Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

21 Δεκεμβρίου 2019

Φιλική ήττα από την Παρτιζάν (1960)

Σαν σήμερα στις 21/12/1960, ημέρα Τετάρτη, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε σε φιλικό παιχνίδι στην Τούμπα την Παρτιζάν, επωφελούμενος της διακοπής του πρωταθλήματος, το οποίο θα ξανάρχιζε στις 15/1/1961 … 

Ο ΠΑΟΚ με τον Ζάρκο Μιχαήλοβιτς στον πάγκο του, σε ένα κατάμεστο γήπεδο, γνώρισε την ήττα με 0-2, από μια ομάδα η οποία δικαιολόγησε πλήρως την πολύ καλή φήμη που τη συνόδευε! 

Ο Δικέφαλος ενισχυμένος με τους Καραπατή – Λουκανίδη, ήταν εξαιρετικός, όμως τελικά υπέκυψε στην ανωτερότητα του αντιπάλου, παρά το γεγονός ότι είχε την υπεροχή σε σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού! 

Το σκορ άνοιξε μόλις στο 4’ όταν ο Λουκανίδης δεν μπόρεσε να απομακρύνει την μπάλα μετά από απόκρουση του Καραπατή σε σουτ του Βισλάφσκι και ο ταχύτατος Ράντοβιτς με δυνατό σουτ βρήκε δίχτυα. 

Στο 9’ το σουτ του Σιδηρόπουλου πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι της Παρτιζάν, στο 27’ ο ίδιος παίκτης σούταρε από καλή θέση άουτ και στο 32’ ο Καραπατής απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Ράντοβιτς! 

Στο 36’ ήταν η σειρά του Τσούρτσιτς να απογειωθεί στο «Γ» για να αποκρούσει την κεφαλιά του Σιδηρόπουλου, ενώ στο 45’ και πάλι ο Τσούρτσιτς απέκρουσε πολύ δύσκολα το γυριστό αυτή τη φορά  σουτ του Σιδηρόπουλου. 

Ήταν η καλύτερη ευκαιρία μας στο παιχνίδι και ξεκίνησε από ωραία εναλλαγή της μπάλας του Λέανδρου με τον Χαβανίδη, αυτός βρήκε τον Βασιλειάδη που έστρωσε την μπάλα στον αμαρκάριστο Σιδηρόπουλο, το σουτ του οποίου είχε την τύχη που προαναφέραμε! 

Με την έναρξη της επανάληψης είχαμε νέα μεγάλη χαμένη ευκαιρία με τον Λέανδρο το σουτ του οποίου απέκρουσε με πλονζόν ο Τσούρτσιτς, η μπάλα στρώθηκε στον Λέανδρο που από πλάγια θέση σέντραρε, αλλά ο Σιδηρόπουλος προ κενής εστίας έστειλε με κεφαλιά την μπάλα άουτ! 

Οι φιλοξενούμενοι στο μεγαλύτερο μέρος του δευτερου ημιχρόνου έπαιξαν με αντεπιθέσεις και σε μια από αυτές, ο Καλοπέροβιτς στο 65’ έκανε το 0-2 με δυνατό, συρτό, μακρινό σουτ . 

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Καραπατής, Λέανδρος, Σιδηρόπουλος, Λουκανίδης και από την Παρτιζάν οι Καλοπέροβιτς, Ράντοβιτς, Μιλουντίνοβιτς. 

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Καραπατής (Ιατρού), Ραπτόπουλος (Χασιώτης), Λουκανίδης (Κεμανίδης), Τασσόπουλος, Γιαννέλος (Ραπτόπουλος), Γιακουμής (Λουκανίδης), Σιδηρόπουλος, Βασιλειάδης, Γιεντζής (Γκάγκας), Χαβανίδης, Λέανδρος.

Παρτιζάν: Τσούρτσιτς, Γιουσουφι, Γιόντιτς, Σόμπολατς, Καλοπέροβιτς, Βάσοβιτς, Βισλάφσκι, Κοβάσεβιτς, Βούκελιτς, Γκάλιτς (Μιλουντίνοβιτς), Ράντοβιτς.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4