Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

28 Ιανουαρίου 2020

Διπλό στο Αγρίνιο με Πρίγιοβιτς (2018)

Σαν σήμερα στις 28/1/2018, για την 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League, o ΠΑΟΚ πήρε μεγάλο διπλό εκτός έδρας νικώντας με 0-1 τον Παναιτωλικό ...

Ο Λουτσέσκου παράταξε στο αρχικό σχήμα τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα Μάτος – Βαρέλα – Κρέσπο – Βιεϊρίνια, αμυντικά χαφ τους Κάνιας – Μαουρίτσιο, μπροστά τους οι Κάμπος – Ελ Καντουρί – Λημνιός και στην κορυφή της επίθεσης ο Πρίγιοβιτς 

Ο Δικέφαλος στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού προσπάθησε να επιβάλλει τον ρυθμό του, είχε μια καλή στιγμή στο 4o λεπτό μετά από ατομική ενέργεια και σουτ του Κάμπος, με τον Κυριακίδη να αποκρούει σε κόρνερ. 

Η ομάδα πιέζοντας ως το 15' ψηλά προσπαθούσε να βρει διαδρόμους προς την εστία του Παναιτωλικού, αλλά σταδιακά οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν, εκμεταλλευόμενοι κυρίως, τα αβίαστα λάθη των παικτών της μεσαίας γραμμής μας (Κάνιας - Μαουρίτσιο). 

Στο 21ο λεπτό, ο Μπίσεσβαρ πέρασε στη θέση του Ελ Καντουρί, ο οποίος αναγκαστική αλλαγή λόγω ενοχλήσεων στον δικέφαλο και χρειάστηκε να φτάσουμε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, με τον Κάμπος από κοντά να σουτάρει άουτ, μετά από μπαλιά πάρε - βάλε του Μπίσεσβαρ 

Νωρίτερα, στο 42ο λεπτό ο Πασχαλάκης σε ετοιμότητα απέκρουσε το σουτ του Κλέσιο, στην καλύτερη στιγμή των γηπεδούχων στο ματς! 

Η καλή σχετικά εικόνα του ΠΑΟΚ στο τελείωμα του πρώτου 45λεπτου, δεν είχε συνέχεια με την έναρξη της επανάληψης, τα λάθη συνεχιζόταν, η ομάδα μεσοεπιθετικά δεν μπορούσε να βγάλει φάσεις, ο χρόνος κυλούσε και κάπου κοντά στο 60' γύρισε ο διακόπτης! 

Ο Δικέφαλος άρχισε να ανεβάζει κατακόρυφα την πίεσή του, στο 64' ο Μπίσεσβαρ σούταρε, η μπάλα κόντραρε και ο Κυριακίδης έβγαλε το άβγαλτο!

Τρία λεπτά αργότερα, ο Θάνος αρνήθηκε στον ΠΑΟΚ καθαρό πέναλτι! Μετά από σέντρα του Κάμπος, ο Μιχάι σταμάτησε την μπάλα με το χέρι, ο Θάνος δεν είδε τίποτε, όπως και ο βοηθός!
Στο επόμενο λεπτό, κεφαλιά του Μάτος ο Κυριακίδης απέκρουσε, ο Πρίγιοβιτς σούταρε και ο Κυριακίδης με το κεφάλι απέκρουσε. 

Το γκολ, που λύτρωσε τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 86ο λεπτό, όταν ο Θάνος έδωσε πέναλτι για τον ΠΑΟΚ σε ανατροπή του Βαρέλα από τον Μιχάι, το εκτέλεσε εκπληκτικά ο Πρίγιοβιτς και χάρισε στον Δικέφαλο το τρίποντο! 
Οι συνθέσεις: 

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Ροντρίγκες (91' Βακράνος), Μάζουρεκ, Ρόσα, Κλέσιο (71' Βασιλούδης), Ντίας (81' Χαντάκιας), Πάουλο, Τσοκάνης, Μαρινάκης, Μιχάι, Μοράρ. 

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Μαουρίτσιο, Κάνιας (79' Σάκχοφ), Κάμπος, Ελ Καντουρί (21' Μπίσεσβαρ), Λημνιός (58' Μακ), Πρίγιοβιτς. 

................................................ 

Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς στις δηλώσεις του μετά το διπλό στο Αγρίνιο...
Αναλυτικά όσα είπε: 

Για το παιχνίδι ανέφερε: "Σήμερα κάναμε τη δουλειά μας σωστά. Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, είχαμε ευκαιρίες, είχα κι εγώ δύο καλές φάσεις για να σκοράρω. Οι περισσότερες φάσεις μας ήταν από μπαλιές σε ριμπάουντ που πήραμε. 

Όσον αφορά τον Παναιτωλικό, έπαιξε πολύ κλειστά. Το πέναλτι που κερδίσαμε, ήταν. Γενικά στο παιχνίδι υπήρξαν πολύ δυνατά μαρκαρίσματα γι' αυτό και ο διαιτητής το σταματούσε συχνά". 

Για το πόσο σημαντική ήταν η νίκη, σχολίασε: "Θα πρέπει να κερδίσουμε όλα αυτά τα παιχνίδια που απομένουν. Να νικάμε όπου και να παίζουμε, γιατί παιχνίδια σαν αυτό κρίνουν πολλές φορές τον πρωταθλητή. Πιστεύω πως το πρωτάθλημα θα κριθεί στην Τούμπα." 

Όσο για τα γκολ που πέτυχε: "Οι συμπαίκτες μου κάνουν καλή δουλειά και με βοηθάν να σκοράρω. Πρώτα από όλα αυτό που με ενδιαφέρει, είναι να κερδίσουμε το νταμπλ και από εκεί και πέρα, όποια προσωπική διάκριση έρθει είναι καλοδεχούμενη". 

Για το πώς περνάει η ζωή του στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε: "Την απολαμβάνω, θεωρώ "σπίτι" μου την Ελλάδα, ο κόσμος με έχει αγκαλιάσει πολύ θερμά". 

Για τα σενάρια που υπήρξαν για ενδεχόμενη μεταγραφή του: "Είμαι συγκεντρωμένος στον ΠΑΟΚ και δουλεύω για τον ΠΑΟΚ κάθε μέρα. Ξέρω ότι υπήρξε ενδιαφέρον, ήρθαν προτάσεις από ομάδες. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα γίνει σήμερα, αύριο, του χρόνου. Μόνο ο Θεός ξέρει. Εγώ είμαι εδώ και παλεύω για τον ΠΑΟΚ". 

Αν έπρεπε να διαλέξει ανάμεσα σε πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ ή μια καλή πορεία με τη Σερβία στο Μουντιάλ: "Και τα δύο θα τα ήθελα, αλλά αν έπρεπε να διαλέξω ένα θα επέλεγα για το πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ". 

……………………………. 

Ο τεχνικός του Δικεφάλου μίλησε για την μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ και τη συνέχεια στο πρωτάθλημα... 
Αναλυτικά ο Ράζβαν Λουτσέσκου τόνισε: 

Για την νίκη και την σημασία της: "Είμαι πολύ ικανοποιημένος προσωπικά από τη νίκη και το παιχνίδι. Ξέραμε ότι θα είναι δύσκολος αγώνας και είχαμε συζητήσει ότι θα πρέπει να είμαστε ήρεμοι. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, σήμερα ήταν μία τεράστια νίκη, παλεύοντας και κερδίζοντας μία ομάδα με μεγάλο κίνητρο. 

Ήταν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι κι από αυτή την άποψη.Δεν είμαστε η Μπαρτσελόνα, δεν γίνεται από το ένα λεπτό στο άλλο. Ο Παναιτωλικός είναι μία ομάδα με συνοχή, που περίμενε αρκετά πίσω για να χτυπήσει στο τρανζίσιον. Δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίζεις αυτή την ομάδα. 

Για μένα αυτή είναι μία νίκη λόγω συνέπειας που είχαμε στο πρώτο και στο δεύτερο ημίχρονο. Ίσως αν σκοράραμε στο πρώτο μέρος, να δείχναμε περισσότερο την ποιότητα μας, πετυχαίνοντας κι άλλα γκολ".

Για την μεσαία γραμμή και αν θα υπάρξει ενίσχυση: "Ήξερα ότι θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Στο πρώτο μέρος είχαμε ισορροπία. Έχοντας μία ομάδα που περιμένει να κλέβει μπάλες, έπρεπε α ρισκάρουμε. Δεν μας έκανε η ισοπαλία ούτε σήμερα, ποτέ σε κανένα παιχνίδι. 

