Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

10 Δεκεμβρίου 2019

Ήττα από τον Ηρακλή στο Σιντριβάνι (1950)

Σαν σήμερα στις 10/12/1950, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στο Σιντριβάνι τον Ηρακλή, σε παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης της περιόδου 1950-1951…

Ο Δικέφαλος μπροστά σε 9.000 θεατές, με τον Αυστριακό τεχνικό Βίλλυ Σέβτσικ στον πάγκο του, γνώρισε την ήττα με 0-3, απογοητεύοντας τον κόσμο του. 

Το σκορ άνοιξε στο 12’ με μύτο του Σεραφείδη μετά από μπαλιά του Παράσχου, για να γίνει το 0-2 με κεφαλιά του Καρυπίδη στο 17’, με τον ΠΑΟΚ στο μεσοδιάστημα να έχει 1-2 καλές στιγμές που πέρασαν ανεκμετάλλευτες. 

Το τελικό 0-3 διαμορφώθηκε στο 80’ με σκόρερ τον Καρυπίδη, που εκμεταλλεύτηκε λάθος του Γκόγκου και με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής νίκησε τον Τσαβδαρίδη! 

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Τσαβδαρίδης, Πυλωρίδης, Γκολέμας, Καραλής, Κουντής, Γκόγκος, Εμμανουηλίδης, Δουκάκης, Τζινόπουλος, Παπαδάκης, Χατζηαντωνίου.

Ηρακλής: Καραπατής, Τσαγανιάς, Παράσχος, Καρπόζηλος, Σαχίνης, Ζαχαριάδης, Παπαδάκης, Χατζηγιαννίδης, Καρυπίδης, Σεραφείδης, Γεωργούσης.

* Ο Δικέφαλος στο τοπικό πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης, τερμάτισε στην 3η θέση, πίσω από Ηρακλή και Μακεδονικό συγκεντρώνοντας 22 βαθμούς με τέρματα 18-14. Η ομάδα είχε 5 νίκες, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες και φυσικά δεν συμμετείχε στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος.
* Ο ΠΑΟΚ όμως τα πήγε εξαιρετικά στο Κύπελλο Ελλάδας, καθώς έφτασε ως τον τελικό της διοργάνωσης, όπου όμως έχασε από τον Ολυμπιακό με 4-0 στη Λεωφόρο. Νωρίτερα η ομάδα μας είχε αποκλείσει την Ελπίδα Δράμας με 3-4, τον Άρη με 4-2 και τον Παναθηναϊκό 1-0. 
* Στην παραπάνω εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ το 1950. Διακρίνονται από αριστερά: Χατζηαντωνίου, Τσαβδαρίδης, Τζινόπουλος, Ψωμάς, Κουντής, Εμμανουηλίδης, Βασιλειάδης, Καραλής, Παπαδάκης, Γκολέμας, Αρβανίτης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4