοφ (75' Μουλέν), Λημνιός, Πέλκας (61' Μπίσεσβαρ), Μακ, Κουλούρης. 

……………………………….

O Ευθύμης Κουλούρης μίλησε για την πρόκριση στους 4 του κυπέλλου που σφραγίστηκε με το δικό του γκολ...
Αναλυτικά τόνισε:

Για την εικόνα του ματς: "Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι. Σημαντική η νίκη σήμερα και ότι βοήθησα. Από εκεί και πέρα είναι σημαντικό που είμαστε στα ημιτελικά και κοιτάμε πλέον το πρωτάθλημα. Θέλαμε όλο το τιμ να δώσουμε συνέχεια στις νίκες μας, ξέραμε πως το έργο μας είναι δύσκολο απέναντι στον Ατρόμητο".

Για την κλήρωση: "Δεν επιλέγω κανέναν. Είμαστε στους 4, περιμένουμε την κλήρωση και κοιτάμε το επόμενο ματς με την Λάρισα. Έχουμε δυο μεγάλους στόχους. Κοιτάμε ισάξια κάθε διοργάνωση. Είναι μεγάλη πρόκληση το Κύπελλο. Ο ΠΑΟΚ σκέφτεται τα τρόπαια, κάνει πρωταθλητισμό, όποιο τρόπαιο και να έρθει είναι καλοδεχούμενο...".

Για το τι έχει βελτιώσει ο Λουτσέσκου στην εικόνα του ΠΑΟΚ: "Πλέον είμαστε δεμένοι, ξέρουμε τι ζητάει ο προπονητής και υπάρχει χημεία, το βγάζουμε στο γήπεδο. Στην αρχή δεν πήγαν καλά τα πράγματα, αλλά θέλει υπομονή..."

…………………………….

Όλα όσα δήλωσε ο Ράζβαν Λουτσέσκου μετά την νέα νίκη επί του Ατρομήτου για το Κύπελλο Ελλάδας, που κλείδωσε την πρόκριση στα ημιτελικά.
Για το τι του μένει από το παιχνίδι: "Ήταν μία νίκη της ομάδας, του συνόλου, με τους παίκτες μου να έχουν σωστή νοοτροπία. Αυτό που κρατάω, είναι ότι ο κάθε παίκτης δεν ήθελε απλά την πρόκριση, αλλά τη νίκη. Όλοι πίεσαν τον εαυτό τους, δούλεψαν πολύ, έγιναν λάθη αλλά υπήρχαν και οι παίκτες του Ατρομήτου. Και οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο, βοήθησαν πολύ την ομάδα με καλό πνεύμα".

Για τους Αζεβέδο και Μουλέν και τον χρόνο που πήραν: "Και οι δύο είναι παίκτες με ποιότητα. Ο Αζεβέδο είναι εδώ περισσότερο καιρό, ενώ ο Μουλέν μόλις μία εβδομάδα. Ήθελα να του δώσω τη δυνατότητα να «μυριστεί» την ατμόσφαιρα. 

Θέλω πρώτα ο οποιοσδήποτε παίκτης έρχεται να καταλάβει τη φιλοσοφία της ομάδας. Είναι πολύ καλό ότι ο Αζεβέδο βελτιώνεται και στην φυσική κατάσταση, αλλά είναι πάρα πολύ σημαντικό να προσέξουμε και τη δική μας ισορροπία".

Για το αν τον προβληματίζει η θέση του Βιεϊρίνια μετά την ολοκλήρωση των μεταγραφών: "Δεν υπάρχει δίλημμα, ούτε προβληματισμός, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να προετοιμάσουμε το επόμενο ματς. Είμαστε πολύ χαρούμενοι σήμερα, οπότε από αύριο ξεκινάμε την προετοιμασία του επόμενου αγώνα, έχοντας πολύ καλή ισορροπία".

Για τα γκολ των Σάκχοφ και Κάνιας: "Κατά τη γνώμη μου είναι πολύ σημαντικά αυτά τα γκολ. Θέλω τα αμυντικά χαφ να δημιουργούν υπεραριθμία, όχι μόνο ο ένας αλλά και οι δύο. Σημαντική σήμερα είναι η συνολική τους παρουσία. 

