Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

14 Ιανουαρίου 2020

Άνετο πέρασμα από το νησί των Φαιάκων (2018)

Σαν σήμερα στις 14/1/2018, για την 17η αγωνιστική της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε εκτός έδρας την Κέρκυρα με 0-3 ...

Ο Λουτσέσκου παράταξε τον ΠΑΟΚ με 4-2-3-1, έχοντας τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, Μάτος, Βϊερίνια, Μαλεζά, Βαρέλα στην άμυνα, Τσίμιροτ, Μαυρίτσιο αμυντικά χαφ, Κάμπος, Λημνιό, Πέλκας στα χαφ, και στην επίθεση τον Κουλούρη. 

Ο ΠΑΟΚ, έχοντας τη συμπαράσταση 1.000 και πλέον οπαδών του, μετά από ένα μετριότατο πρώτο δεκαπεντάλεπτο, ανέβασε στη συνέχεια στροφές και στο 23' πήρε κεφάλι στο σκορ, όταν ο Μάτος με κοντινή προβολή μετά από εκτέλεση φάουλ του Βιεϊρίνια νίκησε τον Κουτζαβασίλη κάνοντας το 0-1! 

Στα λεπτά που ακολούθησαν ως το τέλος του ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ ήταν ο κυρίαρχος στο παιχνίδι, είχε μια δυο ευκαιρίες για να διπλασιάσει τα τέρματά του, την ώρα που οι γηπεδούχοι δεν απειλούσαν την εστία μας, παρά μόνο με κάποια μακρινά σουτ που δεν ανησύχησαν τον σταθερότατο και σήμερα Πασχαλάκη. 

Με την έναρξη της επανάληψης η Κέρκυρα είχε μια μικρή επιθετική δραστηριότητα, όμως στο 57' ο Κάμπος έκανε σέντρα σουτ από τα αριστερά, η μπάλα πέρασε πάνω από τον Κουτζαβασίλη και έγινε το 0-2, ψαλιδίζοντας τις όποιες ελπίδες είχαν οι παίκτες της Κέρκυρας για να πάρουν κάτι από το παιχνίδι! 
Ο ΠΑΟΚ με λυμένα πια τα πόδια των παικτών του, συνέχισε να δημιουργεί ευκαιρίες και στο 78' ο Πέλκας σημείωσε το 0-3, με εξαιρετική προσπάθεια! 

Η καλύτερη επιθετική προσπάθεια της Κέρκυρας σημειώθηκε στο 81ο λεπτό, όταν ο Βαρέλα απομάκρυνε το πλασέ του Τουράμ, ενώ νωρίτερα πραγματοποίησε εξαιρετική επέμβαση ο Πασχαλάκης σε προσπάθεια του επιθετικού των γηπεδούχων! 

Στο τελευταίο ο Δικέφαλος έχασε μεγάλες ευκαιρίες για το τέταρτο γκολ, με κορυφαία την εκτέλεση φάουλ του Μαουρίτσιο στο 90ό λεπτό, ο Κουτζαβασίλης έμεινε άγαλμα, η μπάλα όμως πήγε στο δοκάρι! 

Οι συνθέσεις: 

Κέρκυρα: Κουτζαβασίλης, Σπίνουλας, Ιωάννου, Γρομητσάρης, Αναστασίου, Κ. Ντιόγκο, Μπάουμαν (63' Ρόλε), Γεωργίου, Κόντος (76' Γεωργακόπουλος), Ζορμπάς, Μυτίδης (59' Τουράμ). 

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βϊερίνια, Μαλεζάς, Βαρέλα, Τσίμιροτ, Μαυρίτσιο, Κάμπος (79' Μπίσεσβαρ), Λημνιός (59' Μακ), Πέλκας, Κουλούρης (58' Πρίγιοβιτς ). 

……………………………. 

Ο εκ των σκόρερ της επικράτησης του ΠΑΟΚ στο νησί των Φαιάκων μίλησε για το παιχνίδι και τη συνέχεια στο πρωτάθλημα... 
Αναλυτικά ο Δημήτρης Πέλκας τόνισε: 

Για το γκολ που σημείωσε: "Δεν ήταν εύκολο, γλιστρούσε αρκετά ο αγωνιστικός χώρος από την αρχή, έπεσα, σηκώθηκα και ανέκτησα την κατοχή της μπάλας. Γνωρίζοντας που βρίσκεται η εστία, σούταρα..." 

Για το ποιο είναι πιο σημαντικό, το μηδέν παθητικό ή τα τρία γκολ στην επίθεση; "Και τα δυο είναι σημαντικά. Σαφώς να μην δέχεσαι γκολ αλλά και να έχεις ευκαιρίες για να σκοράρεις. Στο τέλος είχαμε αρκετές για άλλα γκολ, έχουμε κάνει λάθη γιατί ακόμη και σε παιχνίδια που κερδίζεις, κάνεις λάθη, θα το ξαναδούμε το παιχνίδι. Θέλουμε να βελτιωνόμαστε συνεχώς". 

Για το στόχο του πρωταθλήματος: "Προσωπικά το πιστεύω. Όλοι το πιστεύουμε στα αποδυτήρια. Δεν με αγχώνει η κορυφή. Δεν κοιτάμε μακροπρόθεσμα. Έναν βαθμό πίσω, έναν μπροστά, κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά". 

