Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

29 Ιανουαρίου 2020

Διπλό στο Αγρίνιο παίζοντας με "10" (2017)

Σαν σήμερα στις 29/1/2017, για την 18η αγωνιστική της Super League, ο ΠΑΟΚ κέρδισε στο Αγρίνιο τον Παναιτωλικό με 0-1, αν και έπαιζε με "10" από το 32', λόγω απερίσκεπτης ενέργειας του Kλάους ...


Οι παίκτες μας έχαναν την μία τεράστια ευκαιρία μετά την άλλη. Για την ακρίβεια τις ευκαιρίες τις έχανε όλες ο Σάκχοφ. 

Ο Ουκρανός μέσος δεν μπόρεσε έξω από την περιοχή και με τον Κυριακίδη εκτός εστίας να πλασάρει σωστά στο 6', δεν μπόρεσε στο 14' μετά την φοβερή απόκρουση του Κυριακίδη στο σουτ του Μπίσεσβαρ να σκοράρει στέλνοντας από τα δύο μέτρα την μπάλα στο δοκάρι των γηπεδούχων. 

Δεν μπόρεσε ούτε στο 41' να σκοράρει μόνος του με κεφαλιά. Στο διάστημα του ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών από τον Σάκχοφ, ο Μπίσεσβαρ στο 16' έκανε τραγικό τελείωμα από κοντά, ενώ στο 32' είχαμε την φάση του ματς. Ο Αθανασιάδης έριξε αγκωνιά στον Χαντάκια πήρε σωστά την κόκκινη και ο ΠΑΟΚ έμεινε με παίκτη λιγότερο.
Παρότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο ο ΠΑΟΚ μπήκε εξαιρετικά στο δεύτερο μέρος δείχνοντας πως ήθελε όσο τίποτα τη νίκη. Και την πήρε παρότι και το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Σάκχοφ να χάνει μοναδική ευκαιρία. 

Συγκεκριμένα στο 53' ο Ουκρανός μόνος του με τον Κυριακίδη πλάσαρε πάνω στον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού. Παρά όμως τις χαμένες ευκαιρίες και τον λογικό εκνευρισμό που θα είχαν φέρει στην ομάδα του Ίβιτς, τα πάντα άλλαξαν στο 62'. 

Ο Μυστακίδης εκμεταλλεύτηκε την ωραία σέντρα του Λέοβατς και με κεφαλιά έκανε το 0-1 τελειώνοντας το ματς. Ένα γκολ που κράτησαν με χαρακτηριστική άνεση οι παίκτες μας κατακτώντας τους πολύτιμους τρεις βαθμούς. 
Οι συνθέσεις: 

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Κούσας, Χαντάκιας, Ροντρίγκες (65' Ρόσα), Μύγας (40' Κουτρομάνος), Ρότσα, Μάκος, Πάουλο, Κλέσιο, Μουνιός, Μαρκόφσκι. 

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Λέοβατς, Βαρέλα, Κρέσπο, Μάτος, Τσίμιροτ, Σάκχοφ, Μπίσεσβαρ (63' Μαλεζάς), Κάμπος (40' Μυστακίδης), Πέλκας (76' Κάνιας), Αθανασιάδης. 

………………………….. 

Ο τεχνικός του Δικεφάλου μίλησε για το σπουδαίο διπλό, που ήρθε παίζοντας η ομάδα αρκετή ώρα με αριθμητικό μειονέκτημα... 

Αναλυτικά ο Βλάνταν Ίβιτς τόνισε: 
Για την εικόνα του ματς: "Πρώτα θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθεια και τη νίκη. Κερδίσαμε για τέταρτη φορά μία καλή ομάδα, σε μία δύσκολη έδρα, από την οποία δεν είναι εύκολο να περάσεις. Παίξαμε σχεδόν 60 λεπτά με 10 παίκτες, αλλά εμείς ήμασταν αυτοί που είχαμε περισσότερη κατοχή και ευκαιρίες. 

Δεν μας απείλησε ο αντίπαλος, πέρα από μία ευκαιρία στο πρώτο λεπτό. Είχαμε τον έλεγχο από το πρώτο λεπτό, είχαμε και πολλές ευκαιρίες, δεν θυμάμαι ακριβώς το νούμερο και θεωρώ ότι κερδίσαμε δίκαια και παλικαρίσια. Οι παίκτες μου έδωσαν το 100% και τους αξίζουν συγχαρητήρια. 

