Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

24 Ιανουαρίου 2020

Προβάδισμα πρόκρισης στους "4" (2018)

Σαν σήμερα στις 24/1/2018, στο πλαίσιο του πρώτου αγώνα της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, ο ΠΑΟΚ κέρδισε στην Τούμπα τον Ατρόμητο με 2-0 ...

Μπροστά σε 9.000 περίπου θεατές, ο Λουτσέσκου παράταξε στο αρχικό σχήμα τους Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, Μάτος, Μαλεζά, Βαρέλα, Βιεϊρίνια στην άμυνα, Τσίμιρτοτ, Σάκχοφ αμυντικά χαφ, Λημνιό, Πέλκα, Μακ μεσοεπιθετικά, και στην κορυφή της επίθεσης τον Κουλούρη. 

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο ματς, όταν στο 9ο λεπτό, όταν ο Μάτος απέκρουσε πάνω στη γραμμή το σουτ του Ντιγκινί, με τον Πασχαλάκη εξουδετερωμένο. Δέκα λεπτά αργότερα το σκορ άνοιξε. 

Ο Βιεϊρίνια σέντραρε συρτά από τα αριστερά, ο Σάκχοφ με τακουνάκι πάσαρε στον Πέλκα που με κοντινή προβολή σκόραρε. Ο Πέλκας τη στιγμή που η μπάλα φεύγει από τον Σάκχοφ ήταν σε θέση οφ σάιντ, κάτι που δεν είδε ο βοηθός. 

Στο 30ό λεπτό ο Πέλκας τραυματίστηκε στη μύτη μετά από σύγκρουσή του με τον Ντάουντα και έγινε αναγκαστική αλλαγή, παραχωρώντας τη θέση του τον Ελ Καντουρί. 

Στην τελευταία καλή στιγμή του 45λεπτου, στις καθυστερήσεις, ο Κουλούρης είχε μια πολύ καλή στιγμή, αλλά το γυριστό σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ! 
Στην επανάληψη είδαμε ένα από τα χειρότερα δεύτερα 45λεπτα του ΠΑΟΚ εκείνης της σεζόν.  

Χωρίς ενέργεια, χωρίς νεύρο λες και παίζανε παιχνίδι προπόνησης, οι παίκτες μας επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να κάνουν όνειρα ισοφάρισης. 

Η πρώτη καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 68ο λεπτό, με τον Μάτος να πιάνει την κεφαλιά από κοντά άουτ! 

Τι γκολ που έδωσε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στον ΠΑΟΚ το σημείωσε στο 85' ο Σάκχοφ με κεφαλιά, μετά από σέντρα του Ελ Καντουρί. Νωρίτερα ο Μίρκοβιτς απέκρουσε πολύ δύσκολα την κεφαλιά του Πρίγιοβιτς. 

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης, οι 11 (!) τελικές που έβγαλε ο Ατρόμητος (9 εμείς), έχοντας μόλις 33% κατοχή της μπάλας!
Oι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Μαλεζάς, Βιεϊρίνια, Σάκχοφ, Τσίμιροτ, Πέλκας (34' Ελ Καντουρί), Λημνιός, Μακ (78' Κάμπος), Κουλούρης (64' Πρίγιοβιτς). 

Ατρόμητος: Μίρκοβιτς, Ρισβάνης, Νάτσος (83' Ούμπιντες), Καρασαλίδης, Σάκιτς, Βασιλακάκης, Μάντσον, Ντιγκινί, Ντάουντα (72' Βασιλείου), Μπουσούλατζιτς (83' Κυριακίδης), Κιβρακίδης. 

............................................... 

O τεχνικός του Δικεφάλου αναφέρθηκε στο σκορ πρόκρισης που πέτυχε η ομάδα κόντρα στον Ατρόμητο, καθώς και για τον άτυχο τραυματισμό του Δημήτρη Πέλκα.. 
Αναλυτικά ο Ράζβαν Λουτσέσκου τόνισε: 

Για την εικόνα του ματς: "Αυτό είναι το στυλ του παιχνιδιού μας. Στην έδρας μας αναγκαστήκαμε να επιτεθούμε κι ο Ατρόμητος προσπάθησε να μας βρει στο ετρανζίσιον. Είναι μέσα στις πρώτους τέσσερις ομάδες στην Ελλάδα, περιμέναμε ένα δύσκολο παιχνίδι κι έτσι αποδείχθηκε"

Για τις επικίνδυνες αντεπιθέσεις του Ατρομήτου: "Είμαστε μια ομάδα που έχει τον έλεγχο της μπάλας. Ο Ατρόμητος αποδέχθηκε το ρόλο να αμυνθεί πιο χαμηλά. Εμείς καταφέραμε να κερδίσουμε 2-0, ήμασταν καλοί στο αμυντικό κομμάτι και πρέπει να το τονίσουμε κι αυτό"

Για το σερί των 10 συνεχόμενων νικών: "Είναι ωραίο που φτάσαμε το συγκεκριμένο ρεκόρ. Το σημαντικό για εμάς είναι το επόμενο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Αυτό που με απογοητεύει, είναι ο τραυματισμός του Πέλκα..."