Για το αν θα κρίνουν τον τίτλο τα ντέρμπι: "Σίγουρα θα παίξουν ρόλο τα μεταξύ μας παιχνίδια. Έχουμε ακόμη πέντε ματς. Τα πάντα μπορεί να συμβούν. Υπάρχουν ομάδες ικανές να κόψουν βαθμούς, θα είναι συναρπαστικό φέτος το πρωτάθλημα..." 

Για την υπόκλιση που έκανε στον πανηγυρισμό του: "Τόσος κόσμος ήρθε με καράβι, μετά από έξι ώρες ταξίδι. Μας έδωσαν θετική ενέργεια, βρέθηκαν δίπλα μας, ήταν το λιγότερο..." 

……………………………. 

Ο τεχνικός του Δικεφάλου μίλησε μεταξύ άλλων για την σημερινή εμφάνιση καθώς και για τον Μάρσιο Αζεβέδο... 
Αναλυτικά ο Ράζβαν Λουτσέσκου τόνισε: 

Για τη σημερινή εμφάνιση των παικτών του και τα λάθη των ποδοσφαιριστών του: "Σε ένα παιχνίδι μπορεί να υπάρξουν και λάθη, είναι φυσιολογικό. Το γήπεδο δεν μας βοήθησε καθόλου, αναγκαστήκαμε να κάνουμε πολλές επαφές κι ίσως αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι η ΑΟΚ Κέρκυρα είχε μεγάλη επιθετικότητα. 

Σε τέτοια ματς, θα πρέπει να έχεις υπομονή και να εκμεταλλευτείς την πρώτη σου ευκαιρία. Αυτό κάναμε εμείς σήμερα. Λάθη δεν έγιναν μόνο στο κέντρο, είχαμε γενικότερα προβλήματα σήμερα.Για την αντίπαλη ομάδα ήταν εύκολο να παίξει με μεγάλες μπάλες. 

Στο τέλος όμως, πήραμε ένα αποτέλεσμα που ήταν δίκαιο με βάση την εικόνα του αγώνα, είχαμε τους περισσότερους χώρους γιατί η ΑΟΚ Κέρκυρα ανέβηκε ψηλά για να πετύχει γκολ". 

Για το μηδέν στην άμυνα: "Ναι είναι πολύ σημαντικό. Μας δίνει αυτοπεποίθηση και δείχνει καλή νοοτροπία. Μπορεί να γίνουν και λάθη κάποιες στιγμές, άνθρωποι είμαστε, αλλά έχοντας σωστό πνεύμα μπορούμε να αντιδράσουμε και να καλύψουμε τέτοιες καταστάσεις. Πάντα η ομάδα που δεν δέχεται εκτός έδρας γκολ, έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση". 

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε ο Κουλούρης αντί του Πρίγιοβιτς: "Έχουμε ένα γκρουπ παικτών, το οποίο πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Παλεύουμε για δύο διοργανώσεις. Πρέπει μία ομάδα να έχει καλή οργάνωση και νοοτροπία και να βρίσκει και λύσεις από τους παίκτες που έρχονται, όπως είχα πει και στους παίκτες μου. 

Παίξαμε τρία παιχνίδια αυτή την βδομάδα και ήθελα να χρησιμοποιήσω όλους τους παίκτες, γιατί ήθελα να τα κερδίσουμε αυτά τα τρία παιχνίδια". 

Για το πότε θα είναι έτοιμος ο Αζεβέδο: "Μην περιμένετε να τον δείτε στο γήπεδο σε λιγότερο από 3 βδομάδες. Σε 3-4 βδομάδες θα είναι σε ένα πολύ καλό επίπεδο. 

Πρέπει να έχουμε ισορροπία και να του δώσουμε τη δυνατότητα όταν μπει να κάνει καλά πράγματα και σαν ομάδα να μην ρισκάρουμε και να πάρουμε καλά αποτελέσματα. Εστιάζω στο τι πρέπει να κάνουμε, δουλεύοντας παράλληλα και με τον Αζεβέδο". 

………………………………. 

Ο γκολκίπερ του Δικεφάλου μίλησε για το διπλό στην Κέρκυρα... 
Αναλυτικά ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης τόνισε: 

"Είναι πολύ ευχάριστο ότι κρατήσαμε και σήμερα το μηδέν πίσω, αυτό οφείλεται σε συλλογική δουλειά. Συνεχίζουμε με την ίδια σοβαρότητα και πειθαρχία. Η δουλειά του τερματοφύλακα σε μία μεγάλη ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ, είναι να παρέμβει σε 1-2 φάσεις. 

Πρέπει να είσαι έτοιμος ανά πάσα στιγμή και να έχεις την απαραίτητη συγκέντρωση.Εμείς συνεχίζουμε με την ίδια σοβαρότητα για τον στόχο μας. 

Κάποιες στιγμές όταν οι συμπαίκτες μου τρέχουν για 85 λεπτά, θα υπάρχει και κόπωση. Εκεί πρέπει να υπάρχει ο τερματοφύλακας, εγώ το έκανα σωστά αυτό σήμερα και φύγαμε με το μηδέν πίσω". 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4