Είχαμε και σήμερα σχέδιο, ξεκινήσαμε να παίξουμε όπως παίζουμε σε κάθε παιχνίδι και μετά μείναμε χωρίς τον επιθετικό μας. Στο διάστημα από την διακοπή, μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου είχαμε την κατοχή. Όσο περνούσε η ώρα στο δεύτερο ημίχρονο, εμφανίστηκαν κάποια προβλήματα. 

Ο Τζάλμα αισθάνθηκε έναν πόνο στον δικέφαλο. Μετά ήρθε και η αλλαγή του Πέλκα, ο οποίος γύρισε τον αστράγαλο του και δεν μπορούσε να παίξει. Μπήκαν κάποια παιδιά από τον πάγκο και έδειξαν έτοιμοι και όσο θυμάμαι το παιχνίδι δεν μας απείλησε καθόλου ο αντίπαλος, κάτι που είναι πολύ θετικό". 

Για τις πολλές χαμένες ευκαιρίες: "Πάντα όταν χάνεις ευκαιρίες σκέφτεσαι ότι μπορείς να δεχτείς εσύ γκολ. Είναι νόμος του ποδοσφαίρου αυτό, αλλά παίξαμε πολύ πειθαρχημένα όλοι στην άμυνα. Βγήκαμε πολύ καλά μπροστά και τα μπακ και ο Πέλκας και ο Μυστακίδης όταν μπήκε μέσα και τα καταφέραμε". 

Για τους Μυστακίδη-Σάχοφ και την αποβολή του Κλάους: "Ο Μυστακίδης είναι ένας παίκτης που τον γνωρίζουμε, ξέρουμε τι μπορεί να μας δώσει και σήμερα έπαιξε και βοήθησε πάρα πολύ. Όσον αφορά στον Κλάους, σίγουρα ήταν ένα λάθος της στιγμής, μία αποβολή που δεν έπρεπε να γίνει. 

Δεν θέλω να τον δικαιολογήσω, το ξέρει κι ο ίδιος ότι δεν έπρεπε να το κάνει. Ο Σάκχοφ ανεβαίνει και μας βοηθάει. Είναι τακτικά καλός, μπορεί να δημιουργήσει, μπορεί να μπει σαν κρυφός επιθετικός, όπως έχει δείξει. Ευκαιρίες χάνονται, αλλά εύχομαι ότι κι αυτό θα αλλάξει. Πιστεύω ότι θα γυρίσει σύντομα αυτό". 

Για την αισθητή βελτίωση του Δικεφάλου στα τελευταία παιχνίδια: "Σε εκείνο το παιχνίδι με τον Ατρόμητο, δεχθήκαμε 4 γκολ, έγινε κάτι που σπάνια συμβαίνει. Να χάνεις σε 20 λεπτά με 4-3. Μαζευτήκαμε όλοι μετά και συσπειρωθήκαμε. 

Η ομάδα έχει ενωθεί και το δείχνει αυτό. Ο καθένας παλεύει για τον άλλο και παραπάνω από όλους για την ομάδα. Αυτό με ικανοποιεί και μένα και τον κόσμο. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι, αυτή είναι η δουλειά μας. Δεν έχουμε πετύχει κάτι ακόμη. 

Είμαστε ακόμη σε μία θέση που δεν μας ικανοποιεί και παλεύουμε να διορθώσουμε κάποια παιχνίδια από το παρελθόν, που θα μας φέρουν εκεί που αξίζουμε". 

Για την φυγή Περέιρα: "Είμαι εντάξει με τις μεταγραφές. Για τον Περέιρα πρέπει να πω ότι δεν ήθελε να μείνει. Εγώ όμως δεν μπορώ να υποσχεθώ σε κανέναν παίκτη ότι θα παίξει από εδώ και πέρα 5-10-20 παιχνίδια. Κανένας στο συμβόλαιό του δεν έχει όρο πόσο θα παίζει. 

Όλοι πρέπει να παλεύουν για τη θέση τους. Δεύτερη φορά ήθελε να φύγει. Τι να πω; Όλοι πρέπει να δουλεύουν και να είναι εκεί. Δεν ήταν ευχαριστημένος με το πόσο έπαιζε, αλλά εγώ προσπαθώ να πάρω από όλους το καλύτερο δυνατό". 

