Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

06 Ιανουαρίου 2020

Φιλική ήττα για τη Μικτή Θεσσαλονίκης (1938)

Σαν σήμερα στις 6/1/1938, η Μικτή Θεσσαλονίκης αντιμετώπισε σε φιλικό παιχνίδι στο γήπεδο του Ηρακλή την αυστριακή Ραπίντ Βιέννης … 

Οι φιλοξενούμενοι πήραν τη νίκη με 2-3 σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι με ανατροπές, που ενθουσίασε τις χιλιάδες των θεατών οι οποίοι κατέκλυσαν τις εξέδρες αψηφώντας τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν! 

Η Ραπίντ προηγήθηκε στο 17' με τον Βόλντερ, όμως η Μικτή ισοφάρισε στο 41’ με κεφαλιά του Κλεάνθη Βικελίδη και με το σκορ στο 1-1 πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, όταν ακούστηκε το σφύριγμα του διαιτητή Κωνσταντινίδη. 

Με την έναρξη της επανάληψης, στο 46ο λεπτό ο Αγγελάκης έδωσε το προβάδισμα στη Μικτή, αλλά η συνέχεια ανήκε στους Αυστριακούς. 

Έτσι με δύο γκολ που σημείωσε ο Μπίντερ στο 50’ και στο 60’, πήραν τελικά τη νίκη με 2-3, αποσπώντας το χειροκρότημα του κόσμου. 

Στο φιλικό αυτό ματς, ο ΠΑΟΚ εκπροσωπήθηκε από τους Σωτηριάδη, Βατίκη, Κοσμίδη και Δ. Βασιλειάδη. 

* Στην αρχική εικόνα μια προπολεμική φωτογραφία του πρωταθλητή Θεσσαλονίκης ΠΑΟΚ της περιόδου 1936-1937, στην οποία εικονίζονται πολλοί παίκτες της επόμενης σεζόν 1937-1938

Διακρίνονται οι: Όρθιοι από αριστερά: Τακάτσογλου, Γεωργίου, Ιωαννίδης, Καλογιάννης, Ηλιόπουλος. Καθιστοί: Πανίδης, Ζακαπίδας, Σωτηριάδης, Μοσχίδης, Βατίκης, Μποσταντζόγλου. 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4