Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

21 Δεκεμβρίου 2019

Νίκησε τον Μ. Αλέξανδρο χωρίς να ικανοποιήσει (1952)

Σαν σήμερα στις 21/12/1952, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στο Σιντριβάνι τον Μέγα Αλέξανδρο, σε παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης της περιόδου 1952-1953 …

Ο Δικέφαλος με τον Νίκο Πάγκαλο στον πάγκο του, πήρε τη νίκη με 2-1, χάρη σε γκολ που σημείωσαν ο Γεντζής και ο Παπαδάκης, στο πρώτο μισό του παιχνιδιού. 

Το σκορ άνοιξε στο 13’ ο Γεντζής, για να γίνει το 2-0 στο 21’ από τον Παπαδάκη και με τον ΠΑΟΚ προηγούμενο 2-0 πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια για τη ανάπαυλα του ημιχρόνου, όταν ακούστηκε το σφύριγμα του διαιτητή Καλπέτη. 

Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 76’ με τον Τζήμα, αλλά η προσπάθειά τους να πάρουν θετικό αποτέλεσμα δεν είχε συνέχεια, καθώς ο μέτριος εκείνη τη μέρα ΠΑΟΚ διατήρησε εύκολα το σκορ. 

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Κάστρας, Χρυσάφης, Γκολέμας, Ιωαννίδης, Τσίντογλου, Κουντής, Τζινόπουλος, Παπαδάκης, Λασκαρίδης, Μάρκοβιτς, Γεντζής.

* Στο τιμόνι του ΠΑΟΚ βρέθηκε εκείνη τη σεζόν ο Νίκος Πάγκαλος, σε μια πενταετία στην οποίαν εναλλασσόταν στον πάγκο μας οι Πάγκαλος – Βίλλυ Σέβτσικ (Αυστριακός) 

* Ο Δικέφαλος δεν τα πήγε καλά εκείνη τη σεζόν στο πρωτάθλημα, καθώς τερμάτισε στην 4η θέση με 19 βαθμούς έχοντας 4 νίκες – 3 ισοπαλίες – 3 ήττες, με τέρματα 11-11.

* Το ρόστερ του ΠΑΟΚ την περίοδο 1952-1953, αποτελούσαν οι: Κάστρας, Χρυσάφης, Ιωαννίδης, Αγγελόπουλος, Τσίντογλου, Καλογιάννης, Κουντής, Βασιλειάδης, Τζινόπουλος, Παπαδάκης, Κιουρτζής, Σαββίδης, Μιγγούσης, Λασκαρίδης, Ελληνίδης, Μάρκοβιτς, Γκολέμας, Κουσκουρής, Γεντζής, Ονούφριος, Ζαρίφης, Χριστοδούλου, Τσαβδαρίδης, Δουκάκης.

* Στην αρχική εικόνα διακρίνονται οι παίκτες του ΠΑΟΚ με τη σημαία του Συλλόγου, να παρελαύνουν προ των επισήμων στην τελετή έναρξης του πρωταθλήματος της περιόδου 1952-1953. 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4