Δεν πρέπει να θεωρούμε ότι έχουμε 11 βασικούς παίκτες, έχουμε 18 βασικούς. Χρειαζόμαστε την πνευματική φρεσκάδα από τους παίκτες και ο καθένας θα πρέπει να δίνει το καλύτερο. Αυτός που μένει εκτός, μένει για να ανανεωθεί και να δώσει ότι καλύτερο μπορεί στο επόμενο παιχνίδι".

Για την εικόνα της ομάδας μετά το πρώτο γκολ: "Έχοντας κερδίσει με 2-0 στο πρώτο παιχνίδι και όντας μπροστά με 1-0, ήταν φυσιολογική μία χαλάρωση στο παιχνίδι. Για μένα ήταν σημαντικό ότι μετά το γκολ του Ατρομήτου σκοράραμε 2 γκολ και καταφέραμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Ήταν καλό το σημάδι ότι αντιδράσαμε και καταφέραμε να κερδίσουμε το παιχνίδι".

Για το αν υπολογίζει την ΑΕΚ ως βασικό αντίπαλο σε πρωτάθλημα και Κύπελλο: "Για μένα αυτό που με ανησυχεί και με απασχολεί είναι το παιχνίδι της Δευτέρας. Δεν σκέφτομαι τους υπόλοιπους, σκέφτομαι μόνο εμάς".

Για το αν προτιμάει συγκεκριμένο αντίπαλο για τα ημιτελικά: "Οι ημιτελικοί είναι πάντα περίεργοι αγώνες, διαφορετικοί. Θα πρέπει να προσέξεις κάθε λεπτομέρεια και να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος για να πάρεις το μέγιστο. Θα υπάρξουν ενδιάμεσα και αγώνες πρωταθλήματος, οπότε κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι".

……………………………….

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης μίλησε μετά την πρόκριση στους ημιτελικούς , για το ματς με τον ατρόμητο , αλλά και το σερί της ομάδας.
Για το ματς με τον Ατρόμητο: "Δεν ήταν εύκολο παιχνίδι. Ο Ατρόμητος έχει μία καλή ομάδα. Θα έπρεπε να δείξουμε μεγαλύτερη συγκέντρωση, αλλά θέλαμε να κρατήσουμε και δυνάμεις για το πρωτάθλημα. Έπρεπε να γίνει συντήρηση. 

Πετύχαμε τρία όμορφα γκολ, κοιτάμε τη συνέχεια. Δεν υπάρχει γυρισμός. Πρέπει να κατακτήσουμε σίγουρα το πρωτάθλημα και να διεκδικήσουμε μέχρι τέλους και το κύπελλο. 

Παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, ο προπονητής δίνει ευκαιρίες σε όλους και έτσι υπάρχει ισορροπία στην ομάδα. Υπάρχει βάθος στην ομάδα. Οι παίκτες που έρχονται από τον πάγκο βοηθάνε και δίνουν λύσεις στον προπονητή, αλλά και βοήθεια σε όσους αγωνίζονται ήδη".

Για το αήττητο σερί του ΠΑΟΚ στα τελευταία παιχνίδια είπε: "Είναι το στυλ του προπονητή, είναι το κλίμα της ομάδας που είναι τρομερό, αλλά είναι και η αλληλοεκτίμηση που έχουμε μεταξύ μας. Ο ένας βοηθάει τον άλλον και βελτιώνουμε τις αδυναμίες μας. Επίσης βελτιωνόμαστε σε σχέση με την αρχή της σεζόν σε κάποια τακτικά ζητήματα".

Για τα γκολ που δέχεται, μετά το δικό του σερί: "Είναι θέμα ατυχίας και συγκυριών. Και σήμερα και στα Γιάννενα ήμασταν λίγο πιο χαλαροί, όμως αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει. Πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και στα 90 λεπτά και να μην τα παρατάμε".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4