Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

13 Δεκεμβρίου 2019

Νίκησε τον Άρη ο ΠΑΟΚ της "Χρυσής Εποχής" (1953)

Σαν σήμερα στις 13/12/1953, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στο Σιντριβάνι τον Άρη, σε παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης της περιόδου 1953-1954 …

Ο Δικέφαλος με τον Αυστριακό τεχνικό Βίλλυ Σέβτσικ στον πάγκο του, σε ένα κατάμεστο από 12.000 θεατές γήπεδο, πήρε τη νίκη με 2-0, χάρη σε γκολ που σημείωσε ο Καραφουλίδης στο 40’ και ο Κουιρουκίδης στο 85’. 

Η ομάδα μας ήταν κυρίαρχη στην αναμέτρηση, με τον Άρη να έχει μόνο ένα καλό δεκάλεπτο (20’-30’) και στο υπόλοιπο ματς οι φιλοξενούμενοι είχαν ρόλο κομπάρσου! 

Το σκορ άνοιξε στο 40’ όταν ο Κουιρουκίδης μετά από ωραία ατομική προσπάθεια, σέντραρε και ο Καραφουλίδης με εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι σημείωσε το 1-0, αφήνοντας άφωνους τους θεατές! 

Στο 85’ ο ΠΑΟΚ διπλασίασε τα τέρματά του, κλειδώνοντας ουσιαστικά το ματς, όταν ο Αγγελίδης πάσαρε στον Κουιρουκίδη και αυτός αφού πέρασε δύο αντιπάλους σημείωσε το 2-0.. 

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Σαββίδης, Γιεντζής, Κεμανίδης, Μιγγούσης, Δουκάκης, Τσίντογλου, Αγγελίδης, Καραφουλίδης, Κουιρουκίδης, Παπαδάκης, Χουρμπουλιάδης.

Άρης: Ζεμπέκης, Ποζάνης, Δελάρδας, Γρηγοριάδης Ι., Γρηγοριάδης Β., Σπανός, Παπουτσόπουλος, Φυσεκίδης, Παναγούλιας, Λιακόπουλος, Παπαγέλλου.

Εκείνη τη σεζόν ο ΠΑΟΚ είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης με 29 βαθμούς σε 10 αγώνες, καθώς είχε 9 νίκες και μόλις μία ισοπαλία (3-2-1 το σύστημα της βαθμολογίας) με τέρματα 30-10. 

Στην τελική φάση της διοργάνωσης κατετάγη 4ος καθώς σε 10 παιχνίδια είχε 2 νίκες, 3 ισοπαλίες και 5 ήττες, με τέρματα 15-14. Τα 15 αυτά γκολ σημείωσαν οι: Γεντζής 7, Καραφουλίδης 4, Κουιρουκίδης 2, Αγγελίδης 1, Παπαδάκης 1. 

Το ρόστερ του ΠΑΟΚ στα παιχνίδια της τελικής φάσης αποτελούσαν οι: Λύμπος, Σαββίδης, Κεμανίδης,Μιγγούσης, Χασιώτης, Δουκάκης, Καλογιάννης, Αγγελίδης, Παπαδάκης, Κουτουξίδης, Σβένιμιρ, Καραφουλίδης, Ρουκάνης, Κουιρουκίδης, Χουρμπουλιάδης, Μπογδάνου, Γεντζής. 

* Στην αρχική εικόνα, μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1953-1954. Διακρίνονται όρθιοι από αριστερά: Κουιρουκίδης, Χουρμπουλιάδης, Δουκάκης, Καλογιάννης, Γεντζής, Κεμανίδης. Καθιστοί: Καραφουλίδης, Παπαδάκης, Λύμπος, Μιγγούσης, Χασιώτης. 


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4