Για τον Πρίγιοβιτς: "Γνωρίζουμε όλοι ότι το τελευταίο παιχνίδι του Πρίγιοβιτς ήταν στις 12 Δεκέμβρη.. Κάθε μέρα είναι καλύτερα και περιμένουμε να βρεθεί στο 100%. Σύντομα θα είναι εκεί και θα μπει. Αν θα είναι την Τετάρτη ή την Κυριακή θα το δούμε. Το σημαντικό είναι να είναι καλά και να μπορεί να βοηθήσει την ομάδα". 

…………………………………… 

Ο Μάριν Λέοβατς τόνισε μετά το νικηφόρο παιχνίδι του Δικεφάλου στο Αγρίνιο... 

Για το παιχνίδι: "Είχαμε ευκαιρίες να σκοράρουμε στο πρώτο ημίχρονο. Μετά την κόκκινη κάρτα έγινε πιο δύσκολο. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι αλλά πετύχαμε το στόχο μας"

Για τη δύσκολη συνέχεια: "Έχουμε οκτώ παιχνίδια συνεχόμενα, είναι δύσκολο, έχουμε μεγάλο ρόστερ. Είδατε και στο Κύπελλο ότι όλοι οι παίκτες έχουν την ποιότητα για να παίζουν στον ΠΑΟΚ. Έχουμε και κάποιους τραυματίες που πρέπει να καλύψουμε"

Για τον Δεληγιαννίδη: "Αν συνεχίσει έτσι μπορεί να γίνει ένας μεγάλος παίκτης για τον ΠΑΟΚ"

…………………………………………… 

Ο σκόρερ του Δικεφάλου στο νικηφόρο ματς τοποθετήθηκε μετά τη λήξη...
 
Αναλυτικά ο Γιάννης Μυστακίδης τόνισε: 

Για την δική του απόδοση: "Στόχος μου ήταν να δώσω ότι είχα από το πρώτο λεπτό, να βοηθήσω την ομάδα μου..." 

Για την θεαματική βελτίωση της εικόνας του ΠΑΟΚ στα τελευταία παιχνίδια: "Το βλέπουν όλοι αυτό και έτσι θα πρέπει να συνεχίσουμε. Δεν έχουμε χρόνο για πανηγυρισμούς. Την Τετάρτη έχουμε νέο παιχνίδι μπροστά μας. Το σημερινό τελείωσε και πρέπει να το αφήσουμε πίσω μας". 

Για το πως κατακτήθηκε η νίκη: "Αυτό που ξέρω είναι πως δεν δείξαμε αδυναμίες, θέλαμε από την αρχή το παιχνίδι, ακόμη και με δέκα παίκτες. Παίζαμε και για τον Κλάους μετά, τα καταφέραμε, είχαμε πάθος, πειθαρχία και είμαστε χαρούμενοι για τους τρεις βαθμούς".

Για το επιτυχημένο σερί στις τελευταίες αναμετρήσεις: "Δεν είναι τόσο εντυπωσιακό για μας, είμαστε μεγάλη ομάδα, έτσι πρέπει να αντιδράμε σε κάθε παιχνίδι. Προφανώς στο ποδόσφαιρο υπάρχει πάντα και ο παράγοντας τύχη, έχουμε βρει τα πατήματά μας, δέσαμε πολύ σαν ομάδα και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε. Έχουμε βρει τον τρόπο να παίρνουμε αποτέλεσμα, προχωράμε νίκη με τη νίκη". 

Για τον ρόλο που έχει στην ομάδα: "Έχουμε μεγάλο ρόστερ, είμαστε ισάξιοι όλοι, ο καθένας βοηθάει με τον δικό του τρόπο. Εγώ προσωπικά δίνω τα πάντα για να παίζω βασικός, είναι μεγάλος μου στόχος και θέλω να βοηθάω πάντα την ομάδα". 

Για την διαρκή αναρρίχηση του ΠΑΟΚ στη βαθμολογία: "Έχω να δω τη βαθμολογία μια εβδομάδα. Όταν κερδίζεις δεν κοιτάς τι κάνουν οι αντίπαλοι, προχωράμε παιχνίδι με παιχνίδι, έχουμε έναν ολόκληρο γύρο μπροστά μας". 


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4