Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

27 Ιανουαρίου 2020

Σκορ πρόκρισης με μέτρια εμφάνιση (2016)

Σαν σήμερα στις 27/1/2016, για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, ο ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο ...

Μπροστά σε περίπου 400 ΠΑΟκτσήδες που βρέθηκαν στο γήπεδο, ο Τούντορ παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 4-2-3-1, έχοντας τον Βελλίδη κάτω από τα δοκάρια, Κοροβέση – Τζιαβέλλα – Κόστα – Σκόνδρα στην άμυνα, Τσίμιροτ - Τζιόλη αμυντικά χαφ, Μακ – Πέλκα – Ροντριγκες στα χαφ και τον Αθανασιάδη στην κορυφή. 

Μετά από ένα μοιρασμένο αρχικό τέταρτο, ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να βρει δίχτυα στο 15', χάρη σε μια εξαιρετική έμπνευση του Πέλκα, που με μακρινή λόμπα κρέμασε τον Διούδη αναγκάζοντάς τον να μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα του! 

Τέσσερα λεπτά αργότερα, μετά από εκτέλεση κόρνερ του από τα αριστερά, ο Πέλκας χώθηκε στη μικρή περιοχή των γηπεδούχων, έπιασε την κεφαλιά εξ επαφής αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. 

Στο 35ο λεπτό, ο Πανιώνιος με κεφαλιά του Μασούρα, έκανε το 1-1! Η πρώτη επικίνδυνη φάση των γηπεδούχων κατέληξε σε γκολ! 

Η φάση ξεκίνησε από τα αριστερά, ο Οικονόμου εκμεταλλεύτηκε την απουσία του Σκόνδρα από το άκρο της άμυνας, γύρισε την μπάλα στο 2ο δοκάρι και ο επερχόμενος αμαρκάριστος Μασούρας σκόραρε, την ώρα που οι κεντρικοί αμυντικοί και ο Κοροβέσης απλά παρακολουθούσαν! 

Ο ΠΑΟΚ μετά την ισοφάριση βγήκε στην επίθεση για να απειλήσει, ο Πανιώνιος έπαιζε άμυνα στο μισό γήπεδο, δεν είχαμε κάποια αξιομνημόνευτη φάση και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε 1-1, με τον ΠΑΟΚ να έχει την κατοχή (41%-59%) και οι δύο ομάδες να έχουν από τρεις μόλις τελικές προσπάθειες. 

Η επανάληψη επιφύλασσε ένα πολύ κακό παιχνίδι, με πολλά λάθη και έναν ΠΑΟΚ να αρκείται στην ισοπαλία, κάτι που τελικά πέτυχε καθώς οι γηπεδούχοι δεν έβγαλαν ούτε υποψία φάσης! Ήταν ένα 45λεπτο που θα ξεχαστεί πολύ εύκολα, ένα από τα χειρότερα του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν! 

Ζάιρο - Μυστακίδης -Σάμπο ήταν οι κινήσεις του Κροάτη τεχνικού από τον πάγκο, χωρίς αυτές να αλλάξουν τη μορφή του παιχνιδιού! 
Οι συνθέσεις: 

Πανιώνιος: Διούδης, Οικονόμου, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Βλάχος, Κόρμπος, Σιώπης, Μπακασέτας, Μπαργκάν (68' Τζανδάρης), Μασούρας (81' Χαλκιαδάκης), Ansarifard (58' Καραμάνος). 

ΠΑΟΚ: Βελλίδης, Σκόνδρας, Κόστα, Τζαβέλλας, Κοροβέσης, Τσίμιροτ, Τζιόλης, Ροντρίγκες (82' Μυστακίδης), Πέλκας (91' Σάμπο), Μακ (56' Ζάιρο), Αθανασιάδης... 

…………………………………. 

O προπονητής του Δικεφάλου μίλησε μεταξύ άλλων για την αναμέτρηση στη Νέα Σμύρνη, καθώς και για την τοποθέτηση του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, μια μέρα πριν το ματς ...
Αναλυτικά τόνισε ο Iγκόρ Τούντορ

Για την εικόνα του αγώνα: "Οι ποδοσφαιριστές μου έκαναν μια καλή επίδειξη χαρακτήρα. Ξέραμε ότι δεν θα γίνουν πολλές ευκαιρίες. Είναι όμως ένα καλό αποτέλεσμα. Ο αγωνιστικός χώρος δεν ήταν καλός, οπότε θα ήταν λάθος να έχουμε το μυαλό μας στο πως θα παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. 

Ο αντίπαλος δεν έκανε κάτι, εκτός από δύο γεμίσματα και στο ένα πέτυχε γκολ. Εμείς διαχειριστήκαμε στη συνέχεια το σκορ. Στα επόμενα παιχνίδια η ομάδα θα αλλάξει πρόσωπο, θα επιστρέψουν παίκτες από τραυματισμό που είναι σημαντικοί για μας". 