Από εκεί και πέρα, όσον αφορά στη δήλωση που είχα κάνει για την κατάσταση στο κέντρο, ήμουν λίγο σε ένταση λόγω του παιχνιδιού που θα ήταν δύσκολο. Ένα σημαντικό στοιχείο είναι ότι ο αντίπαλος έχει ταχύτητα μπροστά κι έχει δείξει μεγάλη βελτίωση στα τελευταία παιχνίδια. 

Στο τέλος ρισκάραμε, είχαμε 4-5 μεγάλες ευκαιρίες και κινδυνέψαμε και σε μία φάση που κάναμε ανάπτυξη και χάσαμε την μπάλα". 

Για τον Βιεϊρίνια και την εμφάνιση που έκανε: "Για αυτό είναι αρχηγός ο Βιεϊρίνια. Είναι μία φανταστική προσωπικότητα και παίκτης"

Για τον Ελ Καντουρί και τον τραυματισμό "Αυτή ήταν η λύση που είχαμε και η άλλη ο Μπίσεσβαρ , ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από πρόβλημα στην μέση και δεν προπονήθηκε κάποιες ημέρες. Μιλήσαμε με τον Ομάρ κι αποφασίσαμε να ξεκινήσει αυτός. 

Και ειλικρινά, πιστεύω ότι ο Μπίσεσβαρ έχοντας αυτή την τεράστια ποιότητα θα μπορούσε να δώσει λύσεις στο τέλος, ενώ ο αντίπαλος θα ήταν πιο κουρασμένος"

Για τον αν θεωρεί πως η ομάδα του έχει πλέον μέταλλο: "Και στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο φάνηκε ότι είναι πολύ σημαντικό να παλεύουμε σε κάθε αγώνα μέχρι το τελευταίο λεπτό. Το πιστεύω πολύ αυτό. Μπορώ να πω ότι πλέον στην ομάδα κάτι μεγαλώνει, κάτι διαφορετικό δημιουργείται στο πνεύμα. 

Είδατε και τις αντιδράσεις των παικτών πριν και μετά το πέναλτι πόσο ήθελαν να κερδίσουν αυτό το παιχνίδι, αλλά και πόσο μεγαλώνει πλέον η αυτοπεποίθηση μας".

Για τον διαιτητή: "Για ποιο λόγο και τι να σχολιάσω για τον διαιτητή; Θα χάσουμε χρόνο για απλά πράγματα"

………………………………………. 

O Αντελίνο Βιεϊρίνια, μετά την νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο, στις δηλώσεις του επεσήμανε πως πίστευε αυτά τα παιχνίδι δίνουν το πρωτάθλημα! 
Αναλυτικά τα όσα είπε: 

"Πρέπει να συνεχίσουμε μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος έτσι! Να πιστεύουμε ότι μπορούμε να πάρουμε τη νίκη μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Σήμερα παλέψαμε όλοι, τρέξαμε μέχρι το τέλος και θα συνεχίσουμε έτσι μέχρι το τέλος. Το πιστεύουμε για το πρωτάθλημα, έχουμε πολλά ματς ακόμη και πρέπει να κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι. 

Θα δουλέψουμε τώρα για το ματς στα Γιάννινα. Κοντά στο 80' που κοίταξα το χρονόμετρο, ήμουν σίγουρος ότι θα βάλουμε γκολ. Αυτά τα παιχνίδια είναι που κρίνουν τον πρωταθλητή. Στην αρχή είχαμε τελικές προσπάθειες αλλά δεν κάναμε γκολ. Αλλάξαμε τον τρόπου που δουλεύουμε, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα".

Όταν ρωτήθηκε για το ρεκόρ νικών του ΠΑΟΚ, απάντησε: "Δεν κοιτάω τα ρεκόρ, θέλουμε να κερδίσουμε μέχρι το τέλος όλα τα ματς Κάθε ματς είναι τελικός, κοιτάμε παιχνίδι με το παιχνίδι. Έχουμε δείξει τι μπορούμε να κάνουμε. Δε βγάζαμε μακρινές μπαλιές για τον Πρίγιοβιτς. 

Ξέραμε ότι θα ερχόταν το γκολ αν κάναμε αυτά που δουλέψαμε στις προπονήσεις. Δεν κάναμε ένα φανταστικό ματς σήμερα, αλλά παλέψαμε και δείξαμε χαρακτήρα νικητή. Ο κόσμος είναι πάντα μαζί μας δίπλα μας και θέλουμε να πανηγυρίζουμε όλοι μαζί, γιατί μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή παίζεται ο αγώνας". 


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4