Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

11 Δεκεμβρίου 2019

Νίκησε τον Άρη με ήρωα τον Αρβανίτη (1949)


Σαν σήμερα στις 11/12/1949, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στο Σιντριβάνι τον Άρη, σε παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης της περιόδου 1949-1950 …

Ο Δικέφαλος μπροστά σε χιλιάδες θεατές, με τον Νίκο Πάγκαλο στον πάγκο του, πήρε τη νίκη με 3-2, αποδίδοντας καλό ποδόσφαιρο και κυρίως παίζοντας έξυπνα στην κόντρα!

Πρώτος παίκτης της ομάδας μας ήταν ο Αρβανίτης, ο οποίος πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση, σε τέτοιο βαθμό που μετά τη λήξη του αγώνα, οι φίλαθλοι τον μετέφεραν στους ώμους τους ως τα αποδυτήρια!

Το σκορ άνοιξε στο 26’ ο Τζινόπουλος με πολύ δυνατό σουτ μετά από μπαλιά του Παπαδάκη και λάθος εκτίμηση της φάσης από τον Ευαγγελινό. 

Με την έναρξη της επανάληψης στο 47ο λεπτό, ο Βασιλειάδης σούταρε, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο και ο Παπαδάκης από κοντά σημείωσε το 2-0. 

Στο 62’ ο Καζαντζής με κεφαλιά μετά από σέντρα του Κοΐδη μείωσε σε 2-1, για να έρθει στο 73’ ο Εμμανουηλίδης να σημειώσει το 3-1. Το τελικό 3-2 διαμορφώθηκε στο 86’ από τον Λιακόπουλο. 

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Τσαλδαρίδης, Πατάκας, Αρβανίτης, Κουντής, Μουρατίδης, Ψωμάς, Εμμανουηλίδης, Βασιλειάδης, Τζινόπουλος, Παπαδάκης, Χατζηαντωνίου 

Άρης: Γκαντίνας, Δελάρδας, Βουγιουκλής, Ευαγγελινός, Καραγαβριηλίδης, Ποζάνης, Κοΐδης, Γρηγοριάδης, Καζαντζής, Λιακόπουλος, Χαλυβόπουλος 

* Τη σεζόν 1949-1950, ο Δικέφαλος κατέκτησε την πρωτιά στο πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης, καθώς συγκέντρωσε τελικά 25 βαθμούς, έχοντας 7 νίκες, 2 ισοπαλίες, 1 ήττα (στα χαρτιά από τον Ηρακλή), με τέρματα 25-12 
* Όσον αφορά την τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός, ήταν οι μεγάλοι άτυχοι της υπόθεσης, καθώς αν και αναδείχθηκαν πρωταθλητές στα τοπικά πρωταθλήματα, είδαν την ομοσπονδία να αποφασίζει τη ματαίωση της τελικής φάσης! 

* Η επίσημη δικαιολογία ήταν οι αυξημένες υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας στο Κύπελλο Φιλίας Ανατολικής Μεσογείου, αλλά η πραγματική είχε να κάνει με τη στάση της ΕΠΣ Αθηνών που είχε δημιουργήσει μια έκρυθμη κατάσταση με συνεχείς ενστάσεις των ομάδων της (κυρίως του Παναθηναϊκού) για μεροληπτικές διαιτησίες, με παραιτήσεις διοικούντων και διακοπές αγώνων! 

Αυτά τα πολύ ωραία πράγματα συνέβαιναν στον αγγελικά πλασμένο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, στα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια! 

* Το ρόστερ του ΠΑΟΚ στα παιχνίδια του τοπικού πρωταθήματος Θεσσαλονίκης, τη σεζόν 1949-1950: Τσαβδαρίδης, Πατάκας Ι, Πατάκας ΙΙ, Αρβανίτης, Κουντής, Μουρατίδης, Ψωμάς, Εμμανουηλίδης, Κιουρτζής, Τζινόπουλος, Παπαδάκης, Καμπακάκης, Βασιλειάδης, Χατζηαντωνίου, Δημόπουλος, Μιγγούσης, Δουκάκης, Αγγελόπουλος, Παπαδόπουλος Κατσαντώνης 

* Τα 25 γκολ του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα τα σημείωσαν: Τζινόπουλος 11, Παπαδάκης 5, Χατζηαντωνίου 4, Εμμανουηλίδης 3, Μουρατίδης 1, Βασιλειάδης 1 

* Κανείς παίκτης δε συμμετείχε και στα 10 ματς του πρωταθλήματος, με τους Πατάκα, Αρβανίτη, Μουρατίδη, Εμμανουηλίδη, Παπαδάκη να καταγράφουν από 8 συμμετοχές έκαστος. 
* Στην παραπάνω εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1949-1950. 

Διακρίνονται όρθιοι από αριστερά: Χαραλαμπίδης (πρόεδρος), Γκόγκος, Εμμανουηλίδης, Λύκαρης, Παπαδάκης, Βασιλειάδης, Βίλλυ Σέβτσικ (προπονητής), Μουρατίδης. Καθιστοί: Πατάκας, Γκολέμας, Τζινόπουλος, Αρβανίτης, Ψωμάς 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4