Για τον Αζεβέδο"Είναι εδώ για να χρησιμοποιηθεί. Υπήρχε χώρος για να βρίσκεται στην αποστολή για να αντιληφθεί πως προετοιμαζόμαστε για έναν αγώνα. Σε δέκα ημέρες θα βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση"

Για τη φιλοσοφία που είχε ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι του: "Στο πρώτο ημίχρονο προσπαθήσαμε να παίξουμε πολύ άμεσα με αποτέλεσμα να χάσουμε κάποιες μπάλες και να θέσουμε το παιχνίδι μας υπό κίνδυνο. 

Στο δεύτερο ημίχρονο έπρεπε να διαχειριστούμε καλύτερα την κατοχή μας, καταφέραμε να σκοράρουμε το δεύτερο γκολ, ήταν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα απέναντι σε μια πολύ καλό ομάδα"

Για τον Βιεϊρίνια: "Ο Αντρέ μπορεί να παίξει και δεξιά αλλά και μπροστά. Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι μας μπροστά. Σήμερα διαχειριστήκαμε πολύ καλά το σύνολό μας και πήραμε μια σημαντική νίκη". 

……………………………………….. 

O σκόρερ του δεύτερου τέρματος του Δικεφάλου που ουσιαστικά διαμόρφωσε ένα σκορ πρόκρισης, μίλησε μετά το παιχνίδι... 
Αναλυτικά ο Εβγέν Σάκχοφ τόνισε: 

Για το ότι μαζί με τον Πρίγιοβιτς είναι οι πρώτοι σκόρερ στο κύπελλο: "Νιώθω ωραία γι' αυτό και ήθελα να βάλω κι άλλα γκολ". 

Για τον περιορισμένο χρόνο συμμετοχής του: "Αυτή η ερώτηση δεν είναι για μένα είναι για τον άνθρωπο που επιλέγει ποιοι θα παίξουν. Εγώ πάντα είμαι έτοιμος και κάνω ότι περνάει το χέρι μου". 

Για την έλευση του Μαουρίσιο: "Δεν έχει να κάνει με τον Μαουρίσιο. Υπάρχει ανταγωνισμός αυτό μας βοηθάει να γίνουμε καλύτεροι. Είναι θέμα προπονητή το ποιους θα επιλέγει". 

Για το αν το 2-0 είναι σκορ πρόκρισης: "Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν τελειώνει τίποτα. Υπάρχει άλλο ένα παιχνίδι και όλα είναι πιθανά". 

Για το πως διατηρεί την φόρμα του όταν δεν αγωνίζεται: "Είναι δύσκολο να διατηρηθείς καλά για να έχεις φόρμα και ρυθμό. Προσπαθώ πάντα για το καλύτερο, για να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό όποτε και αν αγωνίζομαι". 

…………………………………………… 

O Αντελίνο Βιεϊρίνια μίλησε για την επικράτηση επί του Ατρομήτου που φέρνει τον ΠΑΟΚ ένα βήμα από τα ημιτελικά του κυπέλλου... 
Αναλυτικά τόνισε: 

Για τα γενέθλια τoυ: "Η γυναίκα μου μου έστειλε τούρτα και γιορτάσαμε μαζί με την ομάδα. Μου ευχήθηκαν νίκες, αυτό είναι το σημαντικό"

Για αν το 2-0 είναι σκορ πρόκρισης: "Στόχος μας είναι και το κύπελλο, εκτός από το πρωτάθλημα. Κάναμε ένα σημαντικό βήμα. Είναι καλό αποτέλεσμα, αλλά τίποτα δεν τελείωσε. Έχουμε ακόμα ένα παιχνίδι. 

Όμως το ξεχνάμε σκεφτόμαστε πλέον τον Παναιτωλικό, εκεί είναι το μυαλό μας .Ήταν δύσκολο παιχνίδι, έτσι θα είναι και στην Αθήνα, δεν τελείωσε όμως κάτι, πρέπει να δουλέψουμε πολύ για να πάρουμε την πρόκριση"

Για την ωριμότητα που διακατέχει το παιχνίδι του πλέον: "Όσο περνάνε τα χρόνια η τρέλα είναι λιγότερη. Σκέφτομαι πιο πολύ ομαδικά. Αν μπορώ να κάνω αυτό που μου αρέσει θα το κάνω. Είμαι πλέον πολύ πιο ώριμος στο παιχνίδι μου, σκέφτομαι διαφορετικά συγκριτικά με την πρώτη μου θητεία στον ΠΑΟΚ. Όμως έχω την ίδια τρέλα για τον ΠΑΟΚ όπως και τότε"

Για την έλευση του Αζεβέδο: "Ο ανταγωνισμός είναι καλός. Βοηθάει την ομάδα και τον προπονητή. Ό,τι έρθει θα είναι για καλό. Δε θέλω να παίξω τερματοφύλακας γιατί είμαι λίγο κοντός". 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4