Για την απόδοση Κοροβέση-Κόστα: "Ο Κοροβέσης είναι μια ευχάριστη έκπληξη για μένα, αν και τον βλέπω στις προπονήσεις και είμαι ικανοποιημένος. Για τον Κόστα ξέρουμε την καριέρα του, τι έχει κάνει. Σήμερα έπαιξε με την εμπειρία του. Δεν ήταν εύκολο μετά από ένα τόσο μεγάλο διάστημα απουσίας". 

Για το αν αισθάνθηκε πιεσμένος μετά το ματς του ΟΑΚΑ: "Όχι τίποτα λιγότερο, τίποτε περισσότερο από το συνηθισμένο".

Για το πως έκρινε την παρουσία του Σκόνδρα: "Αντιλαμβάνεστε διαφορετικά από μένα την κριτική. Έχει να κάνει μόνο με το παιχνίδι και την απόδοσή του. Σήμερα ήταν καλός. Αν αναλογιστούμε ότι λόγω ίωσης είχε χάσει κάποιες προπονήσεις". 

Για την πρόσφατη τοποθέτηση του Μπερμπάτοφ: "Καταλαβαίνω γιατί όλος ο κόσμος ασχολείται με τον Μπερμπάτοφ, γιατί είναι ένας μεγάλος παίκτης. Εγώ όμως στα αποδυτήρια έχω 20 ποδοσφαιριστές. Καλούμαι να πάρω αποφάσεις για το καλό της ομάδας. Δεν υπάρχει προπονητής στον κόσμο που να μην θέλει το καλό της ομάδας και να κάνει κινήσεις κόντρα στον εαυτό του και την ομάδα. 

Αντιλαμβάνομαι ότι ο κόσμος το σκέφτεται αλλιώς, συνήθως όμως δεν είναι αντικειμενικοί, γιατί δεν γνωρίζουν τα αποδυτήρια και μικρά πράγματα, που συμβαίνουν. Εγώ σκέφτομαι την Ο-Μ-Α-Δ-Α. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει ομάδα που βγάζει 11άδα ανάλογα με τα πόσα παίρνει ένας παίκτης. Κι εγώ δεν ξέρω τους μισθούς των παικτών μου". 

Στο τέλος ανέφερε: "Θέλω να με μεταχειρίζονται με σωστό τρόπο, όπως την τελευταία φορά έκανα μία πλάκα. Να έχουμε δίκαιη κρίση...". 

…………………………………………… 

O Ρικάρντο Κόστα τοποθετήθηκε τόσο για τη σημερινή αναμέτρηση, όσο και για τη ρεβάνς της Τούμπας... 
Αναλυτικά τόνισε ο Πορτογάλος αμυντικός: 

Για το παιχνίδι και την φετινή σεζόν: "Παίξαμε δύο ματς στα οποία θέλαμε το αποτέλεσμα. Σε τέτοια παιχνίδια δεν πρέπει να δέχεσαι τέτοια γκολ. Αξίζουν εύσημα και στον αντίπαλο, που πέτυχε ένα ωραίο γκολ με κεφαλιά. 

Τώρα έχουμε άλλα 90 λεπτά, για να πάρουμε την πρόκριση. Αλλάζει συνέχεια η ενδεκάδα. Είναι μία πολύ δύσκολη σεζόν για εμάς. Ξεκινήσαμε από τα playoffs του Europa League, ήρθαν παίκτες και πρέπει να αλλάζουμε συνέχεια συνθέσεις. Έτσι είναι η ζωή στις μεγάλες ομάδες". 

Για τη ρεβάνς της Τούμπας: "Για τη ρεβάνς είναι σημαντικό το αποτέλεσμα γιατί ακόμη και με 0-0 μπορούμε να προκριθούμε. Ο ΠΑΟΚ πρέπει με την ψυχολογία και την νοοτροπία του να παίρνει τα παιχνίδια και έτσι θα πάμε και στο επόμενο". 

……………………………………………. 

Ο Δημήτρης Πέλκας μίλησε για το γκολ που σημείωσε σήμερα και το σύγκρινε με αυτό που σκόραρε κόντρα στην Μπρόντμπυ... 
Aναλυτικά επισήμανε: 

Για το γκολ που πέτυχε: "Εκείνη τη στιγμή σκέφτηκα να σουτάρω, μου στρώθηκε καλά η μπάλα. Σίγουρα θέλαμε να κερδίσουμε, αλλά δεν τα καταφέραμε. Βάλαμε ένα γκολ και περιμένουμε τώρα πως και πως το δεύτερο παιχνίδι, για να καθαρίσουν όλα εκεί".

