Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

25 Δεκεμβρίου 2019

Βαριά φιλική χριστουγεννιάτικη ήττα (1960)

Σαν σήμερα στις 25/12/1960, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε σε φιλικό παιχνίδι στην Τούμπα τον Ερυθρό Αστέρα Βελιγραδίου …

Oι φιλοξενούμενοι πήραν μια εντυπωσιακή νίκη με 1-8 (!), επικρατώντας εύκολα, με τον Δικέφαλο «να πληρώνει» την απουσία του Πρόγιου, καθώς οι αντικαταστάτες του (Ιατρού και Βαλαχόπουλος) δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του παιχνιδιού. 

Ασφαλώς η νίκη του Ερυθρού Αστέρα ήταν πέρα για πέρα δίκαιη, όμως ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να σκοράρει περισσότερες από μία φορές, αν οι επιθετικοί μας ήταν πιο εύστοχοι στην τελική τους προσπάθεια. 

Το σκορ άνοιξε 9’ ο Κόστιτς μετά από μπαλιά του Ντούρκοβιτς και στο 29’ ο Μιλόσεβιτς με ατομική προσπάθεια έκανε το 0-2. 

Δύο λεπτά αργότερα ο Κόστιτς με κεφαλιά, μετά από φάουλ που εκτέλεσε ο Ντούρκοβιτς, σημείωσε το 0-3, για να ακολουθήσουν άλλα δύο τέρματα από τον Κόστιτς. 

Δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Λέανδρος με ατομική προσπάθεια μείωσε σε 1-5, σκορ με το οποίο οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, όταν ακούστηκε το σφύριγμα του διαιτητή Σκλαβούνου. 

Στο 61’ ο Μάραλιτς με μακρινό σουτ νίκησε τον Βλαχόπουλουμε τη βοήθεια και του δοκαριού, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 69’ και στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, διαμόρφωσε το τελικό 1-8. 

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Ιατρού (Βλαχόπουλος), Χασιώτης (Ραπτόπουλος), Ραπτόπουλος (Κεμανίδης), Τασσόπουλος, Χαβανίδης, Γιακουμής, Λέανδρος, Βασιλειάδης, Σιδηρόπουλος, Γιαννέλος (Σαλούστο), Νικολαΐδης.

Ερυθρός Αστέρας: Βουκίσαβιτς, Σταγιόνοβιτς, Τόμιτς, Μάλιτς, Τάσιτς (Μίτιτς), Ραντίνσκι, Μάραλιτς, Μιλόσεβιτς (Πόποβιτς), Ζέμενετς, Κόστιτς, Ντούρκοβιτς.

* Στην αρχική εικόνα, μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1960-1961. 

Διακρίνονται (όρθιοι από αριστερά): Γιαννέλος, Τασσόπουλος, Γιακουμής, Πρόγιος, Ραπτόπουλος, Χασιώτης. Καθιστοί: Νικολαΐδης, Βασιλειάδης, Σιδηρόπουλος, Χαβανίδης, Λέανδρος.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4