Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

20 Δεκεμβρίου 2019

Η νίκη επί του Μακεδονικού τον έφερε στην κορυφή (1953)

Σαν σήμερα στις 20/12/1953, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στο Σιντριβάνι τον Μακεδονικό, σε παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης της περιόδου 1953-1954 … 

Ο Δικέφαλος με τον Αυστριακό τεχνικό Βίλλυ Σέβτσικ στον πάγκο του, μπροστά σε 13.000 πήρε τη νίκη με 3-2, ανατρέποντας το αρχικό 0-1 με το οποίο είχε μείνει πίσω στο σκορ στο 10’. 

Σε εκείνο το χρονικό σημείο ο Μπέλτσος σούταρε, ο Σαββίδης δεν μπόρεσε να καθαρίσει τη φάση και ο Ναζηρίδης που καιροφυλαχτούσε σκόραρε από κοντά. 

Στο 22’ ο Κουρουκίδης σημείωσε ένα σπάνιας ομορφιάς γκολ ισοφαρίζοντας και στο επόμενο λεπτό ο ίδιος παίκτης με ατομική προσπάθεια την οποία ξεκίνησε από το κέντρο του γηπέδου, με ισχυρό σουτ έγραψε το 2-1. 

Στο 32’ ο Παπαδάκης με πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Μπαμπανίκας, ανέβασε τον δείκτη του σκορ στα επίπεδα του 3-1. 

Με αυτό το σκορ πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, όταν ακούστηκε το σφύριγμα του διαιτητή Ζαπάρδα. 

Ο Μακεδονικός μείωσε στο 49’ με πέναλτι του Καρακομνηνού, ένα πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Μιγγούσης, ανατρέποντας τον Ρίζο. 

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Σαββίδης, Γιεντζής, Κεμανίδης, Μιγγούσης, Δουκάκης, Τσίντογλου, Αγγελίδης, Καραφουλίδης, Κουιρουκίδης, Παπαδάκης, Χουρμπουλιάδης 

Μακεδονικός: Καρπούζας, Μαρτίνης, Μπαμπανίκας, Βαφειάδης, Τασσόπουλος, Καρακομνηνός, Ιωαννίδης, Ναζηρίδης, Μπέλτσος, Ρίζος, Καραμανλής 

Εκείνη τη σεζόν ο ΠΑΟΚ είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης με 29 βαθμούς σε 10 αγώνες, καθώς είχε 9 νίκες και μόλις μία ισοπαλία (3-2-1 το σύστημα της βαθμολογίας) με τέρματα 30-10. 

Στην τελική φάση της διοργάνωσης κατετάγη 4ος καθώς σε 10 παιχνίδια είχε 2 νίκες, 3 ισοπαλίες και 5 ήττες, με τέρματα 15-14. Τα 15 αυτά γκολ σημείωσαν οι: Γιεντζής 7, Καραφουλίδης 4, Κουιρουκίδης 2, Αγγελίδης 1, Παπαδάκης 1. 

Το ρόστερ του ΠΑΟΚ στα παιχνίδια της τελικής φάσης αποτελούσαν οι: Λύμπος, Σαββίδης, Κεμανίδης,Μιγγούσης, Χασιώτης, Δουκάκης, Καλογιάννης, Αγγελίδης, Παπαδάκης, Κουτουξίδης, Σβένιμιρ, Καραφουλίδης, Ρουκάνης, Κουιρουκίδης, Χουρμπουλιάδης, Μπογδάνου, Γιεντζής. 
* Στην παραπάνω εικόνα, μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1953-1954. Διακρίνονται όρθιοι από αριστερά: Κουιρουκίδης, Χουρμπουλιάδης, Δουκάκης, Καλογιάννης, Γιεντζής, Κεμανίδης. Καθιστοί: Καραφουλίδης, Παπαδάκης, Λύμπος, Μιγγούσης, Χασιώτης. 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4