Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

25 Δεκεμβρίου 2019

Φιλική νίκη με χατ τρικ του Κ. Καλογιάννη (1936)

Σαν σήμερα στις 25/12/1936, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε σε φιλικό παιχνίδι στο Σιντριβάνι την ΑΕΚ, την οποία κέρδισε με 3-0 …

Τα γκολ του Δικεφάλου του Βορρά τα σημείωσε και τα τρία ο Κώστας Καλογιάννης (Ξούρας). Η αρχή έγινε στο 20’ και ακολούθησε το 2-0 στο 39’. 

Με αυτό το σκορ οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου όταν ακούστηκε το σφύριγμα του Οπλοποιού, με τον ΠΑΟΚ πάντως στο 27' να χάνει μεγάλη ευκαιρία για ένα ακόμη γκολ, αστοχώντας σε πέναλτι. 

Πέντε λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης ο Καλογιάννης και πάλι, με δυνατό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 3-0. Να σημειωθεί πως η ΑΕΚ δύο μέρες νωρίτερα είχε νικήσει τον Ηρακλή με 2-1. 

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Σωτηριάδης, Βατίκης, Ζακαπίδας, Μποσταντζόγλου, Κοσμίδης, Μοσχίδης, Τακάτσογλου, Κοντόπουλος, Ιωαννίδης, Καλογιάννης, Γεωργίου. 

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1936-1937 τερμάτισε στην 1η θέση του τοπικού πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης, συγκεντρώνοντας σε οκτώ παιχνίδια, 14 βαθμούς. Η ομάδα είχε 6 νίκες και 2 ήττες, με τέρματα 19-11.
* Σαν πρωταθλητής Θεσσαλονίκης αγωνίστηκε μαζί με τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος Ελλάδας, όπου σε τέσσερα ματς γνώρισε τρεις ήττες, ενώ το εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό το κέρδισε 2-0 άνευ αγώνος, καθώς η αθηναϊκή ομάδα δεν κατέβηκε να αγωνιστεί (30/5/1937)!

* Στην αρχική εικόνα μια προπολεμική φωτογραφία του πρωταθλητή Θεσσαλονίκης ΠΑΟΚ της περιόδου 1936-1937. 
Διακρίνονται από αριστερά όρθιοι: Τακάτσογλου, Γεωργίου, Ιωαννίδης, Καλογιάννης, Ηλιόπουλος. Καθιστοί: Πανίδης, Ζακαπίδας, Σωτηριάδης, Μοσχίδης, Βατίκης, Μποσταντζόγλου.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4