Για το παιχνίδι: "Ο Πανιώνιος κλείστηκε πίσω στο δεύτερο μέρος και από τη στιγμή που το έκανε αυτό, μείναμε και εμείς από δυνάμεις και αρκεστήκαμε σε αυτό". 

Για το αν θεωρεί καλύτερο το σημερινό γκολ από εκείνο κόντρα στην Μπρόντμπυ: "Αυτό που έβαλα στο παιχνίδι με την Μπρόντμπι ήταν καλύτερο...". 

…………………………………………. 

Ο Γιώργος Τζαβέλλας αναφέρθηκε στις δηλώσεις του, στο σημερινό παιχνίδι, καθώς σε άλλα ζητήματα που αφορούν την ομάδα... 
Αναλυτικά τόνισε ο διεθνής αμυντικός: 

Για το αποτέλεσμα: "Είναι ένα θετικό αποτέλεσμα εμάς, αλλά θα μπορούσαμε μετά το 1-0 να πετύχουμε ένα ακόμη γκολ για να κάνουμε ακόμη πιο εύκολη την πρόκριση για εμάς. 

Δεχθήκαμε ένα όμορφο γκολ, ήταν δύσκολο να μην το δεχτούμε νομίζω. Καλό αποτέλεσμα, συνεχίζουμε... Υπάρχει ένα παιχνίδι με τον Ατρόμητο για το πρωτάθλημα. Το Κύπελλο θα περιμένει, είναι αρκετά αργότερα". 

Για τις απουσίες της ομάδας: "Όταν ένας παίκτης τραυματίζεται, πρέπει να παίξει κάποιος άλλος. Όλες οι ομάδες έχουν τραυματισμούς. Εφόσον υπάρχουν, μπαίνουν κάποια άλλα παιδιά. Νομίζω σήμερα όποια παιδιά μπήκαν βοήθησαν την ομάδα. 

Παίξαμε σχετικά καλά σήμερα, θα μπορούσαμε να παίξουμε ακόμη καλύτερα, όμως αγωνιστήκαμε 2.5 μέρες μετά το μεγάλο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Είμαστε ευχαριστημένοι, κρατάμε κάποια θετικά και συνεχίζουμε...". 

Για το τι φταίει για τα γκολ που δέχεται ο ΠΑΟΚ: "Το σημαντικό είναι ότι δε δεχόμαστε ευκαιρίες, ξεκινάμε από εκεί. Πέρυσι ο αντίπαλος είχε 8-10 τελικές σε κάθε παιχνίδι. Καταφέραμε να το περιορίσουμε αυτό. Κάποιες φορές με κάποια ατομικά λάθη και λόγω της έλλειψης συγκέντρωσης τα δεχόμαστε. Αυτά πρέπει να τα περιορίσουμε". 

Για τις προοπτικές της ομάδας στην διοργάνωση του Κυπέλλου: "Η ομάδα πρέπει να βρει ηρεμία πρώτα από όλα γιατί μην ξεχνάμε ότι και στο δεύτερο παιχνίδι ο Πανιώνιος θα είναι καλύτερος. Αν καταφέρουμε να προκριθούμε στον ημιτελικό και στον τελικό, θα αντιμετωπίσουμε καλούς αντιπάλους. Χρειαζόμαστε δουλειά. Η σεζόν είναι μεγάλη και τα πλέι οφ και το Κύπελλο χρειάζονται συγκέντρωση". 

Για τη σωστή διαχείριση των αγώνων: "Αυτό πρέπει να πετύχουμε. Δεν είναι εύκολο, έχουμε αρκετά νεαρά παιδιά στην ομάδα. Τα παιδιά αυτά έχουν καταφέρει πολλά περισσότερα από αυτά που περιμέναμε. Πρέπει να τα βοηθήσουμε, αυτά βοηθούν όσο μπορούν την ομάδα και έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια. Όλοι μαζί πρέπει να προσπαθήσουμε να αποφύγουμε τα λάθη που κάναμε σε προηγούμενα παιχνίδια". 

Για το κλίμα που υπάρχει στην ομάδα: "Όταν μία ομάδα έχει δύο συνεχόμενα τέτοια αποτελέσματα, σίγουρα το κλίμα δεν μπορεί να είναι καλό, δεν μπορεί κανείς να είναι ευτυχισμένος. Υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη πίεση μετά από αυτά και αυτήν πρέπει να την αντέξουμε. Οι μεγάλες ομάδες έτσι είναι, αν δεν μπορείς να αντέχεις στην πίεση δεν μπορείς να είσαι σε αυτές". 

Για τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ: "Αυτή τη στιγμή ο Μπερμπάτοφ λείπει από την ομάδα, αυτά τα τρία παιχνίδια. Θα μπορούσε να είναι κοντά μας, να μας βοηθήσει και όταν είναι πίσω θα ξανασυζητήσουμε με καλύτερες ερωτήσεις..."

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4